Editorial George Stanca-Pelticiada TVR

16 august 2012
CLIIMA20101103 0092 1 jpeg
George Stanca

Mă uit la Olimpiadă şi urlu de limba şi limbajul auzite. Vai de comentatorii TVR!

Nu mai re-vorbesc aici de isterica dom'şoară care a dominat auditiv transmisiile, cu excese hormonale şi care a urlat şi la noi, dar şi la ei. Ca să mai apară pe post, ar trebui să ia lecţii de dicţie, logopedie, elocinţă. Orice comentariu al său era un scremut continuu care-ţi trimitea buricul degetului la „Mute". Dar, mă îndoiesc că TVR Sport Travel Office va acţiona. Merge la fraieri. Deşi a-ţi corija defectele ţine de bunu' simţu'. Dar, pe cine şi unde mai doare?

Mai este acolo un comentator nu prea doct în ale extra-fotbalului, nici prea poliglot dacă-l scoţi dintr-o engleză limitată, care sfidează auzul naţional. Cu neologisme „la greu". Deşi avem corespondenţe în bazinul lingvistic. Nu mai există, de pildă, expresia „record personal".

Unde e, Doamne, Ţopescu cu bunul lui simţ (şi) lingvistic!!? Funcţionează la băieţii din generaţia asta „post-cretacică", ştiutori de limbă maternă aproximativă, un complex: vor să ne arate ce engleză ştiu ei. Şi iese o păsărească. Penibileişăn... Inadmisibilă pe postul public, să fie clar, dle preşedinte Săftoiu!

Un argou de coană-Kiritză folosit pe postul naţionl e un flagrant. Lăsaţi-ne, dragi snobeliţi, cu britişul de baltă. Vorbiţi româna corect!

Dacă puteţi, Pelticilor!

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
anca turcasiu jpg
BeFunky collage (19) jpg
bobonete jpg
BeFunky collage (18) jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
daniel isabela onoriu jpg
vangelis1 jpeg
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
cub ioana ginghină animat gif
1 princess charlene of monaco gettyimages 1188623882 jpg jpeg
3dragusanu bassam png