Ce au lăsat fanii la mormântul lui Ion Dolănescu, după Sfântul Ion. Artistul nu a fost uitat

Oamenii nu l-au uitat pe Ion Dolănescu, artistul care s-a stins pe 19 martie 2009, la vârsta de 65 de ani. Mormântul solistului, aflat la cimitirul Bellu, din București, a fost acoperit cu flori și cu lumănări, după praznicul de Sfântul Ion.

Maria Ciobanu, Ion Dolănescu și Ionuț Dolănescu, la concertul din 2006
Maria Ciobanu, Ion Dolănescu și Ionuț Dolănescu, la concertul din 2006

Ion Dolănescu nu a fost uitat! Vineri (7 ianuarie), de Sfântul Ion, mai mulți admiratori și prieteni au trecut pe la mormântul său de la Cimitirul Bellu, din București, ca să-i aprindă o lumânare sau să-i aducă câte o floare. În fiecare an se întâmplă acest "pelerinaj", solistul fiind unul dintre cei mai iubiți artiști de folclor, pe care i-a avut România. 

Fotoreporterii Click! au fost la fața locului și au surprins imagini care nu mai au nevoie de nici o descriere. Flori, candele, crenguțe de brad, coroane au fost lăsate de fani pe placa de marmură.

Fanii au lăsat la mormânt candele și flori, în culorile drapelului național. Foto: BLITZ / CLICK
Fanii au lăsat la mormânt candele și flori, în culorile drapelului național. Foto: BLITZ / CLICK

Presupusul fiu al lui Ion Dolănescu are grijă de mormânt

Pe mormânt tronează și brăduțul în ghiveci, pe care l-a dus acolo Ionuț Petrescu, presupusul fiu al regretatului Ion Dolănescu. Înainte de Crăciun, bărbatul, care ar da orice să afle dacă este sau nu băiatul lui Ion Dolănescu, a dorit ca mormântul celebrului artist de muzică populară să arate așa cum trebuie, spectaculos și foarte îngrijit.

"Am cumpărat totul natural. Și bradul, și tot... Am băgat pomul într-un ghiveci cu pământ, să nu cadă. Am făcut totul așa cum mi-am dorit să arate mormântul unui mare artist, un artist iubit. Am tămâiat, am spus rugăciune și, după aceea, am aprins și lumânări, deoarece nu mai era niciuna aprinsă", a declarat, pentru Click!, Ionuț Petrescu.

Presupusul fiul al lui Ion Dolănescu, solistul care s-a stins din viaţă în 2009, la 65 de ani, în urma unui infarct, nu va afla niciodată cu adevărat dacă este sau nu băiatul celebrului artist de muzică populară. Mama lui Ionuţ Petrescu, cea care a fost bucătăreasa regretatului artist, s-a stins din viaţă în 2019, fără a-și lămuri băiatul cu privire la numele tatălui său natural.

Și Ionuț Dolănescu i-a adus tatălui un omagiu

Ion Dolănescu, fiul cel mare al regretatului Ion Dolănescu, a marcat și el, pe Facebook, ziua de Sfântul Ion. Pe vremuri, când își serba onomastica, Ion Dolănescu dădea petreceri răsunătoare la vila din Caimatei. Ionuț a publicat un colaj video cu tatăl său și un mesaj ca un oftat: "Măi, Ionele, puișor".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
banner julia jianu png
banner adela popescu png
banner laurette png
banner Adrian mutu png
banner kamara png
banner Antonela Pătruț png
oreste permis jpeg
banner cinci farfuze png
image
actualitate.net
image
actualitate.net