De ce nu au vrut Marin Moraru și Gheorghe Dinică să ocupe funcții de conducere

Marin Moraru și Gheorghe Dinică, unii dintre cei mai mari actori, ar fi putut cu ușurință să ocupe locuri de conducere. Lucia Moraru, văduva lui Marin Moraru, a dezvăluit motivul pentru care cei doi și-au canalizat toată atenția doar asupra publicului și a scenei.

Marin Moraru, Radu Beligan și Gheorghe Dinică
Marin Moraru, Radu Beligan și Gheorghe Dinică

Lucia Moraru, cea care i-a fost parteneră o viață lui Marin Moraru, a declarat că nu a auzit niciodată de la soțul ei că își dorește să ocupe vreo funcție de conducere, iar asta datorită faptului că își iubea atât de mult meseria, încât nu era interesat să facă altceva.

Vezi și: De ce s-a însurat Gheorghe Dinică la 60 de ani. Oficial, actorul s-a născut de 1 ianuarie

De asemenea, Gheorghe Dinică era la fel de pasionat de ceea ce făcea, încât nici nu și-a pus problema să își ocupe timpul cu altceva.

,,Niciodată soţul meu nu şi-a pus chestiunea aceasta, aceea de a ocupa o funcţie de conducere. Şi nici bunul său prieten, Gheorghe Dinică, cu care dealtfel a fost coleg în studenţie la actorie, la clasa profesoarei Dina Cocea. Nu i-am auzit niciodată având asemenea dileme.

Şi Marin Moraru, şi Gheorghe Dinică au fost îndrăgostiţi până peste cap de meseria lor. Pe ei îi interesa cum vor juca un anume personaj, oricare ar fi acesta, cum îi vor intra în piele, ca să zic aşa, nu dacă pot fi directori. Voiau să joace, să fie prezenţi la întâlnirea cu publicul, nimic altceva. Nu-i interesa decât meseria şi prezenţa lor pe scenă!”, a declarat Lucia Moraru pentru impact.ro.

Citește și: Scrisorile lui Stanca. Dragă Marin Moraru Memento Mori

Lucia Moraru a mai mărturisit că singurul care a avut o înclinație spre rolul de conducere a fost Radu Beligan. Acesta a condus o perioadă Teatrul de Comedie, iar apoi pe cel Naţional.

Gheorghe Dinică și Marin Moraru au avut cariere de excepție 

Gheorghe Dinică a fost unul dintre cei mai iubiţi actori ai scenei româneşti. Acesta a jucat în  producţii cinematografice precum ,,După-amiaza unui torţionar", ,,Prin cenuşa imperiului", ,,Filantropica", ,,Turnul din Pisa" sau ,,Orient Expres". Marele actor s-a stins din viaţă pe 10 noiembrie 2009, la vârsta de 75 de ani, în urma unui stop cardiac. 

Marin Moraru a avut aceeași ocupație ca bunul său prieten Marin Moraru și a încetat din viață la 79 de ani, pe 29 august 2016. Cele mai imprtante roluri le-a avut în spectacole precum ,,D'ale carnavalului", ,,Leonce si Lena", ,,Nepotul lui Rameau", ,,Capul de răţoi", ,,Umbra", ,,Troilus şi Cressida" și  ,,Ocolul pământului".

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Romania moneda euro bancnota zona euro FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
cristina spatar jpg
matthew perry profimedia jpg
Cristi Brancu, prezentatorul emisiunii "Exclusiv VIP" de la Prima TV, a fost și el premiat aseară
banner Mihai Albu Mikaela
Raluca badulescu jpg
Banner Toma  Ioan Cosmin
anisia gafton colaj facebook jpg
Bianca Drăgușanu și Alex Bodi, pe vremea când erau fericiți în vacanțe exotice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net