„Măcar o dată în viață”. Dan Negru îi cheamă pe români în locul de vis din țara noastră

Ultima actualizare:

Cunoscutul om de televiziune este în vacanță și își încântă fanii pe rețelele sociale cu locurile în care ajunge. Își petrecere concediul în România și este extrem de bucuros de alegerea pe care a făcut-o. Într-o postare pe facebook el își exprimă dezamăgirea că sunt români care an de an pleacă în Grecia ignorând „paradisul de sub nasul nostru”.

image

Din mai și până în septembrie, milioane de români dau năvală în Grecia pentru a-și petrece concediile. E drept, insulele grecești sunt de o frumusețe rară cu peisaje și culori aproape ireale. Cunoscutul prezentator, Dan Negru, le reamintește românilor că România nu este de ignorat. Avem o țară bogată în care găsim de toate, de la munți la deltă, iar perisajele îți taie respirația.

„Paradisul de sub nasul nostru”

Dan Negru a ajuns în vacanța sa într-un loc de basm, iar bucuria a început încă de pe drum. În țară avem un loc de vis pe care unii nu l-au vizitat niciodată. Cu peisaje desprinse din basm, scrie Dan Negru pe contul său de facebook.

„Cunosc români care au fost de vreo cinci ori în Grecia și niciodată-n Deltă. După Halkidiki și Albena, măcar o dată-n viață veniți și aici! Pentru că fericirea e călătoria, nu destinația!", a scris Dan Negru.

Cunoscutul prezentator TV a publicat un filmuleț în care îi îndeamnă pe români să viziteze măcar o dată în viață Delta Dunării.

Inima sălbatică a Dobrogei

Delta Dunării, unică în Europa, este un vis devenit realitate. Atrage mii de turiști an de an, iar mulți dintre ei vin de la mii de kilometri distanță. O pauză în inima sălbatică a Dobrogei, într-un decor unic, este ca un dar divin.

Punctele de atracție în Delta Dunării

Lacul Razem, cu bogăția să de nuferi în sezon și coloniile de pelicani este unul dintre principalele puncte de atracție în Delta Dunării.

Capul Doloșman și misterioasa cetate Orgame, scoasă la suprafață doar în proporție de 15 la sută, reprezintă alte puncte de atracție pentru turiști, ca și umbroasa pădure Letea.

La capătul călătoriei pe canalele întortocheate și umbroase va așteaptă tăcutul oraș Sulina, cândva nod comercial european, tărâm al legendelor cu pirați și străjuit de vechiul far, unde puteți vedea cel mai spectaculos apus de soare din Delta Dunării.

„După ce a văzut apusul de soare in Deltă, Minulescu a scris cele mai frumoase versuri despre soare.. Corigent la limba romană in scoală, mama lui Minulescu spunea că toată vara corigenței i-a fost rușine să scoată capu-n lume. Mai târziu, corigentul la română, Ion Minulescu devine un reper al literaturii române. Am văzut multe apusuri frumoase în lume, de la Santorini până-n Tenerife dar apusul din Delta Dunării e singurul care-mi amintește de cele mai frumoase versuri scrise vreodată despre soare : "Răsar,mă înalţ,coborŞi-apoi dispar,Şi-apusul meu e totuşi răsărit...Sunt vagabondul zilei de-a pururi solitarSingur și veşnic, uitat în infinit ", a mai scris Dan Negru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net