Politicianul care a luptat ca Delia Budeanu să nu fie scoasă de pe postul național: „A dat un telefon și a spus...”
Delia Budeanu, crainica de o frumusețe răpitoare care a făcut istorie în lumea televiziunii române, a încetat din viață sâmbătă, 19 octombrie. Pe vreme comunismului, prezentatoarea TV a trăit cu o mare teamă, aceea de a nu fi împușcată de Ceaușescu. Tot în acea vreme, un bărbat a intervenit personal pentru ca aceasta să nu fie scoasă de pe postul național.
Delia Budeanu a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București în 1969 și a lucrat ca prezentatoare la TVR din 1970 până în 1998. După moartea soțului ei, Radu Budeanu, s-a retras din viața publică timp de 10 ani. A revenit în 2008, odată cu publicarea cărții „Live”, despre uimitoarea ei carieră de crainică. Între 2008 și 2012, a lucrat pentru Antena 2 și The Money Channel, unde a prezentat emisiuni culturale. Anul acesta, a publicat la Editura Curtea Veche cea de-a doua carte a sa, intitulată „Jurnal. Rațiune și sensibilitate”.
„A dat un telefon și a spus...”
În urmă cu 22 de ani, Deliei Budeanu spunea că, în perioada comunistă, unii oficiali de rang înalt au încercat să o dea afară de la TVR de două ori, iar Ion Gheorghe Maurer, unul dintre cei mai influenți membri ai elitei comuniste, a fost cel care a intervenit.
„Au fost niște scrisori anonime trimise la secția de cadre a Comitetului Central în care se făcea referire la o anumită apartenență politică a tatălui meu în anii săi de tinerețe. A doua oară mi s-a făcut reclamație pentru că aveam o coafură superbă și i-am enervat pe toți. Au făcut o ședință. M-a salvat domnul Ion Gheorghe Maurer, avea o mare influență. M-am dus la o prietenă care se știa cu soția domnului Maurer. Și am ajuns acasă la familia Maurer, le-am spus problema mea. Iar domnul Maurer a dat un telefon și a spus: «Băgați-vă mințile în cap, lăsați-o pe fata asta în pace să își facă meseria, că e o frumusețe și vreau să o văd pe ecran». După acel telefon m-au lăsat toți în pace”, povestea Delia Budeanu la emisiunea Eugeniei Vodă în anul 2002
Citește mai multe pe Adevărul.ro.