Dragoș Bucur și-a luat coteț inteligent pentru găini! Cum și-a modernizat colțisorul de Rai de la țară?

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur sunt fermieri moderni! Cei doi au uimit tot satul cu noul lor coteț de ultimă generație pentru găini, comandat de pe un site chinezesc cu unelte agricole și nu numai. 

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur sunt un cuplu atipic și plin de surprize. Cei doi au dat, anul trecut, viața agitată de la oraș pe liniștea de la țară. 

Cuplul s-a mutat departe de zarva din Capitală, într-un loc frumos, liniștit, mai precis în satul Moșteni-Greci, din județul Argeș. 

De atunci, cei doi s-au transformat în adevărați fermieri și se întrec în treburile gospodăriei. Au devenit experți și în ale grădinăritului, având și un solar plin cu legume bio în curtea lor. 

Au luat coteț de ultimă generație pentru găini. Se deschide singur, la ore fixe 

Și cum găinile din gospodărie le creau mari probleme și îi trezeau cu noaptea-n cap, cei doi au găsit soluția perfectă pentru ele. Au achizițonat de pe un site chinezesc un coteț inteligent, de ultimă generație, cu „dotări” nu glumă. Este  vorba, mai precis, despre o ușă ce poate fi programată să se închidă și să se deschidă la ora dorită. 

Dragoș e foarte încântat de noua achiziție, pe care a dat doar 350 ron.

„Se întâmplă să lipsim câte o zi de acasă și atunci apare <<problema găinilor>>– trebuie deschisă ușa la ele dimineața devreme și închisă seara. 

Am găsit o soluție chinezească, sper să ne ajute ocazional, atunci când nu avem chef să ne trezim la 6 dimineața sau nu ajungem seara la timp acasă!” a spus Dragoș Bucur, pe pagina de Instagram.

„Am simțit să ne întoarcem la origini”

Dana și Dragoș spun că și-au găsit liniștea în micul lor colțișor de Rai din Argeș. 

„Toată viața am trăit la oraș. Când eram mici, pe vremea lui Ceaușescu, mergeam la bunici, la țară. Cam asta făceau copiii pe vremea aia, nu existau prea multe alternative. 

Poate acesta este motivul pentru care am decis, în urmă cu un an, să ne mutăm la țară. Sau poate doar am simțit să ne întoarcem la origini, aproape de natură, de o viață simplă, departe de aglomerație și superficialitate. Și pentru noi, și pentru copiii noștri.

Acum trei ani am cumpărat o livadă, într-un sat aproape uitat de lume, la o oră și jumătate de București. N-aveam atunci niciun plan serios, dar locul ne-a chemat și, cu timpul, am hotărât să renunțăm la viața de oraș pentru una la țară. Cu tot ce înseamnă aceasta din urmă. 

Am documentat mutarea și schimbarea noastră iar din această toamnă vă vom arăta câteva din provocările prin care noi am trecut. Sperăm să-i încurajăm pe cei care vor o schimbare, viața e frumoasă”, au spus Dana Nălbaru și Dragoș Bucur.

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au trei copii: Sofia (17 ani), Kadri (9 ani) și Roxana India (12 ani). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Imagini de la parastasul de 9 ani al lui Corneliu Vadim Tudor foto: Facebook
banner denisa manelista png
Banner gina pistol png
daliana raducan si razvan simion jpg
Banner Cristian Tantareanu Anca Turcasiu
banner Aida Parascan png
Anca Dinicu  jpg
addison rae jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net