Instagram vs realitate! O vloggeriță a arătat ce trucuri folosește pentru imaginea «perfectă»

Ultima actualizare:

Să spunem că ceea ce vedem pe internet nu reprezintă, cel mai adesea, realitatea, a devenit deja o frază clișeică în zilele noastre. O tânără a avut curajul să se expună complet naturală pe internet și să dezvăluie trucurile care se folosesc în mediul virtual pentru crearea unei imagini „perfecte”.

sara poze editate deschidere jpg

Așa cum e și normal, cu toții ne dorim ca profilurile noastre de pe rețelele de socializare să oglindească doar părțile frumoase ale vieții, dar și ale propriei persoane, acoperind „imperfecțiunile” cu filtre și publicând numai lucrurile care ne avantajează.

Cum arată pozele needitate vs cele editate

Această lume „perfectă” a ajuns însă să creeze atât de mult rău, în special pentru cei care credeau și cred în continuare că reprezintă o realitate, încât în special cei tineri și fragili ajung să se compare cu vedete care au trecut prin operații estetice și multe alte intervenții pentru a arăta ca în prezent. 

De la un punct încolo însă, pe unii a început să-i deranjeze această perfecțiune închipuită încât aceștia au trecut în extrema cealaltă și au decis să își arate pe internet și părțile mai puțin „apreciabile”(pentru că ne învârtim în jurul unui buton de „like”, adică a unei aprecieri din partea altei persoane).

Astfel, nefiind prima care încearcă acest nou trend, o vloggeriță din Finlanda a arătat pe contul ei de Instagram cât de ușor pot fi manipulate imaginile de pe rețelele de socializare. Și aici nu vorbim doar despre programe de editat și de înfrumusețat, ci pur și simplu de arta de a poza. Cel mai frecvent sunt folosite aplicații care slăbesc și subțiază, măresc ochii sau ridică pomeții, însă și unele poziții ale corpului îi pot avantaja pe cei care sunt fotografiați.

Sara Puhto promovează corpurile naturale

Tânăra Sara Puhto a arătat cum publica imagini în care apărea cu corpul tonifiat și abdomenul plat, iar imediat după, când își schimba poziția, apărea în cadru exact așa cum arată în realitate: cu câțiva colăcei și un look care per total nu o face să fie precum un model, să spunem. Prin această demonstrație, tânăra a întârit ideea că și modul în care pozezi contează enorm, unghiurile jucând un rol important. 

De asemenea, aceasta a explicat că a învățat, de-a lungul timpului, câteva trucuri despre modul în care să se îmbrace sau să se comporte în fața camerei pentru a reda pozele „perfecte”, pe care le folosea atunci când se fotografia. 

Sara a publicat mai multe imagini editate și needitate, pentru a arăta diferențele majore care există între acestea. De acum, dacă vedeți o piele fără niciun por sau niște ochi extrem de sclipitori, să aveți în vedere că pozele respective sunt, cel mai probabil, alterate. 

În prezent însă, Sara a depășit acea etapă și susține frumusețea în toate formele ei și promovează acceptarea realității propriului corp. Experții spun însă că motivul pentru care cu toții acceptăm realitatea „fardată” a rețelelor de socializare este că utilizatorii nu caută adevărul pe aceste site-uri, ci pur și simplu intră pentru a se relaxa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
jeannieb smaller jpg
image png
banner anca pandrea 2 png
cub oana și viorel lis png
banner gabriela cristea png
cub anamaria prodan png
image png
banner laurette png
image
actualitate.net
image
actualitate.net