Natalia Gliga a murit la 77 de ani
Artista de muzică populară Natalia Gliga a murit la 77 de ani în urma unei comoții cerebrale.
Născută la câţiva kilometri de Reghin, la Caşva, Natalia Gliga a avut primul contact cu muzica la şcoală. După o scurtă perioadă petrecută la Bucureşti, cu părinţii refugiaţi, a revenit la Reghin pentru terminarea şcolii elementare. A început să frecventeze cursurile şcolii de industrie de la Târgu Mureş, dar, din fericire, a renunţat, la insistenţele părinţilor, şi "pentru că nu era chemarea sa", după cum susţine interpreta.
Teoria muzicală şi-a însuşit-o în capitală, la Liceul de muzică nr.12, sub directa îndrumare a Mariei Tănase şi a Miei Barbu. A fost colegă cu cei care, peste ani, aveau să se afirme în muzică la un nivel remarcabil. Printre aceştia, Gheorghe Zamfir, de care Natalia Gliga îşi amintea că "era un coleg bun, şi care a avut ambiţie să se realizeze".
Din păcate ea s-a stins din viață la 77 de ani, iar colegii de scenă și prietenii săi sunt complet răvășiți de vestea aceasta. “Era un om absolut deosebit, o cântăreață sensibilă care nu a vrut să iasă în prim plan, dar ea oricum era de mult în prim plan. Era o persoană corectă, punctuală și se comporta foarte frumos. A avut grijă cum să arate bine și cum să cânte pe scenă. Era o ființă citită, veșnic avea o carte la ea. Am o durere uriașă. Am vorbit cu soțul ei și nici nu putea să vorbească. A murit azi-noapte. Mă doare sufletul când văd că toți pierim unul câte unul!”, a declarat Benone Sinulescu la RomaniaTV.
De ce a murit Natalia Gliga
Artista de muzică populară Natalia Gliga a încetat din viață în urma unei comoții cerebrale. Potrivit lui Benone Sinulescu, soțul artistei a gpsit-o, fără viață, în dormitor în noaptea de 14 spre 15 iunie.
Cele mai cunoscute melodii ale Nataliei Gliga
A cântat în multe turnee, în compania unor artiști ca Benone Sinulescu, Ileana Constantinescu, Alexandru Lăzărescu, Elena Sărăroiu, Maria Ciobanu, Ion Cristoreanu, Maria Dragomiroiu, Felician Fărcaşu, Maria Văduva și mulți alții.
Natalia Gliga, împreună cu solistul Ion Luican au format primul duet muzical din istoria folclorului autentic românesc, înainte de apariţia lui Ion Dolănescu şi Irina Loghin.
Dintre melodiile cunoscute amintim "Lume, lume, draga lume", "Bate vântul florile", "Măi bădiță de-al tău drag".