Radu Vâlcan, mesaj dureros despre copilăria marcată de sărăcie, din comunism: „Eram rupți de foame, cu hainele rupte. Niște mucioși”

De Crăciun, atunci când toți oamenii transmit mesaje frumoase, pline de lucruri pozitive, Radu Vâlcan a ales să transmită un altfel de mesaj. Mai exact, soțul Adelei Popescu a făcut dezvăluiri despre copilăria sa din comunism și despre ce s-a întâmplat în viața lui, cu doar 3 zile înainte ca Nicolae și Elena Ceaușescu să fie executați. 

Radu Vâlcan și Adela Popescu
Radu Vâlcan și Adela Popescu

Radu Vâlcan și-a obișnuit urmăritorii de pe rețelele de socializare cu tot felul de mesaje, care mai de care mai amuzante sau chiar motivaționale și personale. În ziua de Crăciun, soțul Adelei Popescu a povestit tuturor cum a arătat copilăria lui în comunism și ce s-a întâmplat în viața lui cu doar 3 zile înainte ca Nicolae și Elena Ceaușescu să fie executați la Târgoviște.

„3 decembrie, 1989, a fost o zi cumplită. Aveam 12 ani. Prietenii mei, bătrâni ca mine, se știu ei, sigur mă aprobă. Eram rupți de foame, rupți de prezent, rupți de viitor, cu hainele rupte. Eram doar niște mucioși, pentru care a doua zi nu însemna nimic altceva decât niște gloanțe în săniile de la marginea cazematelor înzăpezite de la scara blocului.

Astăzi, după 34 de ani, mă mândresc cu hainele mele rupte, mă mândresc că nu îmi mai este frică să le vorbesc copiilor noștri despre trecut, despre faptul că muncim pentru viitorul, prezentul și respectul trecutului pentru care s-au sacrificat toți ai noștri. Mulțumesc, România! Aia curată și inocentă! 🙏🏼🙌”, a scris Radu Vâlcan, pe Instagramul său, acolo unde a făcut publică și o fotografie cu el, din perioada respectivă. 

„Ai dreptate, eu aveam 21 dar la fel de pierdută mă simțeam, dar cu speranțe… care încet s-au transformat într-o altă realitate asumată și de 32 de ani, acasă este la Montreal. Dar totdeauna primul acasă va fi România aceea curată și inocentă, a adolescenței mele🙏”, a fost mesajul unui internaut, în asentimentul prezentatorului de la Insula Iubirii. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
hyvlș jpg
image png
Ramona Manole jpg
alex dobrescu si prietenul lui jpg
andreea balan si victor cornea instagram jpg
image png
dan nutu ileana popovici jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net