Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”

Corina Chiriac (73 de ani)  și Maria Dragomiroiu (67 de ani) sunt două dintre cele mai mari artiste ale României. Ani din viață și i-au dedicat carierei, iar la bătrânețe statul le răsplătește, ca pe multe alte celebrități, cu o pensie infimă. 

Ce pensie primesc cele două artiste / foto: Colaj Click!
Ce pensie primesc cele două artiste / foto: Colaj Click!

Atât Corina Chiriac cât și Maria Dragomiroiu au încântat inimile oamenilor care le-au iubit cu cele mai frumoase cântece. O parte din viață a fost dedicată scenei, care pentru ele a fost o a doua casă. Totuși, deși au o carieră de care se pot declara mulțumite, nu același lucru îl pot spune și despre pensia pe care o primesc. Cât primesc din partea statului cele două artiste, au dezvăluit chiar ele. 

Ce pensie încasează Corina Chiriac 

Corina Chiriac a vorbit despre pensia pe care o primește / foto: Facebook
Corina Chiriac a vorbit despre pensia pe care o primește / foto: Facebook

După 50 de ani de carieră, Corina Chiriac primește o pensie destul de mică. Vedeta nu a dezvăluit sumă, însă în cadrul unui interviu a mărturisit că se descurcă așa cum poate cu banii pe care îi are. De asemenea, artista ar fi luat alte decizii în trecut în sfera profesională dacă ar fi știut ce vremuri vin. 

„Am, desigur, o pensie. Dincolo de asta, mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Poate că dacă bănuiam ce vremuri vin, nu mai scoteam CD-uri pe cheltuială proprie… Experienţa de viaţă m-a învăţat să răzbat în toate aspectele ei. Eu sunt un Scorpion supravieţuitor, prin spiritul meu liber. Dacă mi se permite, aş povăţui oamenii să rămână curioşi în această perioadă.”, a mărturisit Corina Chiriac, în urmă cu ceva timp, pentru formula-as.ro

Maria Dragomiroiu, o altă artistă cu pensie mică 

Pensia primită de Maria Dragomiroiu / foto: Captură TV
Pensia primită de Maria Dragomiroiu / foto: Captură TV

După mai bine de 40 de ani de muncă, interpreta de muzică populară Maria Dragomiroiu declara în urmă cu mai mulți ani că primea din partea statului o penise de 1.200 de lei. Între timp, suma a crescut la 2.000 de lei și, spunea ea, sunt foarte puțini bani pentru a duce un trai decent. 

„Eu am ieşit la pensie şi, după 40 de ani de muncă, am 1.200 de lei. Cam cum aş putea să trăiesc eu? Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele? Cum să trăiesc cu 1.200 de lei?”, a mărturisit Maria Dragomiroiu, în urmă cu mai mult timp, potrivit Wowbiz.

De la acel moment, pensia vedetei a crescut, dar Maria Dragomiroiu consideră că suma e în continuare foarte mică. „De la discuțiile cu pensia, m-a și înjurat lumea pe Facebook. Îi rog frumos să nu mă mai înjure, că am trecut și eu de două mii de lei. Și cu indemnizația am făcut vreo 2.700 de lei. Dar un artist nu trăiește din asta. Eu și acum plătesc impozite și poate mulți dintre dumneavoastră primiți pensie”, a mărturisit Maria Dragomiroiu, într-o emisiune TV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net