Recunoști băiatul din poză? A ajuns să fie unul dintre cei mai apreciați români. „M-am născut sașiu, bâlbâit”

Ultima actualizare:

Băiatul din imaginea de mai sus este unul dintre cei mai iubiți actori ai zilelor noastre. Dar, până să ajungă faimos a avut de parcurs un drum avenoios. Când era copil nu i se dăduseră foarte multe șanse.

Horațiu Mălăiele a muncit mult pentru a ajunge vedetă / foto: arhivă personală
Horațiu Mălăiele a muncit mult pentru a ajunge vedetă / foto: arhivă personală

În cadrul unui interviu, Horațiu Mălăele a declarat că s-a născut „sașiu, dislexic, bâlbâit, cu toate componentele unui eșec enorm”.

„M-am născut sașiu, bâlbâit, cu toate componentele unui eșec enorm”, spune Mălăele, genialul artist ce a câștigat prin talentul său inconfundabil milioane de români.

Horațiu s-a născut în ultima zi din iulie, dar a fost trecut în certificatul de naștere pe 1 august. „M-am născut pe 31 iulie, dar lenea birocratică m-a confirmat pe 1 august”, se amuză polivalentul artist.

Horațiu Mălăele, viața ca o masă la restaurant

Horațiu Mălăele a avut o copilărie foarte grea / foto: arhivă
Horațiu Mălăele a avut o copilărie foarte grea / foto: arhivă

Regizor, actor, caricaturist și scriitor, lui Horațiu Valentin Mălăele adoră să vorbească despre viața lui, pe care o compară cu o masă la restaurant: „copilăria din partea casei, maturitatea – felul de bază, bătrâneţea – desertul, moartea – nota de plată.”

„Când m-am născut, nu erau semne de vreo reuşită a mea în viaţă. Aveam un strabism foarte pronunţat, eram dislexic şi abia citeam, toţi cei din jur râdeau de mine.

Eram numit «prostu’ clasei», mi se lipeau bilete cu apelativul ăsta în pauze, pe spate. Mi se spunea mereu că desenez urât şi de atunci nu prea am mai desenat. Eram în suferinţă. Înţelesesem că sunt prost, urât, şi că nu sunt bun de nimic.

Apoi, în clasa a V-a, a venit un profesor care mi-a văzut un desen ascuns, şi a vorbit puţin cu mine. La urmă, m-a privit direct în ochi şi mi-a spus clar: «Tu eşti un geniu». Iar eu am început să fiu.”, povestea actorul într-un interviu.

Mălăele a ajuns regizor de film

Născut la Târgu Jiu, Horațiu Valentin Mălăele a avut prima sa expoziție de desene a avut-o la Casa de cultură din orașul natal, în 1970, ca o recomandare pentru admiterea la Institutul de Arte Plastice din Capitală.

Însă, în cele din urmă a ajuns la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică pe care l-a absolvit în 1975, la clasa profesorului Octavian Cotescu. O perioadă a jucat la Teatrul Național din Piatra Neamț, ca apoi să fie nelipsit pe scenele de la Nottara, Odeon, Bulandra, Teatrul de Comedie și Teatrul Național. În 1982 a debutat ca regizor de teatru (”O sărbătoare princiară” de Teodor Mazilu, la Teatrul Nottara).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
img (1) jpg
madonna concert brazilia profimedia (1) jpg
andreea esca porumbacu jpg
cub daniela crudu webp
antonela patrut 2 jpg
banner alin oprea png
adela popescu jpeg
banner sanziana buruiana png
image
actualitate.net
image
actualitate.net