Pepe, divorț cu probleme. Dovada că soția lui a cerut ordin de protecție
Ceea ce inițial părea un divorț amiabil, la notar, așa cum însuși Pepe anunța, se transformă într-o acțiune care ridică multe semne de întrebare. Surpriza vine din partea Ralucăi Pastramă, încă soția lui Pepe, care a solicitat emiterea unui ordin de protecție pe numele lui Pepe.
A fost șocant anunțul divorțului, pe care Pepe (41 de ani) l-a făcut online, pe 2 noiembrie, dar mai șocant pare ceea ce se întâmplă acum. Lucrurile încep să se complice în familia solistului. Potrivit informațiilor publicate pe portalul instanțelor de judecată, Raluca a solicitat emiterea unui ordin de protecție pe numele lui Pepe, iar această acțiune a fost înregistrată la Judecătoria sectorului 2, cu data de 20 noiembrie. Reclamant, PASCU RALUCA FLORENTINA, pârât, PASCU NICOLAE IONUŢ.
Potrivit Cancan.ro, Raluca Pastramă a decis să ceară ajutorul autorităților după ce ar fi primit câteva mesaje de amenințare din partea artistului. Este surprinzător acest demers, pentru că în decursul căsnicie de 8 ani nu au ieșit la iveală scandaluri care să aibă ca motiv violența fizică sau verbală.
Decizia divorțului i-a aparținut Ralucăi Pastramă
Pepe a făcut anunțul printr-un mesaj video postat pe canalul propriu de YouTube. Din spusele lui, decizia de divorț i-a aparținut în totalitate Ralucăi, care a impus și condițiile despărțirii. Cei doi vor încheia totul la un notar, de comun acord. ”Vreau să fac un anunț important. Eu alături de Raluca nu vom mai parcurge același drum. Vom divorța în curând. Este o decizie asumată, mai exact nu am avut încotro. A hotărât să pună punct relației. În momentul de față nu mai locuim împreună e mai bine de două săptămâni. Dar de când a hotărât acest lucru, după toate cele discutate și după multe încercări de împăcare, ne înțelegem foarte bine. Chiar ne înțelegem foarte bine, pentru că am înțeles niște lucruri și eu, și ea. Nu mai există tensiuni sau cel puțin nu mai vrem să existe acele tensiuni", spunea Pepe în mesajul video.
"Ne-am asumat această separare și vrem să ne creștem frumos copiii, vrem să avem o comunicare bună pentru educația lor și pentru fericirea copiilor noștri. Cel mai greu ne-a fost să discutăm cu copiii. După ce am trecut acest prag, vă mărturisesc că restul nu mai contează. Fiind de comun acord, pentru că așa a trebuit să fie, vom merge la notar și nu există niciun fel de proces, litigii sau alte speculații. Din punctul meu de vedere, nu există un motiv major, un motiv real, dar dacă nu se mai poate, nu se mai poate. Ce putem să facem? Am încercat, am făcut tot posibilul, dacă nu se poate, nu se poate. Eu cu Raluca comunicăm bine. Ne vedem zilnic. Copiii sunt în fiecare zi la grădiniță, dorm și cu mine, dorm și cu Raluca”, a declarat Pepe.
Ce este ordinul de protecție
Potrivit prevederilor art. 38 alin 1 din Legea nr. 217/2003 (*republicată*) pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, ordinul de protecţie reprezintă hotărârea emisă de instanţa de judecată prin care aceasta dispune, la solicitarea unei persoane a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre următoarele măsuri - obligaţii sau interdicţii:
a) evacuarea temporară a agresorului din locuinţa familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
b) reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor, în locuinţa familiei;
Reintegrarea se va face numai după evacuarea agresorului.
c) limitarea dreptului de folosinţă al agresorului numai asupra unei părţi a locuinţei comune atunci când aceasta poate fi astfel partajată încât agresorul să nu vină în contact cu victima;
d) cazarea/plasarea victimei, cu acordul acesteia, şi, după caz, a copiilor, într-un centru de asistenţă;
e) obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
f) interdicţia pentru agresor de a se deplasa în anumite localităţi sau zone determinate pe care persoana protejată le frecventează ori le vizitează periodic;
g) obligarea agresorului de a purta permanent un sistem electronic de supraveghere;
Această obligație nu se aplică în prezent.
h) interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima;
i) obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute;
j) încredinţarea copiilor minori sau stabilirea reşedinţei acestora.
Alin 3 - Prin aceeaşi hotărâre, instanţa poate dispune şi suportarea de către agresor a chiriei şi/sau a întreţinerii pentru locuinţa temporară unde victima, copiii minori sau alţi membri de familie locuiesc ori urmează să locuiască din cauza imposibilităţii de a rămâne în locuinţa familială.
Alin 4 - Pe lângă oricare dintre măsurile enumerate mai sus, instanţa poate dispune şi obligarea agresorului de a urma consiliere psihologică, psihoterapie și poate recomanda internarea voluntară, sau nevoluntară. Dacă agresorul este consumator de substanțe psihoactive, instanța poate dispune, cu acordul acestuia, integrarea lui într-un program de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Alin 5 - Prin aceeași hotărâre, instanța poate dispune luarea unei măsuri de control al respectării ordinului de protecție și pentru prevenirea încălcării acestuia, precum:
a) obligarea agresorului de a se prezenta periodic, la un interval de timp stabilit de instanță potrivit împrejurărilor, la secția de poliție competentă cu supravegherea respectării ordinului de protecție;
b) obligarea agresorului de a da informații organului de poliție cu privire la noua locuință, în cazul în care prin ordin s-a dispus evacuarea lui din locuința familiei;
c) verificări periodice și/sau spontane privind locul în care se află agresorul
Citește și:
Ce măsuri de protecţie pot fi dispuse printr-un ordin de protecţie provizoriu