La 20 de ani de carieră, Cortes dă lovitura cu „RAPsodia”

Ultima actualizare:

După mai multe colaborări cu Connect-R, Andreea Bălan, Amna sau Edward Sanda, iată că acum, Cortes, a împlinit 20 de ani de carieră și a lansat o piesă specială, cu care sigur va da lovitura.

Cortes a revenit in atenția fanilor cu un manifest muzical
Cortes a revenit in atenția fanilor cu un manifest muzical

Cunoscut pentru piesele sale, Cortes sau Cosmin Dobrescu, tocmai a împlinit 20 de ani de când a debutat în lumea muzicală. Solistul revine în atenția fanilor cu o piesă de senzație, „RAPsodia", cu care speră ca va da lovitura. Această piesă muzicală a fost realizată de Mitză (Agresiv), textul a fost scris de Cortes, mix/master-ul a fost realizat de Nastybringsthesound, iar lyrics-ul video-ul a fost făcut de Andrei Popica și Octavian Maier.

„Trebuia să vină momentul, să le arate repărașilor ăștia închipuiți, cine este cel mai bun",  așa își începe Cortes piesa care durează puțin peste 5 minute.

La împlinirea a 20 de ani de carieră, Cortes a lansat „RAPsodia”
La împlinirea a 20 de ani de carieră, Cortes a lansat „RAPsodia”

Cortes: „Îmi doream de mult să fac o piesă de genul ăsta..”

„În primul rând, am făcut piesa asta pentru mine și cunoscători, pentru cei care apreciază genul ăsta rap mai underground, pentru că nu mi se pare deloc o piesă comercială. Am observat că, în ultimul timp, se pune mai mult accent pe haine, pe look și mai puțin pe talent, și atunci am vrut să le arăt ascultătorilor de rap, că, totuși, talentul, încă există și că ar trebui să fie mai sus decât e în momentul ăsta. Look-ul și hainele trebuie să fie secundare. Îmi doream de mult să fac o piesă de genul ăsta, fără refren, pur și simplu să mă eliberez, să dau afară tot ce era mai bun. Și atunci am colaborat cu Mitză (Agresiv), mi s-a părut potrivit pentru treaba asta și am scris versurile. Mie mi se pare că, la noi, nivelul rapului și trapului este slab. Momentan, nu voi face și un videoclip, având în vedere că vezi la lyrics video toate versurile” a declarat Cortes.

Cortes în studioul de înregistrări
Cortes în studioul de înregistrări

În ceea ce privește piesa sa, artistul se declară foarte mulțumit de rezultatul final, ridicându-se la nivelul așteptărilor sale. Referitor la „RAPsodia”, Cortes mărturisește că a lucrat la această melodie aproximativ o săptămână.

„Sunt foarte mulțumit de ce a ieșit, exact ce îmi doream, ceva simplu, la obiect. Pentru piesă am scris cam o săptămână, scriam, ștergeam, inițial voiam să o fac și mai lungă. Dar, până la urmă, mi s-a părut că e de ajuns, și așa este destul de lungă, dar n-am stat să calculez câte minute are. Pur și simplu am scris și vedeți și voi ce a ieșit. Sper să ajungă piesa să la cât mai mulți ascultători și să ridice nivelul rapului românesc, care mi se pare mult căzut în acest moment", a mărturisit Cortes.

    Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
monica birladeanu instagram jpg
FotoJet (20) jpg
FotoJet (18) jpg
FotoJet (16) jpg
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net