Mulți nu știau! Cu ce se ocupa Carmen Tănase, înainte de a deveni actriță: ,,Eram și foarte versată așa”

Carmen Tănase, una dintre cele mai consacrate actrițe ale României are o viață ferită de lumina reflectoarelor, despre care nu foarte multă lume știe. Deși succesul i-a fost cel mai mare aliat, actrița a avut cu totul și cu totul o altă meserie în tinerețe, meserie pe care tatăl ei și-ar fi dorit să o ducă mai departe. 

Carmen Tănase. Sursă foto: Social media
Carmen Tănase. Sursă foto: Social media

Înainte de a excela în domeniul care a consacrat-o, Carmen Tănase a fost vreme de o scurtă perioadă profesoară de desen și muzică, ajungând să fie chiar dirigintă. Tatăl ei nu era de acord să nu renunțe la meseria de profesor, însă dorința cea mai mare a lui Carmen Tănase a fost aceea de a deveni medic veterinar.

De la dirigintă de clasa a V-a, la o actriță renumită

În cadrul unui interviu pe care l-a oferit presei, celebra actriță a deschis cartea poveștilor și a mărturisit cum a ajuns să fie o adevărată emblemă pe scena teatrului românesc, dar și care erau dorințele sale, înainte de a considera actoria o opțiune pentru ea.

,,Am fost dirigintă la clasa a cincea. Erau mici, dar aveam clasele V-VIII, și cei de clasa a VIII-a, unii dintre ei, erau repetenți de mai multe ori. Pe vremea aia, profesorii lăsau repetenți și erau unii de vârsta mea. Cât despre strunit… M-am împrietenit cu ei.

Bine, eram și foarte versată așa, fiindcă tot ce înseamnă drăcie la școală eu testasem. La mine nu mergea cu copiat, cu astea, pentru că știam absolut totul. Și le-am spus: „Nu merge! Când e să vă las, vă las eu. Dar nu încercați să mă faceți, că mă prind!. Pentru că nu există porcărie pe care eu să n-o fi făcut.”, povestea Carmen Tănase, potrivit viva.ro.

Carmen Tănase. Sursă foto: Arhivă presă
Carmen Tănase. Sursă foto: Arhivă presă

Carmen Tănase: ,,Tata a venit cu ideea asta”

Tatăl actriței a avut ideea de a o redirecționa către zona artistică. Carmen Tănase obișnuia să meargă destul de des la teatru împreună cu părinții ei, iar faptul că imita acasă ceea ce vedea pe scenă l-a determinat pe tatăl ei să o întrebe dacă nu și-ar dori o carieră în acest domeniu.

,,Tata a venit cu ideea, nu că m-a încurajat, pentru că el voia să urmez tradiția familiei, să fiu cadru didactic, iar eu n-aveam nicio legătură cu chestia asta, nu-mi plăcea deloc. Și-atunci am început să căutăm posibilități, fiindcă se excludeau cele reale – fizica, matematica, chimia –, iar tata a venit cu ideea asta pentru că eu mă prosteam prin casă…

Eu mergeam la teatru, părinții mă duceau la teatru, și când veneam acasă imitam și eu actorii pe care îi vedeam, iar tata a zis: „N-ai vrea să faci asta?. Și-așa mi-a încolțit această idee, că eu voiam să fac altceva, voiam să fac Medicină veterinară. Adică zootehnie, ceva cu animale.”, a continuat actrița, potrivit sursei amintite. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net