INTERVIU Kira Hagi: «Am jucat şi eu fotbal înainte de a deveni actriţă»

Kira Hagi joacă în filmul Între chin și amin
Kira Hagi joacă în filmul Între chin și amin

În familia lui Gheorghe Hagi lucrurile se petrec la superlativ, iar același lucru îl putem spune și despre prestația Kirei Hagi, fiica fostului mare fotbalist, în pelicula “Între chin și amin”. Tânăra face un rol senzațional în filmul regizat de Toma Enache, și care a avut premiera de gală marți, 1 octombrie, la Cinema Pro. În prezența părinților, Kira ne-a acordat la cald un interviu despre viața și cariera ei.

Click!: Bună seara, Kira. Cum a fost să o interpretezi pe Tana, sora fraţilor Caraman în filmul „Între Chin şi Amin”?

Kira Hagi: Aş putea spune că a fost o experienţă unică şi plină de obstacole. Precum aţi văzut şi pe ecran, a avut o viaţă foarte dură şi plină de suferinţă.

Am aflat că pe lângă rolul tău, ai ajutat și echipa filmului foarte mult.

Da, aşa e. M-am implicat, am fost second edit, am avut muncă de organizare. L-am ajutat pe Toma Enache, regizorul filmului, cu tot ce s-a putut. A fost un film foarte dur şi trebuia să se vadă pe marile ecrane dimensiunea acestei tragedii. (n.r. filmul este despre cutremurătorul “experiment Pitești”)

Care a fost cea mai dificilă scenă jucată în filmul acesta?

Toate scenele au fost foarte dificile, am filmat în frig, la închisoare. Au fost dificile şi din cauza poveştii emoţionante în sine.

Deşi eşti la începutul carierei, ai avut roluri puternice. Ce ţi-ai dori în continuare?

Da, primul pas a fost făcut. Nu ştiu ce mă aşteaptă, o să mă vedeţi în următoarele proiecte. Momentan lucrez pentru „Plain Jane and the Dating Game” şi vom mai vedea ce va urma. Nu pot să vă spun mai multe detalii. Vor urma multe lucruri frumoase, de care sigur veţi auzi la momentul respectiv. Fiţi cu ochii pe mine. 

Cum te-ai simţit că părinţii tăi au fost alături de tine la premiera filmului?

Extraordinar. Am fost foarte emoţionată.

Tatăl tău, Gheorghe Hagi, şi fratele tău, Ianis, sunt legați de fotbal. Ţie nu ţi-a plăcut sportul?

Am făcut foarte mult sport. Am făcut şi fotbal la şcoală, doar că nu am continuat.

Ianis este în cantonament (n.r. cu echipa de club, Genk, Belgia). Nu ţi-ai fi dorit să fie aici cu tine?

Este cu mine. Sufleteşte a fost, este şi va fi întotdeauna lângă mine.


    Marilena și Gheorghe Hagi, emoționați la premiera fiicei lor, Kirafoto: Sever Gheorghe
Marilena și Gheorghe Hagi, emoționați la premiera fiicei lor, Kirafoto: Sever Gheorghe

Despre ce e vorba în filmul în care e actriță Kira Hagi

Filmul „Între chin și amin” prezintă povestea unui tânăr compozitor, Tase Caraman, proaspăt logodit, care ajunge în iadul reeducării din închisoarea Pitești. Teribilul experiment este condus de șeful penitenciarului, temutul Ciumău. Prin credință, Tase Caraman supraviețuiește torturilor și, după ce scapă cu viață, compune o „Odă lui Dumnezeu”. Cu muzica aceasta o salvează pe logodnica lui, Lia.

Ce a fost "Experimentul Pitești"

”Experimentul Pitești” a reprezentat un experiment de reeducare ce consta în distrugerea psihică a individului. Operațiunea a început în 1949, la închisoarea de la Pitești. Iată ce scria revista Historia, acum câțiva ani, despre acest experiment inuman: ”Acest plan presupunea reeducarea tuturor opozanților politici în spiritul comunist, prin ștergerea vechii identități a fiecăruia și înlocuirea ei cu una nouă, tipic bolșevică. Deținutul nu trebuia să se „vindece” după eliberare, urmând a-și însuși un comportament comunist.

Marilena și Gheorghe Hagi, emoționați la premiera fiicei lor, Kira
Marilena și Gheorghe Hagi, emoționați la premiera fiicei lor, Kira

Planul va fi posibil doar cu ajutorul torturii neîntrerupte și a sistemului torționar, când cel ce tortura stătea în aceeași celulă cu victima, până la îndeplinirea obiectivului propus. Suferința continuă făcea ca deținutul să își piardă personalitatea și demnitatea umană, ajungând la slăbiciune interioară, fapt ce favoriza implementarea în psihicul deținutului a unei conştiinţe sociale tipic comunistă. Astfel, tortura deţinuţilor era un mijloc, și nu un scop. Prin denunțare, datorită torturii neîntrerupte, cei chinuiți ofereau și numele altor așa-ziși „colaboratori” ai fostelor partide, mai ales ai Gărzii de Fier. Astfel, cei denunțați erau arestați la rândul lor de către Securitate și trimiși la Pitești, pentru reeducare. O parte din deținuți, deveneau din victime „călăi” (torționari)”.

Citește și:

Copiii fotbaliştilor s-au făcut actori, modele şi vedete TV

Așa tată, așa copii! Cum au dat lovitura fiul și fiica lui Hagi

FotoJet jpg
cub andi moisescu olivia steer png
FotoJet (1) jpg
cub amal george cooney png
cub anamaria prodan png
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
cub cristina spătar png
kate middleton   GettyImages 1446352862 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
elena gheorghe   familie jpg
alin oprea logodna medana 4 jpg
FotoJet (1) jpg
megan fox sexy jpg
cub theo rose png
eva longoria si victoria beckham sexy dupa 45 de ani jpg