Nuami Dinescu, mesaj emoționant la doi ani de la decesul mamei sale: «Să vi-i țină Doamne, Doamne»

Actrița Nuami Dinescu a împărtășit ultimele sale momente alături de mama ei, dar și ce inimă bună a avut aceasta, chiar și pe finalul vieţii sale. 

Nuami Dinescu și-a reamintit cele mai grele clipe pe care le-a trăit alături de mama sa
Nuami Dinescu și-a reamintit cele mai grele clipe pe care le-a trăit alături de mama sa

Nuami Dinescu, clipe grele în ultimele momente alături de mama sa

În cadrul unui mesaj publicat pe pagina ei de Facebook, Nuami Dinescu a rememorat ultima perioadă pe care a avut-o alături de mama ei, dar și cât de dură a fost despărțirea și cât de dură poate să fie, uneori, viața.

Citește și INTERVIU Nuami Dinescu, de la agonie, la extaz. Proiectul "Adela", salvarea ei după pierderea mamei: "E primul serial în care joc"

„M-am trezit la 4.30. Brusc. Atunci stătusem într-un fotoliu, ca în ultimele trei săptămâni, și am moțăit toată noapte. Pe la 5 și ceva mă furase un pic somnul și m-am trezit brusc, ca acum.

M-am uitat la ea, respira greu, dar un altfel de greu, m-am uitat pe pulsoximetrul de pe degetul ei, la 5 dimineața erau valorile bune, oxigen, puls. Am stat într-o încremenite totală, cu ochii ficși pe ea. Pe la 5.30 mi s-a părut ceva altfel în oboseala ei, parcă nu mă mai vedea…”, a început Nuami Dinescu mesajul. 

De asemenea, actriţa a amintit și cât de inimoasă era mama acesteia, nedorind să deranjeze persoana care stă lângă ea, chiar dacă avea nevoie de ceva în timpul nopții. După o perioadă lungă pe care au petrecut-o lângă bătrână, momentul despărțirii era din ce în ce mai aproape, pregătindu-se cu chibrite și lumânări.

„Ana era întinsă pe o parte la picioarele ei, așa a dormit în ultimii 13 ani, doar pe o parte, cu ochii pe ea, cu mâna pe ea, cu mâna pe piciorul ei, să o simtă în cazul în care voia ceva peste noapte și nu spunea (mama nu te-ar fi deranjat pentru nimic în lume, mai bine suferea așa, în tăcere, „cum să scoli un om din somn, că te doare ceva! Mi-o mai trece! ").

Ana, zic, ia trezește-te, ca nu-mi place cum respiră. Ana a țâșnit din pat, Gheorghiță care era în camera de alături din 2 pași a fost lângă noi și ne-am uitat unul la altul…”, a continuat Nuami Dinescu.

Ultima fotografie cu Nuami Dinescu și mama sa, „tanti Oltenița”
Ultima fotografie cu Nuami Dinescu și mama sa, „tanti Oltenița”

Chiar și în momentele grele, umorul a rămas un atuu în familia actriței Nuami Dinescu. Într-o noapte, mama ei a crezut că este momentul în care „pleacă la Domnul”, dar totul s-a dovedit a fi un somn binemeritat.

„Aveam lumânarea și chibritul pregătite, le mai mai aprinsesem odată când ne-a zis ea, cu vreo lună în urmă, "ia să-mi aprindeți lumânarea, că eu plec la Domnul"!. Atunci i-am aprins-o și mama a adormit, s-a trezit după vreo două ore, a făcut ochi mari. „Gheorghiță, nu am murit?". Noi am râs atunci și cred că s-a și strecurat speranța că mai avem ceva timp.” , a dezvăluit actriţa. 

Clipa despărțirii, momentul în care Nuami a dorit să oprească totul

Nuami Dinescu a prezentat și momentul în care familia s-a despărțit de mama sa, ea fiind cea care era îndreptățită să aprindă lumânarea și chibritul pentru acest eveniment întunecat. Era martor a unui eveniment greu de explicat, dorindu-și să oprească totul în loc și să pună capăt timpului care se scurge încontinuu.

„De data asta, am știut. Ana s-a albit la față, Gheorghiță mi-a dat mie lumânarea și chibritul, am aprins-o și am stat acolo, lângă ea, cu ochii larg deschiși, ca și când aș fi vrut să arunc ceva în aer, să opresc totul. 

Nu am putut sa opresc nimic, Nimeni nu poate", a mai spus artista

Nuami Dinescu a explicat că cele trei zile, între moartea mamei şi înmormântarea ei, i-au fost, încet, șterse din memorie, dar fiecare reamintire a momentului îi face inima să bată și mai tare.

„Nu știu cum au fost cele trei zile, acum, când îmi revine fiecare secvență în minte, mi se face sufletul ghem și parcă îmi bate inima și mai tare. Atunci, nu. M-am rugat în tot timpul ei din urma, Doamne, dă-ne putere, și nouă și ei, să putem să trecem peste toate. Și peste asta. Să nu facem nimic din ce nu i-ar fi plăcut ei.”, a încheiat Nuami Dinescu.

Nuami Dinescu, printre cele mai importante actrițe din filmul românesc

Nuami Dinescu este printre cele mai importante actrițe de film și teatru din România. Născută la 1962, aceasta s-a afirmat chiar de la primul său rol în filmul „Câmp cu maci”. După aceea, artista a reușit să se facă recunoscută la nivel național prin apariția în celebrul serial „Adela”, care a reușit să înregistreze audiențe record.

Citește și Nuami Dinescu, dezvăluiri inedite la "Chefi la cuțite". Cum a ajuns actriță, deși a terminat un liceu de construcții

Pe lângă filmele în care a a jucat și a reușit să bucure o mulțime de spectatori, actrița este cunoscută și pentru aparițiile sale de senzație la teatrul „Toma Caragiu”, din Ploiești. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner dana nălbaru png
banner adrian cristea png
Au trecut 12 ani de când a murit Gil Dobrică  I s a spus Ray Charles al României jpeg
lora
banner dinu maxer png
Sorin Gontea  Daiana  Anghel jpg
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net