Chef Petrișor Tănase, sfaturi de aur pentru turiștii români, spaima hotelurilor cu all inclusive din lume: „Ai plătit ce mănânci, nu ai venit să rupi bufetul în două!”

#Exclusiv Click!

Turiștii români sunt tot mai atrași de cazarea în hotelurile cu all inclusive, mai pe înțeles, cu mâncare și cu băutură la discreție. Cum mulți își umplu farfuriile până la refuz, cu moț, însă mănâncă foarte puțin, celebrul bucătar Petrișor Tănase oferă, exclusiv pentru Click!, câteva sfaturi utile, pentru a se evita, pe viitor, risipa alimentară.

„Nu mergem în concedii ca să ne umflăm stomacul!”

Petrișor Tănase, care a lucrat și în hotelurile cu all inclusive, de pe litoral, susține că turiștii fac o mare risipă de mâncare, încărcându-și cu moț farfuria, deși nici de jumătate nu ar avea nevoie:

„Atenție, nu mergem în concedii ca să ne umflăm stomacul și să ne întoarcem acasă cu vreo 5 kg în plus, și care, mai apoi, vor fi foarte greu de dat jos.

Nu băgați mâncare și în traistă, pe principiul că, dacă e all inclusive, e normal să iau și acasă, ca să mai am încă o săptămână mâncare. La all inclusive, turiștii nu trebuie să se transforme în nemâncați, nu veniți să rupeți bufetul în două!”, atrage atenția Petrișor Tănase, prin intermediul Click!

Dispare all inclusive? „Risipă prea mare de mâncare!”

Petrișor Tănase mai este de părere și că all inclusive nu se justifică, nicăieri în lume, fiind, de fapt, o mare risipă de mâncare:

„Sunt convins, și am și observat, că, atât în România, cât și în străinătate, all inclusive dispare, încet-încet, și asta pentru că se pare că e o risipă de mâncare prea mare, nejustificată. Până mai învățăm să mâncăm vor mai trece secole multe, multe. Și încă un lucru ar trebui menționat. La all inclusive nu ne umplem farfuria cu mâncare, din start, pentru că se vor amesteca gusturile, ideal este să servim atât cât ne trebuie.

Dacă mai poftim la ceva, ne putem întoarce la bufet. Ai plătit ce mănânci, nu ce arunci la coș! Dacă s-ar încasa câte 20 de euro pe farfuria cu mâncare abandonată, să vedeți atunci cum învață românul să mănânce și nu mai umplem coșurile de gunoi cu resturile alimentare, în condițiile în care în lume mulți mor de foame!”, ne-a mai declarat el, exclusiv pentru Click!

Ce alimente și băuturi excludem vara din meniu?

Ce mâncăm și bem vara, în zilele caniculare? Petrișor Tănase ne sfătuiește să eliminăm carnea și alcoolul din meniu:

„E foarte important ca, vara, alimentația să fie pe bază de legume, cu puțină carne. Însă, din păcate, când mergem în concedii mâncăm ciorbele alea foarte fierbinți, care nu fac deloc bine. Vara, evitați alcoolul și băuturile foarte reci! Și, mare atenție, când mâncați o înghețată, să o savurați, încet. Dacă nu știți unde să mergeți în concediu, găsiți locuri minunate de vacanță, atât în România, cât și în Grecia și în Turcia. Vacanța frumoasă, dragii mei!”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
calarasi studenti la urbanism in vizita la Calarasi FOTO Faceb/PMC
image
image
image
image
image
image
banner adda png
rita ora facebook jpg
Dorian Popa   bolovan jpg
MALUMA 2 jpeg
banner dana roba png
Banner Prodanca Roland Gavril
banner Silviu Biriș
Banner Kira Hagi
image
actualitate.net
image
actualitate.net