De ce boală suferă Sorana de la ASIA. A descoperit-o de curând, deși o afectează de la 7 ani

Sorana de la ASIA a dezvăluit recent că suferă de o afecțiune pe care a descoperit-o abia acum, deși se confruntă cu aceasta încă din copilărie. Problema în cauză este ADHD-ul, o tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate, care s-a dovedit a fi mai răspândită, în special la copii.

Sorana are ADHD / foto: arhiva personala
Sorana are ADHD / foto: arhiva personala

La vârsta de 40 de ani, Sorana a aflat despre această afecțiune în urma vizionării unui videoclip pe platforma de socializare TikTok. În filmuleț, răspunsurile sale la niște întrebări generale au sugerat prezența ADHD-ului. După ce și-a recunoscut simptomele, vedeta a consultat un medic, care i-a confirmat diagnosticul.

Boala i-a fost descoperită Soranei de abia acum 

Într-o apariție la emisiunea lui Cătălin Măruță de la PRO TV, Sorana a dezvăluit că suferea de insomnie cronică încă din copilărie și că afecțiunea ei a fost descoperită abia acum. Cu toate acestea, ea a ales să nu recurgă la tratament medicamentos.

Vedeta a explicat că descoperirea acestei condiții a fost eliberatoare pentru ea și că acum știe cum să-și prioritizeze activitățile, având în vedere sfaturile specialiștilor la care a apelat. Ea a subliniat că gestionarea emoțiilor în copilărie este mai complicată din cauza ADHD-ului.

Sorana a detaliat faptul că ADHD-ul este clasificat în trei categorii: ADD (lipsa de atenție), ADHD (cu impulsivitate și agresivitate) și o categorie care include ambele aspecte.

Există și o componentă genetică în această tulburare, iar ea a îndemnat părinții să se testeze dacă observă comportamente marginale la copiii lor în mediul școlar sau la grădiniță.

Sorana de la ASIA îi sfătuiește pe oameni să se testeze

În ceea ce privește testarea pentru ADHD, Sorana a explicat că se face de către mai mulți specialiști, inclusiv psihologi clinici, psihoterapeuți și neuropsihiatri.

Testele includ un set mare de întrebări, iar atitudinea față de examinare oferă indicii importante pentru specialiști.

Cântăreața a afirmat că a decis să nu urmeze un tratament medicamentos, inclusiv pentru depresie, menționând că, până la vârsta de 39 de ani, a funcționat bine fără medicamente și că acum înțelege mai bine modul în care funcționează, ceea ce o ajută să gestioneze afecțiunea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
florin piersic  jpg
2 familia lui jon bon jovi jpg jpeg
elizabeth hurley costum baie instagram jpg
banner anamaria prodan png
gabriela szabo facebook (2) jpg
banner minodora ornela png
daniela gyorfi instagram jpg
florin piersic facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net