Ce s-a ales de Dana Deac, celebra jurnalistă care a învins cancerul de cinci ori. „Ştii cât de greu e să te ierţi?”

Dana Deac este jurnalista care a învins cancerul de cinci ori. A suferit intervenții în România, cât și în Turcia, iar medicii s-au luptat din greu pentru a-i salva viața. Fosta prezentatoare îi încurajează pe pacienți să meargă la psihoterapeut pentru a putea trece peste situațiile limită.

Dana Deac Foto: Instagram
Dana Deac Foto: Instagram

Jurnalista Dana Deac, unul dintre cei mai respectați oameni din presă  

Jurnalista Dana Deac s-a făcut remarcată drept unul dintre cei mai respectați oameni din presă de televiziune. Acum, la peste 60 de ani, Dana Deac se consideră o adevărată supraviețuitoare, după ce a învins cancerul de cinci ori.

Dana Deac a devenit cunoscută publicului datorită reportajelor TV, dar și a emisiunii matinale „Cafeaua cu sare”, difuzată pe Antena 1 și Antena 3. Jurnalista a povestit calvarul prin care a trecut, după ce a fost diagnosticată cu cancer și a suferit operații în România și Turcia.

A fost diagnosticată cu cancer

„Pur şi simplu, am avut nişte neşanse şi nimeni nu m-a prevenit că, de la iradierea pentru sân pot face cancer tiroidian. Dacă mi-ar fi spus cineva de la început, aş fi făcut doar chimioterapie. Şi a trebuit să plec iar din România, pentru că în vară se închide secţia de la Spitalul Parhon şi nu se mai operează. La Istanbul, am stat izolată într-un buncăr, dar am avut condiţii excelente. Am avut la dispoziţie un laptop conectat la internet, mi-am pus muzică simfonică şi m-am odihnit", a declarat aceasta. 

Da, de multe ori, n-ai de unde să ştii cum se termină. Şi aici este de discutat, pentru că nu te lupţi cu cancerul, că nu ai cum, doar negociezi în permanenţă cu el: „Cum ar fi ca tu să mă laşi în pace, să pot să trăiesc echilibrat?. E ceea ce m-a învăţat psihologul Corina Georgescu, la care am apelat târziu, după al patrulea cancer. Acum îi încurajez pe toţi cei care trec prin asta, inclusiv aparţinătorii, să apeleze la ajutorul unui psiholog.

Ni se tot spune să gândim pozitiv, dar noi nu ştim s-o facem, pentru că suntem făcuţi să ne luptăm să supravieţuim. Gândirea pozitivă o înveţi la psiholog. E un travaliu teribil să gândeşti pozitiv, trebuie să elimini o grămadă de frici, trebuie să te iubeşti, să te ierţi. Ştii cât de greu e să te ierţi? Eu nici acum nu m-am iertat cu desăvârşit", a spus vedeta Dana Deac.

Ce a făcut ca jurnalista de tv

Dana Deac și-a construit o carieră bogată ca jurnalist pentru TVR 1, Antena 1 și Antena 3. De-a lungul timpului, s-a implicat în campanii umanitare desfășurate în cadrul fundațiilor Orange România, Forbes, Fundația United Way Romania.

De asemenea, în anul 2010, revista Avantaje i-a acordat premiul „Femeia anului 2009 pentru Responsabilitate și Implicare Socială". Nu putem trece cu vederea că Regele Mihai I al României i-a acordat cele mai înalte distincții ale Casei Regale a României: „Nihil Sine Deo' și „Crucea Casei Regale a României'.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
ad21b831 0e14 4e80 bfd3 223bfd220361 jpg
oana roman jpg
image png
Alex Bodi și Daria Radionova s-au despărțit. Foto: cancan.ro
Banner Gheorghe Turda
heidi klum costum baie profimedia jpg
Banner Dana Roba
Mihai Mitoseru și Andreea Mantea au cântat și au dansat alături de marea artistă
image
actualitate.net
image
actualitate.net