Promisiunea făcută de Nicușor Dan lui Cove! „Am renăscut!”

Ultima actualizare:

Veste mare pentru îndrăgitul actor Cove, managerul Teatrului Ion Creangă din Capitală. După 13 ani de blocaje, primarul Nicușor Dan a anunțat reînceperea lucrărilor de reabilitare la sala din Piața Amzei! Lucrările stagnează de ani de zile, de când Teatrul Ion Creangă și-a pierdut, practic, sala care zăcea închisă în buricul Bucureștiului. În toată această perioadă, Teatrul Ion Creangă a fost unul nomad.

Cove este managerul Teatrului Ion Creangă din 2018 Sursa: Click!
Cove este managerul Teatrului Ion Creangă din 2018 Sursa: Click!

S-au scurs mai bine de 13 ani de când sala Teatrului Ion Creangă din Piața Amzei nr. 13 zace închisă în buricul Bucureștiului. Clădirea este una cu risc seismic major şi întreaga construcţie a trebuit să fie reabilitată. Actorii au fost evacuați din clădire încă din anul 2009, însă, din păcate, abia din 2015 au început efectiv lucrările de reabilitare. Acestea au stagnat, însă, din varii motive, întâmpinând diverse blocaje, în principal de ordin financiar.

Actorul Petre Gabriel Coveșeanu, alias Cove, actualul manager al Teatrului Ion Creangă, a primit, însă, în aceste zile vestea pe care o aștepta de atât de mmultă vreme. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, în sfârșit, reînceperea lucrărilor de reabilitare a clădirii.

Peste 10 ani de blocaje!

Reîncepem lucrările de reabilitare la Teatrul Ion Creangă, sala din Piața Amzei. Am semnat toate documentele necesare astfel încât lucrările de reabilitare la Teatrul Ion Creangă, una dintre cele mai apreciate instituții de cultură din Capitală, să fie reluate, după mai bine de 10 ani de blocaje.

Este vorba de sala de spectacole din Piața Amzei, care este închisă din 2009. Clădirea a fost construită în anul 1935, are aproximativ 2800 mp și e formată din 3 tronsoane, unul de 4 etaje și 2 de două etaje. Sala are o capacitate de 250 locuri. Lucrările vor începe luni, 20 iunie, și vor dura 3 luni, iar valoarea lor se ridică la 4,6 milioane de lei”, a fost vestea dată de primarul Nicușor Dan, care i-a înveselit ziua lui Cove.

„Așteptăm cu nerăbdare să ne întoarcem acasă!”

Actorul este optimist și speră din tot sufletul ca primarul Bucureștiului să se țină de promisiune și sala să fie gata în aproximativ trei luni.

O veste extraordinară, o speranță renascută! Au trecut 13 ani de când Teatrul Ion Creangă a părăsit sala din Piața Amzei și 7 ani de când au început lucrările de reabilitare și modernizare a sălii. În toți acești ani, eu împreună cu colegii mei am așteptat cu nerăbdare momentul în care ne vom putea întoarce acasă.

13 ani în care am jucat în condiții de turneu peste tot pe unde am putut, în București și în țară. Le mulțumesc colegilor mei pentru efort și munca depusă, pentru a putea să ne continuăm activitatea la cel mai înalt și profesional mod cu putință! Mulțumesc publicului Teatrului Ion Creangă pentru că a fost alături de noi în toți acești ani și, indiferent unde am jucat, au venit după noi și ne-au fost aproape.

Acum este un moment al speranței renăscute. Așteptam cu nerăbdare să ne întoarcem acasă! Pe 24 decembrie 1964, se juca primul spectacol al teatrului «Harap Alb». 24 decembrie 2022 este momentul pentru un nou început, cu o nouă premieră, poate chiar cu spectacolul «Harap Alb». Căci asemenea eroului din poveste, teatrul nostru a trecut prin multe încercări. Este timpul ca eroul să se reîntoarcă acasă dupa 58 de ani! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, ne-a declarat Cove, la rândul său.

Manager de teatru din 2018

Absolvent al Academiei de Teatru si Film, actorul Gabriel Coveșeanu s-a alăturat echipei Teatrului Ion Creangă încă din anul 1997. În cei peste douăzeci de ani petrecuți pe scena teatrului, Cove a interpretat roluri importante, sub îndrumarea unor regizori de marcă, precum: Cornel Todea, Boris Petroff, Cezarina Udrescu, Attila Vizauer, Sorana Coroama-Stanca, Theo Herghelegiu sau Octavian Jighirgiu. Din 2018, actorul este și managerul teatrului.

Cove s-a făcut remarcat în show-biz de când avea 19 ani, atunci când a devenit asistentul Andreei Marin la emisiunea „Surprize, surprize” ( difuzată de TVR). În prezent, Cove este prezentatorul emisiunii „Flash Monden” de la Prima TV, alături de Diana Bart.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
celine dion jpg
oana roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net