Cristina Țopescu nu își mai găsea locul la nicio televiziune: „Avem tupeul să spunem că ne va lipsi!”

Ultima actualizare:

    Sanda Nicola s-a revăzut cu Cristina Țopescu în 2018Foto: captură video
Sanda Nicola s-a revăzut cu Cristina Țopescu în 2018Foto: captură video

Sanda Nicola s-a arătat profund îndurerată de moarte prematură a Cristinei Țopescu, care s-a stins din viață la 59 de ani. Jurnalista și-a amintit despre o întâlnire pe care a avut-o cu regretata prezentatoare, în urmă cu doi ani.

Cristina Țopescu a invitat-o pe Sanda Nicola într-o emisiune online, unde au vorbit despre lansarea cărții ei. Revederea a fost una dulce-amăruie. Asta pentru că Sanda simțea că fiica lui Cristian Țopescu a fost „îndepărtată” de televiziunea din România, deși avea foarte mulți ani de experiență.

„Simțeam un amestec de compasiune și furie care mă înnebunea!”

Sanda Nicola a vorbit despre faptul că regretata jurnalistă nu își mai găsea locul în presa din România. Deși televiziunea era menirea ei, Cristina Țopescu „era chinuită încercând să producă o emisiune”. Ea a simțit nevoie să se scuze față de Sanda Nicola, cu privire la neajunsurile legate de producție și de audiență. 

„În vara lui 2018, după ce publicasem cartea, m-a sunat Cristina. Mă invita să vorbim despre lansare la emisiunea pe care o avea la o televiziune online. Bucuroasă că o aud, și mai bucuroasă de perspectiva revederii, am acceptat imediat invitația și i-am cerut coordonatele. (...) 

Am stat mult de vorbă în seara aia off, on și iarăși off air, ore în șir despre părinții noștri, șefii noștri, drumurile noastre întortocheate și am înțeles atunci dimensiunea singurătății ei. La despărțire s-a scuzat din nou pentru toate neajunsurile legate de producție, audiență și îmi spunea plină de speranță că s-ar putea să fie preluat și de cabliști acest Canal 33. I-am spus că accept oricând onorată invitația ei, în orice condiții, fie și dacă emitem doar pentru vecinii de pe scara ei de bloc. A râs.

Când m-am întors acasă eram foarte încărcată, simțeam un amestec de compasiune și furie care mă înnebunea. Fusese foarte greu de suportat să o văd pe Cristina Țopescu atât de chinuită încercând să producă o emisiune, să-și împlinească astfel menirea ei, care, categoric, a fost să vorbească publicului larg. De ce n-a mai fost loc pentru un om ca ea în nicio televiziune din România? De ce făcea voluntariat la un radio încercând să găsească singură niște sponsori? Poate reflectăm un pic și asupra acestor aspecte în aceste zile când vom avea tupeul să afirmăm că ne va lipsi.

Am început imediat să creionez un format tv pe care să-l facem împreună. Nu i-am spus. Aș fi vrut să am ceva concret. Măcar un sponsor ca să ne facem emsiunea pe net dacă tot nu aveam semnale favorabile dinspre televiziuni. Apoi a murit tatăl ei, au venit altele și peste mine, după care am decis și eu să renunț să-mi mai caut locul și să-mi inventez formatul potrivit în televiziune. Deși Cristina spera că o să mă răzgândesc.”, a scris Sanda Nicola pe pagina ei de Facebook. 

Citește și

Șir de blesteme în familia Cristinei Țopescu? Tatăl ei a murit de ziua fratelui jurnalistei

Cristina Țopescu a murit cu un mare regret: „Mi-am dorit mult copii, dar o greșeală medicală a făcut imposibilă dorința!”

image
image
image
image
image
image
Placido Domingo  foto   shutterstock 95153170 jpg
Banner gina pistol png
catalin morosanu sotie facebook jpg
Richard Lewis Foto Profimedia jpeg
olivia wilde yves saint laurent saptamana modei profimedia jpg
Enache a venit la film însoțit de fiul său, David (18 ani)
freddie mercury casa londra (1) jpg
banner irinel columbeanu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net