Mihai Morar, despre cum e să fii tată de trei fete la 40 de ani

Ultima actualizare:

Mihai Morar a avut parte de zile fericite și liniștite de sărbători. După un Crăciun de poveste petrecut acasă, la Baia Mare, unde și-a adus aminte de copilărie și a dat zăpada cu lopata din fața casei, Mihai Morar a intrat cu gânduri bune în noul an.

image

Ce își dorește și cum face față provocărilor ca tată de trei fete, Mihai Morar a povestit pentru Click!

  • Mihai, cum e la voi, de obicei, de sărbători, cu 3 fete? Multe cadouri?

Mihai Morar: Fiecare cu dorințele ei! La Roua a fost mai greu, că își schimbă dorințele în fiecare zi. Moș Crăciun a fost ușor bulversat pentru că într-o zi îl voia pe Mickey Mouse, în alta voia un lup, ba un hipopotam…

  • Cum a fost de sărbători? Unde ai petrecut?

Sărbătorile de iarnă le petrec mereu acasă, în Maramureș, mai ales că anul asta, campania noastră umanitară, Orașul faptelor bune, a avut loc la Oradea, de unde am ieșit pe 22 decembrie, seara, m-am urcat în mașină și m-am dus acasă, la Baia Mare, la ai mei, unde au venit și fetele, am reunit familia și am făcut Crăciunul!

  • Ce îți place cel mai mult să mănânci de Crăciun?

Eu cred că mai degrabă echilibrul, nu extremele sunt cele care ne țin sănătoși. Și extrem înseamnă că… adică ar fi o extremă ca de Crăciun să mănânci după cum ți-a prescris nutriționistul sau, nu știu, să calculezi cât carbo, câtă grăsime! Totuși, de Crăciun trebuie să-i dai sufletului, iar sufletul meu, răsfățat din copilărie cu “porcării”, ca să spun așa, a cerut “porcării”. Sper că nu în exces, pentru că după oboseala asta și după maratonul din Orașul faptelor bune a fost foarte mult stres care se poate descărca în exagerări culinare, adică mănânci ca să ascunzi suferință…

  • Ce ți-ai dorit tu de sărbători?

Uite asta, odihnă! Pentru că mi-am dat seama la 40 de ani împliniți acum două luni, că cel mai bun cadou pe care ți-l poți face într-o zi, într-o lună, într-un an este somnul. Somnul reglează... Degeaba iei vitamine, te vaccinezi, nu te vaccinezi, dacă nu dormi, corpul imediat simte! Din păcate, pe toate le poți recupera! Nu ai făcut bani astăzi, poți să faci mâine, nu te-ai întâlnit cu prietenii, poți să te întâlneșți mâine, dar dacă nu dormi, asta am citit chiar recent într-o carte, dacă nu dormi astăzi suficient, nu e ca și cum în weekend recuperezi și dormi 14 ore, nu, cu somnul nu merge, trebuie să dormi la timp, somnul nu îl poți amâna!

  • Ce îți doreșți tu pentru 2022? Ce ai vrea să se întâmple și cum ai vrea să fie, ca să fie bine?

Vreau să fie așa cum a fost și anul ăsta pentru mine (n.r.: anul 2021). E anul în care m-am enervat cel mai puțin, mi-am dat seama că pentru unele lucruri te enervezi degeaba dacă nu sunt în controlul tău și atunci am încercat să iau lucrurile pe care le pot controla, pe care le pot schimba și pe care le pot face. Deci vreau ca 2022 să fie cum a fost și 2021, fain și simplu, ca să citez numele podcastului meu.

  • Roua te solicită cel mai mult dintre toate fetele tale?

Ar fi și culmea să nu fie ea cea care primește cea mai multă atenție, pentru că ea e cea mai mică. Nu e solicitare, e terapia prin joc cu copiii și bucuria. Pentru mine e o șansă mare ca, la o diferență de aproape 10 ani și ceva, să am un copil și să reiau copilăria mea și a fetelor mele, prin Roua.

  • Când sunteți împreună, ce vă place să faceți cel mai mult? Vă jucați, mergeți la film, ieșiți afară?

În principiu toate chestiile periculoase pe care nu le poate face cu mama sau cu surorile mai mari, pentru că na, unde mamele văd un pericol, pentru tată nu este decât o oportunitate. Toate nebuniile! Nu sunt genul de părinte care să fie foarte fricos, aoleo ce i se întâmplă copilului meu! Oricum, oricât de atent ai fi, în clipa în care nu mai ești atent, atunci o să i se întâmple. Toți copiii cad!

  • Ai avut vreodată vreun moment de panică cu Roua, de când este ea?

Nu, niciodată! Roua nu s-a îmbolnăvit niciodată, cred că a făcut acum vreo lună și ceva o mică febră, așa, a fost mai degrabă o enteroviroză care a trecut în 24 de ore. Are o imunitate super puternică și unul dintre motive cred că este faptul că încă e alăptată. Încă are o relație cu sânul mamei.

  • Dar așa, voi, ca părinți, cine este cel mai grijuliu și cine cel mai panicat, dintre voi doi, acasă?

Rolul ăsta e împărțit ca în orice familie deși sunt și familii unde mama este cea mai curajoasă, mama este cea care are panici, eu, ți-am zis, nu înseamnă că nu mi-e teamă, nu sunt inconștient, dar o las și să cadă, și să greșească, cred că e important să învățăm mai mult din greșeli, din căzături. Chiar citeam undeva că un copil, un bebeluș cade cam de 17 ori pe zi, deci că ești atent, că nu ești atent, oricum asta e media căzăturilor și din ce învață cel mai mult un bebeluș, tocmai din momentul ăla când se ridică după o căzătură.

  • Tu când ești cu fetele, le și gătești?

Am făcut, dar sunt doar excepții…

Mihai Morar are trei fete, Roua și gemenele Mara și Cezara

Mihai Morar (40 de ani) a devenit tată din nou în vara anului 2019, când gemenele lui, Mara și Cezara, nu împliniseră încă 11 ani. Dacă toată lumea fost extrem de fericită de venirea pe lume a micuței Roua, pentru numele ei s-au dus lupte grele.

”Ne-am gândit la nume. O să-l spunem când o să se nască. A fost cea mai mare dispută în familie. Fetele voiau să-şi impună ele. Fetele voiau să pună ceva care să rimeze cu numele lor. S-a spus şi Tamara. Eu voiam Nectara. Am vrut să poarte un singur nume şi un nume de Sfânt la biserică. Va fi un nume românesc, scurt şi la obiect. Când am ales numele eram în maşină spre ecografie şi cineva din familie a spus numele pe care l-am ales şi am fost toţi de acord”, a spus Mihai Morar la "Xtra Night Show".

image
image
image
image
image
image
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net