„Mergem la medic o dată pe an”. Vezi ce investigaţii îşi fac vedetele
Dana Săvuică, Roxana Ciuhulescu, Cristina Cioran, Florentina Opriş, Anca Lungu, dar şi Vladimir Drăghia, Jorge, în frunte cu Virgil Ianţu, toţi aceştia au fost prezenţi azi la evenimentul de lansare a unui site al cărui scop este informarea femeilor diagnosticate cu cancer la sân. Vedetele au făcut dezvăluiri despre propria stare de sănătate.
„Ţi-ai câştigat dreptul să-ţi reconstruieşti viaţa!”, anunţă site-ul estioinvingatoare.ro, lansat azi, 21 octombrie, exact de ziua mondială dedicată reconstrucţiei mamare. Site-ul a fost creat special pentru a susţine şi informa femeile diagnosticate cu cancer la sân despre dreptul lor. Unul dintre acestea e că, prin programul naţional de reconstrucţie derulat de CNAS şi susţinut de Mentor şi Romger Medical, pot să-şi facă reconstrucţie mamară gratuită, decontată de stat. Virgil Ianţu a fost ales promotorul acestei campanii de informare. „Mă simt onorat şi, mai mult decât atât, util că pot să fac un bine femeilor”, a declarat Ianţu. O mulţime de vedete au fost prezente la eveniment şi, cu ocazia aceasta, au conştientizat încă o dată cât de importantă e prevenţia.
„Am venit aici ca să mă informez, în primul rând, iar apoi să transmit mai departe informaţia. Eu mă duc la ginecolog o dată la 6-7 luni, o dată pe an îmi fac o ecografie totală, inclusiv la sân, iar mamografii mi-am făcut trei în ultimii 5 ani”, a declarat Dana Săvuică. Roxana Ciuhulescu, sportivă fiind, îşi face analizele chiar mai des. „O dată la trei luni îmi fac testele de sânge, de două ori pe an la ginecologie şi o dată pe an ecografii, investigaţii la sâni, la inimă... Sunt super strong”, a spus, mândră vedeta.
Florentina Opriş, în schimb, are metodele ei prin care se îngrijeşte de sănătate. „Prevenţia, la mine, înseamnă alimentaţie sănătoasă, sport, metode de evitare a stresului. Tot ce am făcut eu de-a lungul vieţii a fost să previn problemele de sănătate. Şi am reuşit”.
Potrivit statisticilor, cancerul la sân afectează o femeie din 8. Este cea mai răspândită formă de cancer printre femei, iar în România sute de femei ajung la mastectomie. Din păcate, multe nu ştiu că pot să beneficieze gratuit de operaţia de reconstrucţie. Potrivit reprezentanţilor CNAS, deşi programul este introdus de un an şi jumătate, fondurile alocate nu au fost utilizate. Anual, statul poate deconta 800 de operaţii. Mai multe informaţii despre spitalele din Bucureşti şi din ţară în care se pot face operaţii de reconstrucţie a sânilor, dar şi răspunsuri la multe alte întrebări despre această gravă afecţiune poţi afla de pe estioinvingatoare.ro.