Caricaturistul Gogu Neagoe, mai tare ca Naționala României, la EURO 2024! A obținut locul 5 la expoziția din Germania, cu portretele fotbaliștilor de top: „Ianis Hagi e greu de caricaturizat. E ascuns, nu știi ce gândește”

#Exclusiv Click!

Românul Gogu Neagoe a fost caricaturist oficial al UEFA EURO 2024! În cadrul concursului, organizat în Germania, artistul nostru s-a clasat pe locul 5, cu cele peste 250 de portrete ale fotbaliștilor participanți la EURO 2024. Gogu Neagoe ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre performanța notabilă.

Artistul Gogu Neagoe a adus României un meritoriu locul 5, cu lucrările sale, caricaturile marilor jucători, pe care i-ați văzut la EURO 2024, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé și Radu Drăgușin.

Portretele lor digitale au fost expuse în cadrul expoziției organizate în Germania, cu prilejul recentului Campionat European de Fotbal. Artistul ne-a vorbit despre performanța sa:

„Un portret digital se realizează între o oră și trei ore, depinde de fizionomia artistului. Românul Nicușor Stanciu este cel mai ofertant, pentru un caricaturist, este un om muncitor, eu fac și o radiografie a chipului omului, pe fața lui se citesc toate stările.

În schimb, Cristiano Ronaldo a devenit mai relaxat, nu mai este cel care a fost odinioară, nu mai pune suflet pentru fotbal, a devenit om de publicitate”, spune Gogu Neagoe, exclusiv pentru Click!

„Ianis Hagi e greu de caricaturizat, are trăsături ascunse, e greu de ghicit!”

Gogu Neagoe ne-a mai dezvăluit și de ce caricaturiștii participanți la expoziție nu s-au înghesuit să realizeze și portretul lui Ianis Hagi, fiul lui Gică Hagi, jucător de bază la Naționala României:

„Lui Ianis nu i-a realizat mai nimeni portretul, la această expoziție, pentru că este foarte greu de caricaturizat. Are trăsături ascunse, nu poate fi ghicit, chipul lui nu exprimă nimic, deși e un băiat de nota zece. În schimb, i-am făcut portretul tatălui său, Gică Hagi, el își arată stările, e o fire deschisă.

Am mai realizat și portretul antrenorului Naționalei, Edi Iordănescu. Are un chip interesant, e un om de încredere, dar depinde cum gestionează echipa, tatăl lui a fost mai bun. Se spune că ce se naște din pisică tot șoareci mănâncă. Dar, adaug eu, pare că nu se mai potrivește”.

Desenele animate ale lui Gogu Neagoe sunt expuse și în muzeele din America

Gogu Neagoe este un caricaturist român și membru al Asociației Române de Caricatură Profesională, din 2006. Din 2008 este și membru al Asociației Internaționale de Arte Plastice din Germania UNESCO.

A participat la numeroase festivaluri naționale și internaționale de pictură și de caricatură, iar lucrările sale sunt în colecții private din România și străinătate. Desenele animate ale artistului sunt expuse în muzeele de artă din Australia, SUA, Iran, Franța, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia și Grecia: „Am făcut și câte 300 de portrete, la un eveniment”, se mândrește Gogu Neagoe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cristina mare jpg
Ozana Barabancea, o femeie fericită
Banner Titi Aur
heidi klum profimedia jpg
sofia  vergara emmy 2024 gettyimages jpg
florin piersic david popovici colaj click jpg
banner Iulian Lemnaru
image
actualitate.net
image
actualitate.net