Marea suferință a lui Puiu Călinescu. Puțină lume a știut ce a avut de înfruntat îndrăgitul actor

Ultima actualizare:

Unii actori reușesc, prin talentul lor, cât și cu ajutorul unui rol emblematic, să transceadă generațiile și să rămână populari vreme de decenii întregi. Un asemenea actor este Puiu Călinescu, care este și astăzi un simbol al cinematografiei din țara noastră, datorită interpretării personajului Trandafir, din seria de filme „Brigada Diverse”. Astăzi se împlinesc deja 26 de ani de la decesul marelui actor.

Se împlinesc 26 de ani de la pierderea marelui actor
Se împlinesc 26 de ani de la pierderea marelui actor

Există nume, atât la noi în țară cât și dincolo de granițe, care reușesc să transceadă anii și generațiile, rămânând printre cei mai apreciați artiști și, cel mai probabil, își vor și păstra popularitatea și în viitor. Un asemenea nume este cel al lui Puiu Călinescu, cunoscut de întreaga țară pentru rolul său în seria de filme de comedie „Brigada Diverse”. Iar potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, actorul a avut parte de o viață extrem de dificilă înainte de a deveni faimos.

În timpul unui interviu din anul 1996, Puiu Călinescu spunea că în viață, necazurile sunt cele care te învață cel mai mult. Iar potrivit declarațiilor date cu aceași ocazie, viața acestuia a fost una extrem de dificilă. Îndrăgitul actor român a devenit orfan de mamă încă de la frageda vârstă de 5 ani, după care a fost crescut de către mătușile sale. Potrivit acestuia, prima sa oportunitate de a interacționa cu cinematografia a fost când a început să lipească afișe pentru spectacole, în capitală. Cum în acea vreme filmele erau încă mut, în timp ce se schimbau rolele cu peliculă, viitorul actor era trimis în fața spectatorilor, pentru a îi amuza.

Numele lui real era Alexandru Călinescu

Pe numele lui real Alexandru Călinescu, actorul s-a născut în 1920, iar mama s-a, care îl creștea, a murit la vârsta fragedă de 23 de ani. În acest timp, el avea doar 5 ani, începând să muncească încă din adolescență, la insisntențele unchiului său, care îi spunea că nu îi va mai da de mâncare dacă nu își găsește un loc de muncă.

Regretatul actor a avut o carieră spectaculoasă, bucurând românii vreme de decenii și continuând să o facă chiar și azi, deja a încetat din viață încă din anul 1997, pe data de 16 mai.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
cub oana și viorel lis png
cub ameri nasrin png
angela similea
image png
image png
covorul rosu  sursa   Shutterstock jpg
britney spears profimedia jpg
banner pepe png
image
actualitate.net
image
actualitate.net