Politicianul care a luptat ca Delia Budeanu să nu fie scoasă de pe postul național: „A dat un telefon și a spus...”

Delia Budeanu, crainica de o frumusețe răpitoare care a făcut istorie în lumea televiziunii române, a încetat din viață sâmbătă, 19 octombrie. Pe vreme comunismului, prezentatoarea TV a trăit cu o mare teamă, aceea de a nu fi împușcată de Ceaușescu. Tot în acea vreme, un bărbat a intervenit personal pentru ca aceasta să nu fie scoasă de pe postul național.

Bărbatul care s-a opus ca delia budeanu să nu fie scoasă de pe post / foto: colaj Click!
Bărbatul care s-a opus ca delia budeanu să nu fie scoasă de pe post / foto: colaj Click!

Delia Budeanu a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București în 1969 și a lucrat ca prezentatoare la TVR din 1970 până în 1998. După moartea soțului ei, Radu Budeanu, s-a retras din viața publică timp de 10 ani. A revenit în 2008, odată cu publicarea cărții „Live”, despre uimitoarea ei carieră de crainică. Între 2008 și 2012, a lucrat pentru Antena 2 și The Money Channel, unde a prezentat emisiuni culturale. Anul acesta, a publicat la Editura Curtea Veche cea de-a doua carte a sa, intitulată „Jurnal. Rațiune și sensibilitate”.

„A dat un telefon și a spus...”

În urmă cu 22 de ani, Deliei Budeanu spunea că, în perioada comunistă, unii oficiali de rang înalt au încercat să o dea afară de la TVR de două ori, iar Ion Gheorghe Maurer, unul dintre cei mai influenți membri ai elitei comuniste, a fost cel care a intervenit.

„Au fost niște scrisori anonime trimise la secția de cadre a Comitetului Central în care se făcea referire la o anumită apartenență politică a tatălui meu în anii săi de tinerețe. A doua oară mi s-a făcut reclamație pentru că aveam o coafură superbă și i-am enervat pe toți. Au făcut o ședință. M-a salvat domnul Ion Gheorghe Maurer, avea o mare influență. M-am dus la o prietenă care se știa cu soția domnului Maurer. Și am ajuns acasă la familia Maurer, le-am spus problema mea. Iar domnul Maurer a dat un telefon și a spus: «Băgați-vă mințile în cap, lăsați-o pe fata asta în pace să își facă meseria, că e o frumusețe și vreau să o văd pe ecran». După acel telefon m-au lăsat toți în pace”, povestea Delia Budeanu la emisiunea Eugeniei Vodă în anul 2002  

Citește mai multe pe Adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Magda Pălimariu (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
nea marin varciu jpg
delia budeanu jpg
andreea raicu mama instagram jpg
cantareata preferata a lui ceausesuc jpg
ozana barabancea jpg
andreea balan si andreea antonescu 1 logo webp
mihai bendeac theo rose instagram jpg
Margareta Paslaru  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net