Cornelia Catanga a murit! Cântăreața a fost răpusă de Covid-19 la 63 de ani

image
Cornelia Catanga a decedat la Spitalul UniversitarFoto: Facebook

Doliu în lumea muzicii lăutărești! Cornelia Catanga a murit. Artista a fost răpusă de COVID-19 la 63 de ani. Anunțul șocant a fost făcut de către jurnalista Mara Bănică, vineri dimineață (26 martie).

”Din pacate, Cornelia Catanga s a prapadit. Sunt impietrita, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a rapus o, acum o ora, la Spitalul Universitar din Capitala. Dumnezeu sa o ierte!”, a scris Mara Bănică pe pagina sa de Facebook.

Soțul Corneliei Catanga nu credea în Covid-19

Cântăreaţa de muzică lăutărească a murit la Spitalul Universitar din Capitală. Aurel Pădureanu a sunat-o pe Mara Bănică și i-a povestit despre moartea soției sale: „M-a sunat plângând, că a murit Cornelia. Nu mi-a venit să cred. Cu greu s-a liniştit şi abia am putut să înţeleg ce s-a înţâmplat. Mi-a povestit că îi era rău,că  nu mai putea să respire şi au chemat ambulanţa. La Spital i s-a făcut testul COVID, iar acesta a ieşit pozitiv. Medicii au vrut să o intubeze, dar Cornelia a făcut stop cardiorespirator. Nu a rezistat“. 

De asemenea, jurnalista a mai declarat la Antena 3 că soțul Corneliei Catanga nu credea în virusul ucigaș: „Din păcate, Cornelia a stat acasă şi a luat şi ivermectină, din câte am înţeles. Nea Aurel spunea că el nu crede în această boală, că nu crede în Covid. Mereu eu îi spuneam să nu mai gândească aşa...Este cumplit ce s-a întâmplat".

În 2019, a făcut infarct de supărare: «Au fost momente când am vrut să mă sinucid»

În 2019, Cornelia Catanga a mai fost internată în spital în urma unui infarct. Aurel Păduraru a povestit la acea vreme că artista a slăbit 27 de kilograme, după ce fiul său s-a mutat în America. Cântăreața a fost diagnosticată cu retinopatie pigmentară evolutivă. La acea vreme, Cornelia Catanga și Aurel Păduraru au pierdut o casă, după ce nu au mai putut plăti ratele.

În urmă cu 14 ani, Cornelia Catanga şi Aurel Pădureanu au făcut un împrumut de 90.000 de euro, cu scopul de a-şi renova vila. Problemele lor legate de casă au început în anul 2014, când nu au mai achitat ratele la bancă, iar în scurt timp au fost executați silit. După ce a rămas pe drumuri, fiind nevoită să părăsească vila din Chitila, în care locuia alături de soțul ei, Aurel Pădureanu, și de fiul lor, Alexandru, artista a intrat în depresie.

 "Au fost momente în viaţa mea când am vrut să mă sinucid. Vreau să fiu o piatră tare pentru Alexandru. Tot ce îmi mai doresc acum e să se căsătorească fiul meu, iar nora mea să-mi facă o nepoțică", declara cântăreața în cadrul emisiunii “Agenția VIP”, de la Antena Stars, în urmă cu doi ani.

Cornelia Catanga, biografie

Născută pe 9 martie 1958, într-o familie de lăutari din satul buzoian Zeletin, Cornelia Catanga este unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică lăutărească din România. Inspirată de muzica unora ca Romica Puceanu, Dona Dumitru Siminică, Ioana Radu şi Maria Tănase, ea a început să cânte la acordeon în copilărie. A fost descoperită de Toni Iordache şi a ajuns să cânte cu cei mai mari lăutari ai anilor 1970. Primul album l-a lansat abia în 1989. Ea a interpretat atât melodii ţigăneşti, cât şi ruseşti, şi a colaborat, între alţii, cu Sfinx Experience, Nicu Constantin şi Loredana.

Catanga era căsătorită cu Aurel Pădureanu, cu care a interpretat pe aceeaşi scenă mai bine de 20 de ani.

FotoJet (5) jpg
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
piscina borcea pelinel jpg
iolanda anamaria babau jpg
ana crudu familie nunta jpg
rechin taur jpeg
whatsapp down 799948 jpeg
hurghada rechini JPG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
5 brooklyn beckham si nicola peltz 3 jpg jpeg
piscina borcea pelinel jpg
gina pistol fetita2 png
oana roman marius elisei
keith richards ozzy osbourne jpg
delia vacanta alpi4 png