E doliu în lumea muzicii lăutărești! A murit Rela Ciulei

24 ianuarie 2022

Rela Ciulei a murit la 83 de ani. Cunoscuta interpret─â de muzic─â popular─â ╚Öi l─âut─âreasc─â, supranumit─â ╚Öi sufletul tarafului "Rapsozii Gorjului", a c├óntat pe marile scene ale Rom├óniei ╚Öi a fost o emblem─â a muzicii populare. 

image

Cine a fost Rela Ciulei 

Cea supranumit─â sufletul tarafului "Rapsozii Gorjului", a c├óntat pe marile scene ale Rom├óniei ┼či era sor─â cu marele violonist Victor ┼óambru, scrie presa local─â.

Rela Ciulei s-a n─âscut ├«n anul 1938 la Tele╚Öti, jude╚Ťul Gorj ├«ntr-o familie de muzican╚Ťi, tat─âl s─âu, Ioni╚Ť─â ╚Üambru, fiind unul dintre cei mai renumi╚Ťi l─âutari din zon─â.

├Än 1950, la v├órsta de 12 ani, ob╚Ťine primul premiu la un festival al l─âutarilor din T├órgu Jiu unde c├ónt─â o melodie veche de 60 de ani intitulat─â "F─âcui o prostie ╚Öi vreau s─â o mai fac". 

Din 2005 face parte din Taraful tradi╚Ťional "Rapsozii Gorjului" al ╚ścolii Populare de Art─â, ├«nfiin╚Ťat de fratele s─âu, Victor ╚Üambu. 

├Än 2009 particip─â la prima edi╚Ťie a Festivalului Na╚Ťional de Interpretare "L─âutarul", desf─â╚Öurat la Dr─âg─â╚Öani, jude╚Ťul V├ólcea. Aici taraful este distins cu Marele Premiu, iar Rela Ciulei ob╚Ťine Premiul I la sec╚Ťiunea soli╚Öti vocali.

A participat la numeroase edi╚Ťii ale festivalului "Tarafuri ╚Öi fanfare", ├«n 2007 la Bucure╚Öti, ├«n 2009 ├«n Dumbrava Sibiului, ├«n 2010 la Suceava, ├«n 2013 la Bucure╚Öti ╚Öi ├«n 2015 la Sibiu, T├órgu Jiu ╚Öi Craiova.

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
00032 jpg
salariu copy jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
crbl  2 (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
BeFunky collage (6) jpg
banica vicoveanca jpeg
Cub Ilie nastase jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
kourtney kardashian si travis
anamaria prodan portret 0 jpeg