Magdalena Cidoiu a murit. Artista de muzică populară avea 78 de ani

Artista de muzică populară Magdalena Cidoiu a murit la 78 de ani, este anunțul pe care l-a făcut Ianis Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu.

image

Muzica populară românească este mai săracă. Magdalena Cidoiu, solista tarafului Vică Argint, din satul de lăutari Pârâul de Pripor, a murit la vârsta de 78 de ani. 

 Ianis Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu a venit azi dimineață cu o veste trsită. S-a mai stins o stea a muzicii populare. 

„Incredibil! La câteva zile de la plecarea Relei Ciulei aflăm că un alt tezaur al Gorjului. Magdalena Cidoiu- pleacă spre eternitate! Magdalena Cidoiu trăia pentru a duce mai departe moştenirea imensă primită de la înaintaşii săi – cântecul – pe care, şi ea, l-a lăsat moştenire copiilor şi nepoţilor săi, un fel de a trăi în patria lăutarilor gorjeni – satul de lăutari Pârâul de Pripor. Cu un repertoriu vast (pe care ca un adevărat reper l-a dăruit soliştilor ce o căutau acasă, la Pârâu) a fost nelipsită, zeci de ani, de la nunţi, botezuri, cramuri, înmormântări, dar şi de pe scenele Festivalurilor de Tarafuri ori de la evenimentele de mare ţinută organizate de Maestrul Grigore Leşe, Luminiţa Tucă ori Speranţa Rădulescu”, a mărturisit Ianis Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu.

Mesaj emoționat de adio: „Coana Mărgălina, un artist de poveste”

Magdalena Cidoiu va fi înmormântată pe 1 februarie, marți, într-un loc de veci din comuna Godinești. Din păcate, interpreta de renume din județul Gorj va rămâne doar o amintire în sufletele oamenilor. 

„Alături de Taraful Gorjului ne-a reprezentat ţara, plimbându-ne parte din patrimoniul imaterial în multe colţuri ale lumii, doinele, horele sau sârbele gorjeneşti rămânând în Arhivele Internaţionale de Folclor ori pe zeci de discuri ce cu siguranţă ne îmbogăţesc zestrea culturală. Coana Mărgălina a fost pentru mine cea mai frumoasă voce a folclorului gorjenesc autentic! O bucurie! A fost un privilegiu întâlnirea! O să păstrez vie în suflet, mereu, amintirea unui om şi a unui artist de poveste – Mărgălina Cidoiu Dumnezeu să te odihnească şi să te primească în Împărăţia Cerului”, a adăugat Ianis Gârbaciu. 

Cine a fost Magdalena Cidoiu

Magdalena Cidoiu a fost solista „Tarafului Gorjului”. Interpreta s-a bucurat de succes atât în România, cât și în străinătate. De-a lungul carierei sale ea a cântat în Paris, Amsterdam, Londra, Viena, New York și Chicago. Artista susținea că a fost pasionată de muzică încă din copilărie și a început să cânte de la zece ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
92f0a716 3d25 49fe 9a40 fbfef5803f44 jpeg
Banner Andreea Raicu
sanziana negru si stefan floroaica jpeg
chrissy teigen rochie profimedia jpg
sofia vicoveanca jpeg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
Un singur lucru nu i-a fost pe plac Anamariei Ferentz, spectacolul Carmen pus în scenă la Opera din Viena
cub andreea balan png
image
actualitate.net
image
actualitate.net