Ce pensie neașteptată are Mioara Velicu, după 60 de ani pe scenă: „Ce a făcut statul pentru mine?"

Ultima actualizare:

Mioara Velicu, una dintre cele mai cunoscute interprete de la noi din țară, declarase ce pensie are în prezent. Moldoveanca a fost invitata podcast-ului lui Damian Drăghici, a cântat alături de acesta, a povestit despre viața și cariera ei, amintiri și planuri.

Mioara Velicu a făcut mărturisiri despre renumerația ei Foto: Kanal D
Mioara Velicu a făcut mărturisiri despre renumerația ei Foto: Kanal D

Ce pensie are Mioara Velicu

Mioara Velicu a declarat că are o pensie de 4.000 de lei, însă a explicat și cum a ajuns la această sumă. „N-aș putea spune că nu sunt mulțumită. Am 4000 de lei pe lună, jumate din ei pentru s-au luptat Angela Buciu și Mihaela Mihai, ne-au scos niște drepturi. Pensia mea, fără ce au reușit fetele, este de 1200 de lei. La fiecare trimestru plătesc o sumă pentru banii câștigați, 24 la sută îmi oprește statul.

Dacă mă duc la banca să-mi scot propriii bani, îmi opresc 8 la sută din munca mea. Ce a făcut statul pentru mine? Eu am fost toată viață pe drumuri, într-un stres extraordinar de mare, sunt lucruri pe care statul nu mi le va putea niciodată plăti. Oare ce fel de oameni sunt cei care fac legile astea?”, a spus îndrăgita interpretă de muzică populară.

Cu ce probleme se confruntă Mioara Velicu

„Da, cel mai tare mă doare sufletul când ia cineva un cântec de la mine, îl remixează și nu spune că e al meu. Eu nu am mai dat cântece la Credidam pentru că mă doare inima să văd cum necunoscuți iau milioane și eu iau 200 de lei, după atâția ani de muncă. Mi se pare jignitor să-mi dai 200 de lei, asta însemnând că tu ai controlat unde am cântat și ce am făcut. La anul împlinesc 80 de ani și mă duc să trec drepturile de autor fiicei mele”, a explicat Mioara Velicu.

„Mă bucur că Dumnezeu mi-a dat acest har minunat. Am avut norocul să fiu lângă soliști de marcă, am învățat de la ei, țin steagul sus cu muzică de calitate. Eu cânt de pe la 3-4 ani. Mama mă punea să cânt când venea moașa pe la noi, deși eu voiam să merg la joacă. Până când a început să-mi placă să cânt, după clasa a V-a.

N-am studii, eu sunt de pe prispa casei, e ceva nativ la mine. Eu nu știu tonalitățile nici acum. Eu cânt live și acum. La petrecerile private sau la spectacol doar live cânt. Nu pot să pun CD, apoi să dau din gură, nu pot să transmit ceea ce simt astfel”, a mărturisit Mioara Velicu.

Cu toate că a lucrat în ansamblul „Ciocârlia”, ce ține de Ministerul de Interne, și a fost soția lui Nicolae Martinescu, fost campion olimpic, fost angajat al CS Dinamo, club ce ținea, de asemenea, de minister, cântăreața de muzică populară s-a amuzat asupra unui detaliu:

„Acum, am pensie 4.000 de lei. Și-mi ajung. În pandemie nu mi-a fost greu, am luat din bancă să-mi întrețin casa și să plătesc datoriile la stat. Întotdeauna, mi-a fost frică de Poliție, de stat, ca să plătesc datoriile la stat, n-am vrut niciodată să am probleme. Spre nenorocirea noastră, ne-am înrăit în pandemie, în loc să fim mai buni”.

Mioara Velicu este un fan împătimit al serialelor turcești de pe Netflix. Este amuzantă când povestește: „Am văzut și nu mă mai satur. Sunt nopți în care nu dorm, mă trezesc. Îmi plac și serialele istorice."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
madonna concert brazilia profimedia (1) jpg
andreea esca porumbacu jpg
cub daniela crudu webp
antonela patrut 2 jpg
banner alin oprea png
adela popescu jpeg
banner sanziana buruiana png
irinel columbeanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net