Prietenii lui Naomy fac eforturi să-i aducă trupul neînsuflețit în țară, pentru a o înmormânta aici! „Costurile repatrierii se ridică undeva la 7000-9000 de euro!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Șoc în lumea mondenă! Celebra cântareață transgender Naomy, pe numele adevărat Florin Moldovan, a încetat din viață la doar 46 de ani, în urma unui accident vascular cerebral. Artista s-a stins fulgerător pe patul unui spital din Germania, vegheată de iubitul ei, după ce a stat mai multe zile în comă. Acum prietenii și apropiații fac eforturi susținute să-i repatrieze trupul, pentru a o înmormânta în România. 

Vineri, 19 aprilie 2024, Naomy a încetat din viață! Anunțul tragic a fost făcut de către Antonela, o prietenă apropiată, pe platformele de socializare. Aceasta anunțase inițial că artista transgender se afla în comă, fiind internată într-un spital din Dortmund, Germania.

Pe 25 aprilie, cântareața ar fi trebuit să  sărbătorească împlinirea vârstei de 47 de ani, dar nu a mai apucat.

„Cu inimă grea, vă anunț că Naomy a trecut în liniște în cursul serii de azi, 19 aprilie 2024. Ne vom aminti mereu de istoria LGBT pe care a creat-o în România și vom păstra amintirile frumoase alături de noi. 

Sentimentele noastre de compasiune și susținere sunt alături de familie și cei dragi. Odihnă liniștită, Regino”, a fost mesajul tulburător, postat de Antonela, prietena lui Naomy, pe rețelele de socializare și care i-a șocat pe toți cei care au cunoscut-o pe Naomi. 

Naomy a murit după ce a suferit un AVC! A stat mai multe zile în comă profundă, într-un spital din Germania

Cu doar câteva zile în urmă, tot Antonela dezvăluia pentru presa din România că artista transgender se afla internată de câteva zile într-un spital din Dortmund, aflându-se într-o comă profundă. 

Cele două se auziseră cu 10 zile înainte și planificaseră să se întâlnească în România. Naomy vroia să vină în curând în vizită, în țara natală. 

Antonela nu a mai reușit însă să ia legătura cu Naomy, iar ulterior a primit vestea că celebra artistă transgender se afla internată în spital. Aceasta a menționat că, atunci când a discutat ultima oară cu Naomy, cântareața părea să aibă vocea unui om sănătos și să vorbească coerent.

„Nu știm care a fost cauza reală, medicii trebuie să știe mai bine. Ultimele mesaje și ultimele telefoane când am vorbit au fost lunea trecută. Ne înțelesesem să vină în România, dar după aceea nu am mai aflat nimic despre ea. 

Stabilisem o întâlnire în țară, chiar stabilisem și datele, doar că după aceea s-a întrerupt brusc legătura. Mi se părea destul de ok la voce, avea o voce destul de sănătoasă, vorbea destul de coerent.

Este destul de în vârstă, trece de 50 de ani, vârsta își spune cuvântul. Viața ei foarte tristă, plină de neajunsuri, transfobie și tot felul de injustiții sociale au dus la tot felul de presiuni psihice“, a declarat Antonela, pentru spynews.ro.

Cât costă repatrierea trupului neînsuflețit? 

Naomy și-a petrecut ultimele zile din viață în Germania, alături de iubitul ei, care a vegheat-o până și-a dat ultima suflare. Prietenii și apropiații lui Naomy sunt devastați de durere, s-au mobilizat și vor să ajute financiar familia pentru repatrierea trupului neînsuflețit. 

În ceea ce privește formalitățile, se fac eforturi ca sora lui Naomy, Floarea, să meargă în Germania pentru a se ocupa  de acte.

„Momentan nu se știe exact, pentru că așteptăm să vedem dacă e de acord sora lui Naomy, Floarea, să dea procură asociației care se va ocupa de tot, pentru a face tot ce ține de scoaterea din Germania și repatriere.

Undeva la 7000-9000 euro ar fi în mare costurile repatrierii. Am vorbit cu două asociații, acum așteptăm răspuns. 

Ea are mai mulți frați, dar care nu prea sunt interesați. Am zis să strângem noi bani în mod legal ca să mai acoperim din costuri, doar că nu vrem să luăm din conturi proprii și așteptăm să vedem cum se hotărăște și care dintre cele două asociații ajung la o negociere de repatriere. 

Noi o vom plăti practic pe Floarea să meargă în Germania, pentru că ei nu au posibilități financiare să facă acest lucru”, a declarat S.TSN, un apropiat al lui Naomy , în exclusivitate pentru Click!

Naomy, prima femeie transgender din România 

Naomy a ales să părăsească țara natală, în urmă cu șase ani, după ce timp de mai mulți ani a fost o prezență notabilă pe scena muzicală românească. În 2014, ea a reușit să ajungă chiar în finala Eurovision România.

Pe numele său real Florin Moldovan, Naomy ținea prima pagină a ziarelor, în urmă cu mai mulți ani. A încercat să câștige mai multe concursuri muzicale de talente și a fost implicată în mai multe scandaluri mondene de notorietate. 

Abandonată la trei zile de la naștere, într-un orfelinat

Naomy Moldovan, cunoscută în show-biz sub numele de Naomy, născută ca Florin Moldovan pe data de 25 aprilie 1977 în Sighișoara, Mureș a fost o cântăreață, compozitoare și actriță transgender de etnie romă.

A avut o copilărie marcată de drame! A fost abandonată de părinți la doar trei zile de la naștere. A locuit într-un orfelinat din Luduș până la vârsta de 15 ani, iar apoi s-a mutat la București, unde a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă.

S-a remarcat în competițiile muzicale, câștigând un număr impresionant de 75 de premii din 103 participări la diverse festivaluri interjudețene și naționale de muzică ușoară din România, performanță recunoscută oficial de Radio România Actualități în anul 1998 prin intermediul lui Titus Andrei. 

În 2014, ea a cunoscut notorietatea după ce a participat la Selecția Națională pentru Eurovision cu piesa „Dacă tu iubești”, scrisă de Rareș Borcea si compusă de Jimi Laco, unde a obținut locul 10 și un total de 3 puncte.

Artista și-a făcut debutul în cinematografie cu rolul lui Adriani în filmul „Gadjo dilo”, cunoscut în română ca „Străinul nebun” și în engleză ca „The Crazy Stranger”, o producție franceză din anul 1997, filmată în România și regizată de Tony Gatlif.

Prietenii artiști o plâng pe Naomy! Minodora : „Am ținut mult la ea!”

minodora podcast in oglinda png

Vestea că Naomy a trecut în neființă la doar 46 de ani i-a întristat pe mulți artiști din România, care o cunoscuseră îndeaproape. 

„DUMNEZEU SĂ TE ODIHNEASCĂ! Naomy o știți voi…Pentru mine a fost prietenul meu, Florin Moldovan! Eu și familia mea am ținut mult la el (ea )!

Ne cunoșteam de copii, din festivalurile de muzică ușoară la care participam, în speranța de a reuși să ne lansăm…am râs și am plâns împreună…eu am reușit… el ( ea ) din păcate nu…

Un singur lucru vreau să spun subliniat : A AVUT O VOCE BUNĂ , FRUMOASĂ, A CĂNTAT BINE ȘI PE BUNE! Că a vrut să fie femeie, nu a fost ceva care m-a privit pe mine! Fiecare face ce simte, cum simte! Nu sunt eu în măsură să judec!

<<Mama Rodica>>, așa cum îi spune-ai tu, dragă Naomy ( Florin ) nu mai este din păcate însă, eu, Ticu și Oana sora mea , ne rugăm pentru liniștea sufletului tău, care a fost unul realmente chinuit!

Să te odihnești în pace și să cânți frumos pentru îngeri pentru că, aici nu ai avut pentru cine… nu ai fost apreciat (ă)… din păcate…

Offf , cum este viața uneori… nu? TRIST…!”, a fost mesajul publicat de Minodora, la aflarea veștii că Naomy nu mai este în viață. 

Nikita, reacție dură la auzul veștii că Naomy a murit: „Eu eram mai amărâtă ca ea!”

Nikita  jpeg

Naomy a avut o relație apropiată cu Nikita. În urmă cu mai bine de 15 ani, cele două erau de nedespărțit și apăreau cu regularitate în emisiunile tv. 

Cântăreața transgender a fost, la vremea respectivă, supusă unor tratamente dure, după ce a fost bătută și tunsă chilug de un grup de oameni. Atunci Nikita a fost alături de Naomy, care era traumatizată. 

Surprinzător însă, atunci când a aflat că Naomy a murit, Mihaela Ispas a avut o reacție cât se poate de dură. 

„Nu mă interesează. Am ajutat-o cât am putut. Eu am fost mai amărâtă decât ea și tot o ajutam. Dacă e adevărat că a murit, Dumnezeu s-o odihnească în pace! 

Pe mine nu mă mai interesează trecutul. Mă interesează doar Dumnezeu, familia mea, copiii mei și contul meu bancar. Atât, nu mă mai interesează nimeni. Am ajutat-o. I-am plătit chiria. 

Toți banii pe care îi luam de la OTV și Acasă TV îi dădeam ei. Îmi era milă de ea, cu toate că altora le era milă de mine. Cum și-a așternut așa a dormit. Dumnezeu să o ierte, dacă e adevărat”, a spus Nikita, pentru fanatik.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
banner Săndel Bălan
Pepe și Yasmine se potrivesc de minune iar artistul este mereu cu zâmbetul pe buze în preajma tinerei soții
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
Banner Kamara
Megan  Barton Hanson profimedia jpg
banner Radu Leca
Banner fiica Maxer
image
actualitate.net
image
actualitate.net