Detalii şi imagini inedite din viaţa croitoresei de la «Românii au talent»
Încă din prima emisiune „Românii au talent”, de la Pro TV, Ana Maria Pantaze (39 de ani) i-a cucerit pe telespectatori şi nu numai. O sală întreagă s-a ridicat în picioare, juriul a fost uimit, iar Mihai Petre a apăsat butonul auriu după ce a auzit-o cântând pe talentata...croitoreasă. Click! a stat de vorbă cu viitoarea semifinalistă şi a aflat detalii inedite despre viaţa ei.
Click!: Ai devenit celebră după “Românii au talent”. Cum s-ar descrie Ana Maria Pantaze în câteva cuvinte?
Ana Maria Pantaze: Sunt o persoană normală, simplă, modestă, iubitoare. Îmi place să ajut oamenii, să vorbesc cu ei, să petrec timp de calitate cu prietenii şi cu familia.
În copilărie ai fost interesată de canto?
De canto, nu, dar am fost interesată de alte lucruri. Cu toate astea, pasiunile mele s-au îndreptat tot către artă, spre balet, dansuri moderne, deci oarecum în copilărie viaţa mea tot în jurul artei s-a învârtit, chiar dacă eu nu conştientizam asta. Spre exemplu, tatăl meu a cântat într-o trupă la chitară, unchii mei au fost lăutari. Pot spune că am fost autodidact. Am ascultat multă muzică, am ascultat artişti români şi internaţionali şi am încercat să iau de la fiecare ce mi s-a părut mie că s-ar potrivi. De asemenea, şi prietenii de la karaoke m-au ajutat atunci când am cerut un sfat în legătură cu vreo piesă.
Cât timp ai mers la karaoke? Ce fel de piese îţi plăcea să cânţi?
La karaoke am mers de la 18 ani. Am început prin a mă duce să beau pur şi simplu o cafea şi să socializez cu oamenii. Apoi mi-am făcut curaj şi am început să cânt. Primele piese pe care le-am cântat au fost în engleză. Atunci nu era posibil să cânt în română, majoritatea pieselor erau în limbi străine. Îmi plac toate genurile muzicale, însă am o înclinaţie mai mare spre jazz şi blues.
Ce limbi străine ştii?
Limba engleză o stăpânesc destul de bine, undeva la nivel mediu, de conversaţie. Am învăţat multă engleză cântând. Alte limbi străine nu mai cunosc, însă ştiu să cânt şi în alte limbi. Cred că e necesar ca un om pasionat de muzică să cunoască piese şi în alte limbi, în afară de engleză sau română.
Unde ai atelierul de croi--torie? Dacă vrea să îşi facă o lucrare la tine cineva, ce trebuie să facă?
Nu am atelier, lucrez de acasă. Fac retuşuri, cos un fermoar, fac un tiv. Totul se întâmplă mai mult între prieteni. Când un prieten îşi doreşte ceva, mă ofer să îi creez ceva în funcţie de ceea ce doreşte el. Dacă cineva doreşte o ţinută de la mine mă poate contacta şi stabilim detaliile la telefon.
Cât costă o lucrare la tine dacă vrea să-şi facă cineva? Ce ştii să faci mai bine?
Nu există costuri fixe pentru ceva anume. Depinde de ţesătura, de complexitatea lucrării. Ştiu să le fac pe toate, mai ales dacă sunt de damă. Desigur, atunci când ştiu că pot repara ceva şi pentru bărbaţi, nu refuz.
Ce ai face cu marele premiu dacă l-ai câştiga?
Îmi doresc să câştig „Românii au Talent”, însă momentan mă gândesc la semifinală. Îmi place să fac totul pas cu pas şi să mă concentrez pe prezent. Nu m-am gândit încă ce aş face cu marele premiu, însă ar putea fi ceva. Aş dori ca o parte din bani să ajungă la un copil, un caz pe care deja îl cunosc.
Ce crezi despre juraţii de la „Românii au Talent”?
Toţi sunt pe placul meu. Nu am un favorit, toţi sunt acolo cu un motiv şi toţi au acelaşi statut. Îmi plac oamenii profesionişti, sufletişti, oamenii cu emoţie şi toţi cei din juriu au aceste calităţi.
Ce momente speciale vedem vineri, 8 Martie
Juraţii Andi Moisescu, Andra, Mihai Petre şi Florin Călinescu vor fi din nou martorii unor numere ale unor tineri talentaţi care trec pe la „Românii au talent”. Va fi un moment de dresaj dus la superlativ care îi uimeşte pe juraţi şi îi cucereşte, iar un concurent trecut de prima tinereţe reuşeşte să surprindă prin voinţa sa, dar şi prin felul în care arată. Alţi doi concurenţi fabuloşi ridică sala în picioare în momentul în care îşi prezintă numărul de patinaj pe role, unul care le taie tuturor răsuflarea şi-i uluieşte pe juraţi, şi pe Smiley, şi pe Pavel. ”Pare foarte periculos ce faceţi, dar e uimitor. Sunteţi la un nivel foarte înalt, a fost o încântare să vă văd”, le spune Mihai Petre, fascinat de ce vede.