O recunoști? A fost una dintre doamnele teatrului românesc, a jucat în zeci de filme și a fost gonită din casă la 70 de ani

Draga Olteanu Matei a murit la 87 de ani, pe 18 noiembrie 2020. S-a stins la Spitalul „Sf. Spiridon”, din Iaşi, unde a fost  internată pentru o hemoragie digestivă. A fost iubită de generații întregi și chiar și acum, la 3 ani de la trecerea sa în neființă, oamenii îi duc dorul.

A fost una dintre doamnele teatrului românesc!
A fost una dintre doamnele teatrului românesc!

A fost una dintre doamnele teatrului românesc!

Actrița Draga Olteanu Matei, una dintre personalitățile de seamă ale scenei și cinematografiei românești, s-a născut la București, pe 24 octombrie 1933, conform volumului „Cineaști români" (Editura Științifică, 1996). Tot în Capitală, a absolvit în 1956, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale".

Cu un palmares dificil de egalat, actrița a fost prezenta în 90 de filme, a interpretat peste 50 de roluri în piese de teatru și a fost prezentă în aproximativ o sută de roluri în producții de televiziune. De asemenea, a participat în numeroase producții ale Teatrului Național Radiofonic, construindu-și o carieră remarcabilă care se întinde pe o perioadă de 55 de ani.

Tatăl meu a vrut să-mi pună numele ăsta. Eu m-am născut la Spitalul Militar, am avut 5,800 kilograme, mi s-a pus o funduliţă roşie de mână şi m-au purtat prin tot spitalul să mă arate şi tatăl meu a zis să poarte numele Draga să fiu dragă tuturor. Adevărul e că eu întâlnesc foarte multă iubire şi ofer la rândul meu toată inima mea, tot sufletul meu. Însă mă bucur mult de dragostea pe care mi-a arătat-o publicul, e cel mai mare cadou”, povestea Draga Olteanu Matei, în urmă cu ceva ani.

Marea dragoste a actriței Draga Olteanu Matei

Marea sa dragoste a fost medicul Ion Matei. Înainte lui a mai avut două mariaje care s-au terminat din cauza infidelității soților. Prima data s-a măritat la 18 ani cu un ofițer de aviație și apoi cu un diplomat în perioada studenției. Cu Ion Matei a fost împreună până în 2014 când medicul s-a stins din viață. Totuși, pe cei doi i-a legat o mare dragoste.

„Sunt supărată. Supărarea asta nu va trece niciodată. O să moară odată cu mine. Vă spun sincer că aş fi preferat să mor şi eu odată cu el. Dacă există o mare dragoste, cum am trăit eu, ţi se pare că nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiţi. Nu a existat niciun secret al longevităţii. Există oameni deştepţi şi oameni tâmpiţi. Oamenii deştepţi se înţeleg bine între ei până la bătrâneţe, îşi descoperă unul altuia motive de admiraţie, lucrurile se încheagă în aşa manieră încât unul fără celălalt nu pot să facă nimic.

Asta e dragostea profundă care începe din tinereţe cu atracţia fizică şi se continuă cu iubirea. Ajungi să îl iubeşti pe celălalt cu toată fiinţa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el… Aşa a fost viaţa noastră”, povestea, Draga Olteanu Matei, pentru ziarulring.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
banner cristina cioran png
Cum a ajuns Andreea Marin sa impinga masina intr o intersectie mare din Bucuresti  Moldoveanca la volan jpg
banner dinu maxer png
Fosta mare canotoare română nu face rabat de la nimic atunci când este vorba de sărbători și de mâncarea tradițională
   "De Paște fac tot posibilul să fiu cu ai mei și cu mâncarea pe care o face Codruța, mama și soacra mea", ne-a spus Dan Negru
florin piersic  jpg
2 familia lui jon bon jovi jpg jpeg
elizabeth hurley costum baie instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net