Cum s-a lecuit Monica Anghel de frica de vapor

Ultima actualizare:

    Monica Anghel şi-a  adus aminte de Titanic
Monica Anghel şi-a adus aminte de Titanic

Sensibile la mişcarea vasului pe mare sau poate doar sub amintirea şocantă a evenimentului Titanic, Jojo, Monica Anghel şi Adina Halas au primit cu mare emoţie propunerea de a participa, săptămâna trecută, la inaugurarea unui superb vas de croazieră. Odată ce au păşit pe el, au uitat complet de orice urmă de frică şi s-au simţit ca nişte adevărate prinţese la palat.

„A fost prima mea experienţă pe un vas de croazieră şi mi-a plăcut enorm. Mi-a fost teamă iniţial, nu ştiam cum mă voi simţi, dacă suport legănatul, plus că în subconştient cred că suntem cu toţii marcaţi de povestea Titanicului. Dar am depăşit aceste temeri în momentul în care am văzut vasul. Impresionant este puţin spus. E atât de mare, că nu-l poţi cuprinde cu privirea. Are o capacitate de 6.300 de persoane şi multe bărci imense de salvare împrejur. Te pierzi pe el, eu abia în ultima zi am învăţat cum să ajung singură la cameră”, a povestit, la întoarcere, Monica Anghel.

Nici Adina Halas nu mai fusese pe un vas de croazieră, ea având din copilărie o teamă de legănatul vaporului: „Am mai mers cu bărci de viteză sau cu feribot, dar niciodată nu depăşeam complet bariera aceasta psihologică. Mă convingeam că nu se întâmplă nimic, dar tot exista acea anxietate. Aici, când a pornit vaporul din port, nici nu mi-am dat seama. Nu se simte nimic astfel că, după această experienţă, nu îmi mai e frică şi sunt pregătită să mă duc într-o croazieră mai lungă. Mi-ar plăcea două săptămâni în Caraibe”.

„Şi pe mine toate călătoriile cu bărcile mă cam zăpăcesc, pentru că sunt sensibilă la mişcare, dar acum n-am avut nicio problemă”, a recunoscut Jojo.

Toată aventura celor trei a avut loc în portul din Hamburg, unde era ancorat vasul. Au stat 4 zile, din care una au petrecut-o pe mare, una prin oraş şi alte două pe vas, explorând, făcând poze şi materiale video pentru reţelele lor de socializare. „Sunt multe restaurante cu specific variat, ciocolaterii, bucătari cu stele Michelin, locuri de joacă, teatru... un oraş plutitor gândit pentru a te face să te simţi răsfăţat. Şi nu ai cum să te plictiseşti într-un astfel de loc, timpul trece fără să-ţi dai seama. Nici nu am reuşit să explorăm tot”, adaugă Adina. 

Vasul de croazieră se numeşte MSC Grandiosa, iar în ziua “botezului” a plecat într-o călătorie pe mare. Seara s-a ciocnit şampanie, s-au servit bucate alese şi toţi participanţii au fost îmbrăcaţi de gală. “M-am simţit ca Cenuşăreasa care a ajuns în sfârşit la bal. Experienţa merită din plin”, a spus Jojo. O excursie pe un vas de croazieră durează 1-2 săptămâni, iar avantajul ei este că noaptea călătoreşti, iar ziua acostezi într-un oraş port, pe care-l vizitezi. Fetele au vizitat, astfel Hamburgul, oraş din Germania. 

Nu au lipsit aventurile. “Eu cu Jojo ne-am separat de gaşcă pentru a cauta un magazin şi ne-am rătăcit. Nu mai ştiam să ne întoarcem la punctul de întâlnire. Dar ne-am salvat singure, după zeci de minute de rătăcit pe străduţe. Mi-a plăcut mult acest oraş, intenţionez să mă întorc într-un city break”, şi-a promis Adina. Şi Monica Anghel i-a promis fiului ei că anul viitor, de ziua lui, vor merge într-o croazieră prin zona Europei.

4 întrebări despre croaziere

Este extrem de scump, mă voi plictisi atâtea zile pe un vapor, voi avea rău de mare? Sunt doar câteva întrebări pe care şi le pun cei cărora le încolţeşte ideea de a pleca într-o croazieră. Specialiştii vin cu răspunsuri.

Cât sunt de scumpe?

Preţurile variază foarte mult în funcţie de durata vacanţei şi de locul de plecare. Una e să pleci din America şi alta e dintr-un oraş european, iar croaziera să se desfăşoare în Europa. Preţurile mai variază în funcţie de dotări, de mărimea vasului şi de cât e de luxos. Nu toate croazierele sunt scumpe, există oferte care pornesc chiar de la 300 €. 

Mai plăteşti ceva pe vas?

În general, croazierele sunt all inclusive şi poţi să nu mai scoţi niciun ban din buzunar, odată plătită excursia. Preţul include cazarea, mesele principale şi diverse facilităţi de divertisment. Plăteşti extra doar dacă vrei servicii suplimentare, precum sesiuni spa sau cine la restaurante cu specific. De asemenea, trebuie să ţii cont că vasul acostează ziua în oraşe port, pe care le vei vizita şi poate vrei să-ţi cumperi suveniruri sau să intri la obiective turistice.

E plictisitor? 

Nici vorbă! Majoritatea vaselor sunt nişte orăşele în miniatură, gândite pentru divertisment şi relaxare. Există locuri de joacă, piscine, scene de spectacol şi multe altele.

Risc să am rău de mare? 

Un vas de asemenea mărime este infinit mai stabil decât o barcă pe valuri, astfel că nici nu veţi simţi că e în mişcare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Margareta a Romaniei si Principele Radu foto Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Camelia Mitoseru
petre roman si silvia chifiriuc jpg
Banner Elena Merisoreanu
Banner Adina Buzatu
Banner murături
image png
Banner Mihai Traistariu
colea rautu Toate panzele sus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net