Interviu cu Mihai Bobonete: „Am dus o luptă de a nu mai fi prost şi urâcios“
M-a ameninţat înainte de interviu că a reuşit în viaţă fiind sincer. Şi acum, după interviu, îl cred. E dintre cei mai autentici oameni care ne însoţesc în viaţă. Ba de la televizor, ba de prin afişele din tot oraşul, ba din vreo reclamă.
O să fiu şi eu cinstit cu el. Îl urmăresc de mult. N-am crezut în succesul lui. Nici în talentul său. Şi mai recunosc ceva: am greşit. La interviu m-am predat. E dintre cei pe mâna căruia putem să lăsăm cu încredere umorul acestei ţări.
Ai avut impresia vreodată că mergi la serviciu?
Mihai Am tot timpul impresia că merg la serviciu. Ce-ai, mă, păi cum? Gândeşte-te că la filmări plec la 05:45 de acasă. Deci nu pleacă femeile la Apaca la ora la care plec eu la Fierbinţi. Acesta mi se pare serviciul, ţinând cont că fac asta de şase ani, cinci luni pe an. Dar şi aici, la Cafe Deko, vin de joi până sâmbătă. Imaginează-ţi ce înseamnă să trec prin mulţimea asta care stă relaxată în Centrul Vechi.
Şi care sper că te recunoaşte.
Acum mai puţin, că-mi iau şi eu şepci cum am văzut la Brad Pitt.
Şi mai zici că n-avem vedete.
Vedetă ca să fii, trebuie să întruneşti mai multe lucuri. Eu accept greu termenul. De exemplu, din bun simţ pentru cei care au făcut o şcoală de actorie, nu mă intitulez actor.
Întorcându-mă la Las Fierbinţi. Mai şi improvizaţi?
Nu. E un text scris de Mimi Brănescu şi de câte ori am improvizat am avut probleme, adică ne-a sunat şi ne-a certat.
Te întreb pentru că personajul tău din serial îţi e foarte propriu.
Mimi ne ştie, scrie textul cumva pe felul nostru de a fi. Ne ştie pe toţi, suntem aşa, ca şi copiii lui. Şi noi, gândeşte-te, suntem la sezonul 9. Am făcut peste 100 de episoade, ne ştim foarte bine cu toţii, noi între noi. E mai uşor.
Înţeleg că tu chiar ai condus un local în urmă cu mulţi ani.
Da, tata a avut o cârciumă la ţară zece ani, la Giurgeni. Şi mergea bine, nu era autostrada şi traficul spre mare trecea pe acolo. Era în mijlocul comunei şi veneau toate personajele din serial. Ele există în toate satele.
Ai avut vreodată în drumul acesta al tău senzaţia că nu ies lucrurile? Că nu eşti pe drumul pe care trebuie să fii?
La început a fost mai greu, dar, undeva prin 2008, 2009, deja făceam stand-up şi mergea. Succesul însă a venit după ce am făcut o chestie. Am pus pe hârtie planul, din punctul A în punctul B. Se termină undeva prin anul 2020. Are un grafic la care se urmăresc tot felul de factori.
Citește mai mult pe www.okmagazine.ro și în noul număr OK! din 26 mai