E doliu în lumea muzicii lăutărești! A murit Rela Ciulei

Ultima actualizare:

Rela Ciulei a murit la 83 de ani. Cunoscuta interpretă de muzică populară și lăutărească, supranumită și sufletul tarafului "Rapsozii Gorjului", a cântat pe marile scene ale României și a fost o emblemă a muzicii populare. 

image

Cine a fost Rela Ciulei 

Cea supranumită sufletul tarafului "Rapsozii Gorjului", a cântat pe marile scene ale României şi era soră cu marele violonist Victor Ţambru, scrie presa locală.

Rela Ciulei s-a născut în anul 1938 la Telești, județul Gorj într-o familie de muzicanți, tatăl său, Ioniță Țambru, fiind unul dintre cei mai renumiți lăutari din zonă.

În 1950, la vârsta de 12 ani, obține primul premiu la un festival al lăutarilor din Târgu Jiu unde cântă o melodie veche de 60 de ani intitulată "Făcui o prostie și vreau să o mai fac". 

Din 2005 face parte din Taraful tradițional "Rapsozii Gorjului" al Școlii Populare de Artă, înființat de fratele său, Victor Țambu. 

În 2009 participă la prima ediție a Festivalului Național de Interpretare "Lăutarul", desfășurat la Drăgășani, județul Vâlcea. Aici taraful este distins cu Marele Premiu, iar Rela Ciulei obține Premiul I la secțiunea soliști vocali.

A participat la numeroase ediții ale festivalului "Tarafuri și fanfare", în 2007 la București, în 2009 în Dumbrava Sibiului, în 2010 la Suceava, în 2013 la București și în 2015 la Sibiu, Târgu Jiu și Craiova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net