Mihai Trăistariu era să fie unul dintre păgubiții afacerii Nordis! Cum a scăpat ca prin minune de țeapa vieții lui?! „Am vrut să iau...”
Vedetele s-au trezit și ele păgubite pe capete în afacerea Nordis. Mulți au făcut reclamă, alții au fost momiți în fel și chip să-și cumpere apartamente la Mamaia sau Sinaia, iar unii au și investit rămânând într-un final cu banii luați, căci firma condusă de soțul Laurei Vicol și-a anunțat luni, 7 octombrie, intrarea în insolvență. Mihai Trăistariu povestește, în exclusivitate pentru Click!, cum a fost pe punctul să-și ia țeapa vieții lui.
Mihai Trăistariu, proprietarul a șase garsoniere la Năvodari pe care le închiriază de pe vremea pandemiei, a decis anul trecut că a venit timp să ridice ștacheta și să-și mai cumpere un apartament de lux, în buza mării, la Mamaia.
Primul dezvoltator imobiliar care l-a momit cu patru apartamente la mare și unul la Sinaia, prin oferte venite de la consultații de vânzări, a fost Nordis.
Mihai Trăistariu: „Am scăpat ca prin miracol. M-a ferit Dumnezeu să-mi cumpăr apartament în grupul Nordis”
Mihai Trăistariu a scăpat ca prin urechile acului de o țeapă imobiliară de zile mari. Alte vedete nu au fost, însă, la fel de norocoase ca el.
Iată ce povestește fostul solistul de la Valahia despre experiența Nordis, dezvoltator imobiliar aflat la acest moment în centrul unui scandal uriaș și care și-a anunțat ,luni 7 octombrie, intrarea în insolvență.
„Am scăpat ca prin miracol. M-a ferit Dumnezeu să-mi cumpăr apartament în grupul Nordis. Era cât pe ce...Atâta reclamă vedeam peste tot, pe net, pe panouri, pe străzi etc.
Am fost chemat de un consultant - să văd apartamentele în Mamaia Nord. Apoi am vizitat chiar și în Sinaia - centrul lor de vânzări. Voiam să-mi iau și acolo.
După care, aproape decis să cumpăr de la ei și am ajuns la birourile lor din București.
Și totuși, în ultima secundă m-am sucit și mi-am luat un singur apartament de lux, de 52 metri pătrați, în alt complex de la malul mării, tot în Mamaia Nord. Nu pot să-mi dau seama ce m-a făcut să mă răzgândesc subit!
Când văd acum știrea despre falimentul lui Nordis și despre sutele de oameni care au dat banii și au rămas fără apartamente... mă trec toți fiorii.
Era cât pe ce s-o pățesc ! Chiar rău de tot... pentru că intenționam să iau 4 apartamente la Nordis. Uneori am senzația că părinții mei mă veghează și mă coordonează de sus. Altfel, nu-mi explic unele miracole care se întâmplă adesea în viața mea !
P. S: Fiți precauți cu apartamentele care se vând înainte de a fi terminate. Aici te poți păcăli ușor”, a dezvăluit artistul, bucuros că a scăpat ca prin minune.
„Am avut un instinct salvator de a nu lua la Nordis că nu era în buza mării”
Solistul a dezvăluit, pentru Click!, care a fost de fapt motivul care l-a făcut să decline oferta celor de la Nordis, în favoarea unui alt complex de la malul mării, unde și-a achizițonat până la urmă un studio de cinci stele.
„Pe mine m-au sunat cei de la Nordis, consultanții lor de la birourile de vânzări. M-au tot sunat anul trecut, am fost și am vizitat în Mamaia Nord, am văzut niște apartamente. Arătau bine așa, ce pot să zic, că erau gata câteva în Mamaia Nord.
Nu eram încă hotărât, apoi am fost pe la Sinaia, am avut de cântat. Și acolo m-am întâlnit pe stradă cu un consultant care mi-a zis << nu vreți un apartament în Sinaia?>>. M-a dus și acolo la birourile lor, mi-a povestit <<uite aici o să se facă, în Sinaia, pe dealul ăsta se fac nu știu ce blocuri… >>Și acolo mă tenta! Eram încântat de idee!
Am ajuns și la București, la birourile lor, ca să iau o decizie. M-am întâlnit cu tot felul de directori, care mi-au arătat machetele, era ditamai hotelul cu sală de cinematograf, săli de concerte, magazine. Mi-a plăcut.
Mi-am făcut socoteala, m-am dus la bancă și a reieșit că puteam să iau patru apartamente de tip studio pe firmă. Dar, am zis <<parcă totuși mă grăbesc, adică văd așa ceva și repede o și iau?!>>
Am avut așa un instinct și m-am oprit, și am mai văzut apartamente unde am luat acum la Titanic, la Tomis Villa, m-am dus la mai multe, orientativ.
Am avut așa un instinct, salvator aș zice, de a nu lua la Nordis că nu era în buza mării. Plus că studiourile lor erau mai mici, doar 28 metri pătrați, ce am luat eu acum are 52 de metri pătrați, e o garsonieră imensă. Plus că e în buza mării, se vede marea pe geam și cobori direct pe plajă.
Dar am luat doar unu, ca să nu am nici ratele foarte mari. Am zis <<hai să nu mă mai mai arunc, sa văd dacă sunt în stare să gestionez și unul de cinci stele>>. Mai am astea șase, dar sunt de 3-4 stele catalogate.
Când am văzut acum cu Nordis că sunt în insolvență, că au dat faliment am rămas așa. Îmi mai spuseseră oamenii că au luat țeapă, și de prin Sinaia, că au rămas cu construcția la jumătate, că nu mai termină, erau disperați.
Vai de capul meu! Rămâneam cu banii dați, cu ratele la bancă și nu te mai despăgubește nimeni!”, a povestit Mihai Traistariu, în exclusivitate pentru Click!
„Eu am apartamentul de 5 stele gata! Îl închiriez de Revelion!”
Solistul e fericit căci apartamentul lui de 5 stele de la Mamaia, de pe malul mării, este terminat, iar de Revelion așteaptă primii chiriași.
„Aici apartamentul e gata, l-am și mobilat aproape în întregime. De Revelion încep să-l închiriez, dar ele merg mai bine vara. Blocul e gata complet! Mai am de adus o comodă. Am avut baftă!”, a mai spus Trăistariu, pentru Click!
Fotbaliștii Florin Gardoș și Cristian Gărbuț, printre păgubiții schemei Nordis! Ce alte vedete au făcut reclamă dezvoltatorului imobiliar?!
Mai mulți foști, dar și actuali fotbaliști din România se numără și ei printre sutele de oameni păgubiți în schema Nordis. Proprietarii Nordis au încheiat, în 2020, un contract de imagine cu FRF pe 4 ani, acesta fiind prelungit recent cu încă un an și care prevedea ca numele firmei să apară pe tricourile arbitrilor din SuperLiga. De asemenea, compania imobiliară a devenit sponsor al naționalei U21 pentru trei ani, în perioada 2023-2026.
Fostul internațional român, Florin Gardoș (35 de ani) a cumpărat două apartamente la Nordis și a primit o promisiune de vânzare-cumpărare, dar nu a intrat în posesia proprietăților. Într-un final, Gardoș a dat firma Nordis în judecată.
„O să mă consult și eu cu avocatul dacă e oportun sau nu să vorbesc”, a declarat Florin Gardoș, pentru iAMsport.ro.
Sfătuit de Gardoș, Cristian Bărbuț (29 de ani), actualul jucător de la Unirea Slobozia a plătit aproximativ 60.000 de euro pentru o garsonieră în clădirea 1 a hotelului Nordis din Mamaia. Suma reprezenta 95 la sută din valoarea proprietății, restul de 5 la sută urmând a fi plătit în momentul predării apartamentului la cheie. Cum firma a întârziat cu predarea apartamentului, fotbalistul a intentat o acțiune în instanță, obținând un ordin executoriu judecătoresc.
Cei de la Nordis i-au promis atunci două apartamente în blocul 3, însă nici acestea nu au ajuns în proprietatea fotbalistului.
„Nu vreau să fac niciun comentariu”, a declarat Bărbuț, pentru iAMsport.ro.
Printre vedetele care au făcut reclamă intensă pe rețelele de socializare la deschiderea Hotelului Nordis din Mamaia, în luna aprilie 2023, s-au numărat actorul Adi Nartea sau influncerița Alina Ceușan.
Proiectul Nordis, o țeapă imobiliară la care asociat principal este soțul Laurei Vicol
Luni, 7 octombrie, publicația Recorder a publicat o investigație prin care arăta că Nordis Group a vândut de mai multe ori, încasând milioane de euro de la cumpărători, aceleași apartamente, către persoane diferite.
La doar o zi după apariția reportajului despre proiectul, care promitea să devină cel mai impresionant ansamblu imobiliar din țară și la care asociat principal este Vladimir Ciorbă, soțul Laurei Vicol, aceasta și-a dat demisia de la șefia Comisiei Juridice din Camera Deputaților.
„Am luat decizia ca urmare a jocurilor nedrepte și de o gravitate fără precedent îndreptate împotriva mea. Până la lămurirea lor, doresc să demisionez”, și-a motivat Laura Vicol demisia, relatează Adevărul.ro.
Dezvoltatorul imobiliar Nordis a intrat în insolvență
Tot luni, 7 octombrie, Tribunalul București a admis cererea de intrare în insolvență a Nordis Management, depusă în luna aprilie a acestui an de 80 de creditori, majoritatea persoane fizice, numind administrator judiciar provizoriu CITR filiala București.
Instanța a dispus inventarierea tuturor activelor Nordis Management și a cerut administratorului judiciar să efectueze verificări în acest sens inclusiv la Serviciul Permise Auto, Administrația Finanțelor Publice, la cadastru și la direcțiile de Taxe și Impozite din toate sectoarele Capitalei.
Grupul Nordis, care include societatea intrată acum în insolvență, susține că va face recurs, explicând că procedura a fost deschisă „la insistențele unei entități juridice al cărui obiectiv este recuperarea investițiilor realizate în proprietățile din portofoliul Nordis” și că „intrarea în insolvență a uneia dintre firmele grupului nu înseamnă decât o perioadă de reorganizare și mai multă ambiție de restabilizare și creștere.
Proiectul Nordis Mamaia este unul cu potențial ridicat și are capacitatea să depășească un moment dificil”, considerând însă „nedreaptă includerea la masă credală a solicitanților care nu au dobândit calitatea de creditor îndreptățit”, decizia instanței fiind „o măsură de a pune presiune asupra companiei, în condițiile în care activitatea Nordis Group denotă perseverență, muncă asiduă, dar și rezultate și evoluție în atingerea obiectivelor propuse”.