Ramona Păuleanu, în război cu spitalul Filantropia: «Joacă murdar»

Ultima actualizare:

Ramona Păuleanu a anunțat că a dat în judecată spitalul Filantropia, unde băiețelul ei a fost internat timp de opt luni, pentru malpraxis. Vedeta Pro TV a declarat că a cerut 1 milion de euro despărgubire.

Ramona Păuleanu a dat Spitalul Filantropia în judecată foto: Instagram
Ramona Păuleanu a dat Spitalul Filantropia în judecată foto: Instagram

Ramona Păuleanu a dezvăluit că a dat intent proces pentru malpraxis spitalului Filantropia, acolo unde băiatul ei a stat internat opt luni cu sepsis și meningită bacteriană, în urma unei bacterii luate din unitatea medicală.

Ramona Păuleanu a cerut 1 milion de euro despăgubire

Prezentatoarea Pro TV a menționat că suma de 1 milion de euro se va duce către o cauză, dacă ea și soțul ei vor câștiga procesul.

”Da. Am dat în judecată spitalul Filantropia pentru malpraxis. Pentru faptul că, la două luni de la internare, băiatul meu a făcut sepsis și meningită bacteriană după ce a luat un enterococ de acolo.

Da, le-am cerut 1 milion de euro despăgubiri. Un milion, ați citit bine. Nu că să mă îmbogățesc, nu avem nevoie de bani. Avem nevoie de dreptate, iar banii mergeau, în cazul în care câștigam, către o cauză în care credeam. Îmi voiam băiatul bine, nu-i sumă să compenseze suferință lui”, a scris Ramona pe pagina sa de Facebook.

Ramonei Păuleanu i s-ar fi spus că ea a avut o infecție care a afectat copiii

Vedeta a mai explicat că nu a dorit să facă public procesul, dar a luat decizia după ce i-ar fi spus că a fost vina ei că băiatul a fost bolnav. Ramonei i s-ar fi inventat o infecție, care nu ar apărea în analizele din foaia ei de externare.

„N-am făcut mare tam tam pe subiectul ăsta. De fapt, nu l-am dezvoltat deloc. De ce? Sunt mai multe motive, poate voi avea timp să le expun. Cred că cel mai important e că nu știu cât de departe aș fi mers cu demersul ăsta, dar acum știu că merg până în pânzele albe.

Asta după ce, și atunci, și acum, spitalul dovedește că joacă murdar. Printre altele, ASTĂZI (n. red: 12 ianuarie) am aflat că tot ce s-a întâmplat s-a întâmplat din cauză că eu aveam o infecție care a provocat nașterea și a afectat copiii, infecție despre care eu nu am știut nimic până în acest moment, iar analizele din foaia de externare o contrazic. Cu toate astea, mi-au apărut doua diagnostice noi, post externare. Post externare”, a mai scris Ramona Păuleanu.

Vedeta tv a adăugat că va merge până la capăt cu demersul  său și că îi pare rău de oamenii corecți care muncesc la spitalul unde a fost internată.

”Nu, nu sistemul medical românesc e putred, ci oamenii din el. Că doar nu mârșav poate fi un spital, o clădire, ci cei care o conduc. Sunt convinsă că or să inventeze tot felul de mizerii, mă aștept la orice. Dar îi anunț pe aceasta cale, că și eu merg până la capăt.

Păcat de oamenii oamenii competenți și empatici care lucrează acolo, prinși involuntar în această mocirlă. Și-mi pare rău că îi amărăsc cu acest mesaj”, a concluzionat Ramona.

Băiatul Ramonei Păuleanu a contact o bacterie în spital

Ramona Păuleanu a trecut printr-o dramă după ce a născut, în primăvară, prematur gemeni, un băiat și o fată. Micuțul Luca a contact o bacterie în spital și a stat internat mai mult de opt luni.

Ramona a povestit de abia în septembrie tot chinul prin care a trecut, pe conturile personale de Facebook și Instagram. ”Am tot amânat momentul ăsta sperând că altfel va arăta «întoarcerea» mea la voi. Dar iată ca timpul a trecut și trece, iar ceea ce era dat ca sigur, nu e decât o dureroasă așteptare și incertitudine. Am născut doi pui, o fată și un băiat, mult mai devreme decât trebuia. Alexandra și Luca.

Probabil ca așa a fost sa fie. Universul s-a grăbit. Trebuie să fi fost universul pentru că, altfel, nici eu și nici ei nu erau pregătiți. Era într-o joi, seara, după o zi ciudată, când am fost dusă de urgență în sala de operații. În sala aia, pe masa aia, a fost pentru prima dată în viata când mi-au clănțănit dinții în gură de frica.

Erau prea fragili. Amândoi, dar mai ales Luca”, scria Ramona la vremea respectivă. 

Ramona Păuleanu și-a luat copilul acasă de abia la sfârșitul lui decembrie

Ramona și soțul ei au putut ssă îl ia acasă pe Luca la finalul lui decembrie, cu o zi înainte de anul an. 

Cred că noi nu suntem conștienți de fapt de ceea ce se întâmplă în spitalele astea și cum arată de fapt viața părinților care ajung să își interneze copiii. Nu poți să spui ce simți, e greu să vorbesc acum pentru că de obicei comentez eu alte cazuri, de data asta sunt eu cazul și vreau să tragă cel puțin un învățământ din treaba asta

Cei care ne conduc trebuie să investească în zona spitalelor pentru că vorbim de 30 de ani și nu se mai în tâmplă nimic. Ceea ce pot să vî spun este că drama da, continuă. În fiecare zi luptă copilul meu. Mă bucur că și ea a avut puterea să spună ce s-a întâmplat.

Unul plânge și unul râde pentru că fata este foarte bine, doar că băiatul ar fi fost bine dacă nu l-ar fi îngenuncheat sistemul pentru că nu a fost vina lui, nu a fost vina ei. A fost exclusiv vina sistemului și acolo în spital s-a întâmplat toată nenorocirea asta", a declarat soțul Ramonei, Adrian Cuculis la România TV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
foto 2   Florin Calinescu jpg
Mihaela Borcea 7 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net