Mircea Badea, despre reacția lui Iohannis la sesizarea lui Ciorbea: „O intervenție stupidă”

simeon stalpnicul png
Realizatorul tv crede că este „imoral” ca Iohannis să vorbească despre lupta anticorupțieFoto: Facebook

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat a sesizat Curtea Constituțională în ceea ce privește Legea 90/2001, care se referă la interzicerea persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului, lege care îl vizează direct pe Liviu Dragnea. Klaus Iohannis și-a exprimat îngrijorarea cu privire la intențiile lui Victor Ciorbea.

Purtătorul de cuvânt al Președinței, Mădălina Dobrovolschi, a precizat că șeful statului „trage un semnal de alarmă” în urma deciziei Avocatului Poporului de a sesiza Curtea Constituțională în legătură cu legea care nu permite intrarea în Guvern a persoanelor condamnate penal. Joi seară (5 ianuarie), Mircea Badea a comentat mesajul transmis de către președintele României drept „o intervenție stupidă”.

„Curtea Constituțională a României are o singură atribuție. Ea nu decide dacă e moral, estetic, frumos, urât, gras, înalt, scund...un lucru sau altul. Nu se ocupă CCR cu asta. Moralitatea e o treabă foarte subiectivă. De exemplu, mie mi se pare imoral ca un primar care spune că are șase case din meditații la fizică să ne spună nouă despre lupta anticorupție. Mi se pare imoral, altora li se pare moral. De asta zic, moralitatea este o chestiune pur subiectivă. Obiectiv, CCR spune doar dacă o lege este sau nu constituțională, nimic altceva. Ca atare, dacă domnul președinte este așa de indignat de această sesizare...eu nu știu ce va decide CCR, în cazul în care CCR spune că legea e neconstituțională, ar fi preferat domnul președinte să rămână valabilă o lege neconstituțională?”, a declarat Mircea Badea, la Antena 3.

image png
sarah anamaria prodan jpg
cub anamaria prodan png
giselle si tom brady
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
FotoJet (1) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle png
traian basescu 0 jpeg
Aleksandr Dughin, la funeraliile fiicei sale, Daria Dughina FOTO Profimedia
Contraofensiva din Herson FOTO Captură video jpg
image
image
image
image
claudia patrascanu copii png
Amber Heard FOTO EPA-EFE
FotoJet (1) jpg
6 divort angelina si jolie brad pitt 3 jpg jpeg
1 will smith jpg jpeg
sarah anamaria prodan jpg