Dan Negru, mărturisiri emoționante despre Delia Budeanu. Ce legătură avea cu cea mai frumoasă crainică TVR: „Avea o eleganță care părea dintr-o altă lume”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Delia Budeanu, una dintre cele mai importante figuri ale televiziunii românești din perioada de dinainte de 1990, a încetat din viață sâmbătă, 19 octombrie 2024, la vârsta de 75 de ani. Îndrăgita crainică, recunoscută pentru stilul său inconfundabil și frumusețea care i-a cucerit pe telespectatori, a fost considerată un adevărat simbol al eleganței în „Epoca de Aur”. Unul dintre cei care au avut șansa să o cunoască personal este chiar prezentatorul Dan Negru, care a făcut mărturisiri emoționante în exclusivitate pentru Click!

regretul cu care a murit delia budeanu logo logo jpg

Dan Negru, declarații emoționante despre Delia Budeanu

Iubită de public pentru rafinamentul și carisma sa, Delia Budeanu a lăsat în urmă o carieră emblematică și multă durere în sufletele celor care au avut ocazia să o întâlnească sau să o admire de la distanță. Cei care doresc să își ia rămas-bun de la ea o pot face duminică, de la ora 16.30, când trupul ei va fi depus la Mănăstirea Cașin din București, iar înmormântarea va avea loc luni, la Mănăstirea Ghighiu.

Prezentatorul Dan Negru, care a avut privilegiul să o cunoască, a vorbit despre eleganța sa legendară. Acesta a povestit în exclusivitate pentru Click! prima întâlnire cu celebra crainică. Prezentatorul ne-a mărturisit că marea doamnă a televiziunii românești este de neînlocuit: „Am cunoscut-o pe doamna Budeanu demult, țin bine minte ziua, eram toți în biroul domnului Titus Munteanu. Doamna Budeanu avea o eleganță care atunci părea dintr-o altă lume. Azi televiziunea nici măcar n-ar mai ști ce să facă cu astfel de oameni.”

Visul cel mare al celebrei prezentatoare

Elegantă, rafinată și de o frumusețe remarcabilă, poate chiar prea strălucitoare pentru vremurile întunecate ale regimului comunist, Delia Budeanu a devenit o figură legendară a televiziunii de dinainte de Revoluție. Considerată una dintre cele mai frumoase femei care au apărut pe ecran, ea a fost, de asemenea, una dintre cele mai cunoscute crainice din istoria televiziunii românești. Puțini știu însă că marea doamnă a avut alte planuri și visa să devină artistă de operă!

Aveam o voce splendidă. M-a ascultat un mare profesor de canto din Bucureşti şi-a spus: «Vei fi a doua Melba!». Exista atunci o extraordinară cântăreaţă de operă, cu numele acesta. Dar tata n-a vrut. A zis c-ar vrea ca în familia lui să nu existe artiste. Era o conotaţie uşor peiorativă.

Am încercat mai târziu să reiau cursurile de canto. Dar m-a împiedicat factorul financiar. Aveam un salariu minuscul la TVR, nu puteam să-mi plătesc cursurile. Ăsta a fost adevăratul meu vis: să fac canto, operă, să intru în muzică”, declara Delia Budeanu cu câțiva ani în urmă, pentru adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Magda Pălimariu (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner George Mihăiță
Banner numerolog
laura găvan jpg
Banner Maria Popovici
Banner Theo Rose
Banner Jojo
banner Mircea Bravo
banner jorge png
image
actualitate.net
image
actualitate.net