Cornelia Patrichi, balerina din comunism cu picioare de reclamă și chip de păpușă, locuiește în Italia: „Prețurile sunt tot ca în România, pensiile sunt însă mai mari”

#Exclusiv Click!

Cornelia Patrichi (73 de ani), balerina de succes din „Epoca de Aur”, a făcut istorie, alături de inegalabilul Cornel Patrichi, în lumea teatrului de revistă și a televiziunii. Stabilită în Italia, după decesul soțului, artista ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre viața ei, peste graniță, inclusiv despre prețurile la mâncare. Am aflat și când revine în România, dar și de ce are mari emoții la recalcularea pensiei.

De ce i s-a suspendat indemnizația de liber profesionist?

Cornelia Patrichi a militat, ani la rând, pentru majorarea pensiilor artiștilor, considerate extrem de mici. Ba chiar și-a căutat dreptatea și în instanță, după ce i-a fost sistată indemnizația de liber profesionist. I s-a refuzat însă cererea. Iată și motivul real:

„Când mă gândesc că mie mi-au oprit indemnizația de liber profesionist, de 363 de lei, pentru că am depășit venitul lunar de 1.250 de lei cu câțiva gologani.

Nu vor să-mi dea drepturile de la UCMR, unde sunt membră de aproape 10 ani, cu cotizația la zi, pentru că am optat pentru 50% din pensia lui Cornel”, menționa văduva lui Cornel Patrichi, în urmă cu șase ani.

„Nu știu dacă îmi vor majora pensia”

Întrebată de reporterul Click! dacă a beneficiat de recentele majorări, la pensie, Cornelia Patrichi ne-a declarat, pe un ton dulce-amar:

„Nu știu dacă îmi vor majora pensia, dar cred că nu, eu am grupa 1 de muncă, am înțeles că nouă ne scade pensia. Așa ne trebuie, dacă nu am fost cuminți”.

Nu a dorit să ne menționeze și câți bani primește lunar, după o viață închinată scenei:

„Nu vreau să-mi public pensia, nici pe a mea, nici pe cea avută de Cornel”.

Referitor la prețurile la mâncare, în Italia, comparativ cu cele din România, Cornelia Patrichi ne-a spus:

„Prețurile la mâncare sunt cam la fel, pensiile sunt însă mai mari. În Italia, pensia minimă este de 615 de euro, iar cea medie este de 1.300 de euro”, mai menționează artista, exclusiv pentru Click!

Când revine în România?

Cornelia Patrichi nu a dorit să mai rămână în România, după decesul celebrului ei soț, coregraful Cornel Patrichi, astfel că a vândut cele două imobile, vila din Pipera, în care au locuit, dar și casa lor de vacanță, de lângă Sărulești, unde lui Cornel îi plăcea să se retragă pentru a pescui și unde adesea își invita prietenii la un pahar cu vin.

Cornelia Patrichi locuiește în prezent în Italia, unde, de altfel, ea și Cornel au avut o școală de dans. Nu singură, ci alături de fiul Alexandru:

„Îmi place aici, mă simt bine aici, Italia este ca a doua mea casă. Acum sunt cu nepoțelele, dar vin în țară în luna septembrie”, ne-a mai dezvăluit fosta parteneră de scenă și de viață a lui Cornel Patrichi, coregraful care a făcut parte și din juriul concursului „Dansez pentru tine!” (PRO TV).

Cornel Patrichi s-a stins din viață în urmă cu 8 ani

Cornel Patrichi a încetat din viață pe 5 aprilie 2016, la vârsta de 72 de ani. A luptat 5 ani cu o boală necruțătoare, cancer pulmonar. În ultimele zile de viață, a cerut să fie externat, pentru a petrece acasă, în mijlocul familiei, de ziua lui de naștere. După decesul soțului iubit, Cornelia a povestit, cu lacrimi în ochi, pentru WOWbiz.ro:

„Cred că nu pot trăi fără el. O să învăț. Parcă trăia un coșmar. Totuși, în dimineața în care s-a dus, a putut să își ia “la revedere” de la mine. A spus doar atât, de vreo două ori, „Cornelia, ce frumoasă ești!”, și a ridicat o mână, de parcă ar mai fi vrut să îmi mai transmită ceva”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
anca dumitra instagram jpg
Banner Magdalena Chihaia
Gabriela cristea reteta biscuiti jpg
Banner Alexandru Ciucu
Demi Moore
andra maruta jpg
doinita oancea lora jpg
jennifer lopez ben affleck intalnire profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net