David Popovici susține prima probă de bacalaureat, dar nu la liceul pe care l-a urmat. Ce materii a ales

Ultima actualizare:

David Popovici s-a înscris la bacalaureatul olimpicilor. Multiplul campion susține bacalaureatul la un liceu din Prahova, mai exact în Vălenii de Munte, deși el a urmat un liceu din Capitală. Evaluarea are loc în Prahova, la Colegiul Naţional Nicolae Iorga din Vălenii de Munte.

Foto: Facebook/Colegiul National "Mihai Viteazul" Ploiesti
Foto: Facebook/Colegiul National "Mihai Viteazul" Ploiesti

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat este organizată anual, iar la aceasta se pot înscrie numai absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale sau care susţin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de Bacalaureat – 2023, sesiunea iunie-iulie, scrie News.ro.

David Popovici a ajuns la liceu  înainte de ora 8.00.

Ce materii susține David Popovici la BAC-ul de la Vălenii de Munte

David Popovici, deținătorul recordului mondial în proba de înot 100 de metri liber, susține bacalaureatul la Vălenii de Munte în cadrul unei sesiuni speciale rezervată elevilor premiați la olimpiadele internaționale.

Multiplul campion David Popovici susține marți examenul la Istorie, el fiind absolvent al Colegiului Național „George Coșbuc” din București, profil filologie.

Miercuri va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării, David Popovici alegând Sociologia. Următoarea probă va fi cea la Limba şi literatura română și va fi susţinută joi de către toți elevii olpimpici.

Sesiunea specială a examenului de BAC va continua pe 19 mai cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, apoi, între 22 și 23 mai, a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Sesiunea se va încheia pe 25 mai, urmând ca pe 26 mai să se afișeze rezultatele.

  David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma din august 2022, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 de metri liber , dar și în cea de 200 de metri liber.  

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

image
image
image
image
image
image
gabriela cristea emisiun jpg
Dan Negru a lăsat Antena pentru Kanal D Sursa Kanal D
banner pique shakira png
adelina pestritu webp
ana odagiu jpg
gina si smiley fb 1 jpg