Revine la Prima TV după aproape 20 de ani

Ultima actualizare:

    Vlad Ionescu este fondatorul Școlii de Televiziune „Tudor Vornicu”, cu o experiență în televiziune de 20 de anifoto: Click!
Vlad Ionescu este fondatorul Școlii de Televiziune „Tudor Vornicu”, cu o experiență în televiziune de 20 de anifoto: Click!

O fostă vedetă tv a luat o decizie neaşteptată. A părăsit de două ori televiziunea, în 2009 și în 2014 și nu credea că se va mai întoarce vreodată pe micul ecran. De sâmbătă (19 septembrie) va spune „Bun găsit” la Prima TV, prima televiziune națională la care s-a angajat, la sfârșitul lui 1997.

Vlad Ionescu (42 de ani) a studiat Politehnica, dar, în al treilea an de studii s-a îndrăgostit iremediabil de presă, apoi de televiziune. Acum, după 20 de ani de la debutul său în acest domeniu, Vlad Ionescu a luat o decizie neașteptată. Revine la Prima TV, unde va prezenta, în fiecare weekend, şi sâmbătă, şi duminică, de la 10.30, emisiunea-magazin „Şoala.TV”.

  • Când ai intrat în televiziune?

În vara lui 1994, la începuturile postului Tele 7abc. La acea vreme, era prima televiziune particulară, care avea program cu talkshow-uri, știri, divertisment, emisiuni culturale etc. Îi aveam colegi pe Vlad Pietreanu, Lucian Mîndruță, Radu Coșarcă, Mihai Tatulici, Mihaela Rădulescu, Teo Trandafir.

  • Care era atunci atmosfera în televiziune?

Eram cu toții foarte entuziasmați, deși lucram pe lefuri foarte mici. Stăteam 14 ore la redacție, apoi plecam la o terasă și mai petreceam și acolo vreo 2-3 ore, gândindu-ne ce facem a doua zi. Atmosfera din televiziune de atunci este comparabilă cu cea dintr-o școală de televiziune de astăzi.

Vlad Ionescu va prezenta „Școala.TV”, La Prima TV (sâmbătă și duminică, de la 10.30)

În fiecare ediție a emisiunii-magazin va avea o coprezentatoare, dintre fostele eleve ale școlii sale
În fiecare ediție a emisiunii-magazin va avea o coprezentatoare, dintre fostele eleve ale școlii sale
  • Spui „lefuri foarte mici”. Cât a fost primul tău salariu?

În televiziune am pornit de la 190 de dolari, la Tele 7abc. Dar aveam mult mai puţin la Tinetetul Liber. Acela a fost primul meu job în media, în 1993. Aveam 46 de dolari, echivalentul a 80.000 de lei atunci.

  • Dar cum ai ajuns să lucrezi în televiziune? Știu că ai absolvit Politehnica.

Eram în facultate, la începutul celui de-al treilea an. Trebuia să proiectez un cric care să ridice un camion de 20 de tone. Mi-am dat seama că nu e de mine treaba asta și mi-a venit să fug. Mai aveam trei ani de studiu și nu puteam continua așa. Fratele meu, Bogdan, care e cu cinci ani mai mare, lucra deșa în presă. Era redactor-șef adjunct la Evenimentul Zilei, pe vremea lui Ion Cristoiu. El m-a trimis la Mircea N. Stoian, la Tineretul Liber. Acolo, am fost trimis pe teren, să caut un subiect. M-am întors cu unul inventat, le-a plăcut foarte mult și m-au angajat pe loc. Am continuat, totuși, facultatea, dar nu mă implicam în proiecte, ci îi plăteam pe colegi să mi le facă.

  • De la Politehnică la ziar am înțeles „săritura”, dar cum ai ajuns în televiziune?

Abia se lansase postul Tele 7abc și mi-am zis că acolo vreau să lucrez. L-am sunat pe Radu Coșarcă, de telefonul fix din redacție, căci nu erau mobile pe atunci. El era șeful de la știri. M-a trimis şi el pe teren, am venit înapoi în redacție cu trei materiale şi m-a angajat. Am aflat apoi că i-a spus Tatulici ce salariu să-mi dea și el cică ar fi cerut mai mult pentru mine. Mă apreciase.

  • Cum a fost începutul în televiziune?

Făceam de toate la Tele 7abc, chiar am fost nevoit să prezint şi Meteo. Am stat o vreme în redacţia Eveniment, apoi am intrat la prezentare de sport. După trei ani şi jumptate am plecat, la Prima TV.

  • Cum se luau pe vremea aceea deciziile de a schimba job-ul?

Tocmai se lansase Prima TV, era prima televiziune cu acoperire națonală. La sfârșitul lui 1997, m-a chemat Dadi Graur, șeful departamentului de știri sportive. Cu el am continuat să lucrez mult timp după aceea. E cel mai bun șef pe care l-am avut. Mi-a plăcut foarte mult perioada petrecută la Prima TV, și pe atunci patronată de Cristian Burci. Îmi aduc aminte că, deși era prezentator de știri sportive, m-a chemat la el în birou într-o zi și mi-a spus că o să merg pe Litoral, să prezint un matinal estival. Au foat vremuri foarte frumoase.

  • Ce a urmat?

Cum spuneam, l-am urmat pe șeful meu, Dadi Graur. El a plecat la Antena 1 și m-a chemat, în 1999. Am prezentat șririle sportive, la Observator, apoi știrile cu Simona Gherghe. Am stat zece ani în Antena 1. În 2009 am plecat. Îmi făcusem proiectul personal: școala de televiziune. Nu credeam că voi reveni pe micul ecran, dar am făcut-o între 2011-2014, mai întâi la RTV, apoi la Realitatea TV. Anul trecut am luat iarăși decizia să nu mai apar pe sticlă, dar...

  • Revii acum, la Prima TV.

Exact. Însă, o fac aşa cum am visat. Mă întorc în televiyiune cu propriul proiect. Din 2009, de cand s-a deschis Școala de Televiziune „Tudor Vornicu” am visat să am emisiunile cu elevii mei.

  • Și visul a devenit realitate...

Da. Dacă îți dorești ceva foarte mult, acel lucru sigur se întâmplă. Lansăm de sâmbătă (19 septembrie) „Școala.tv”, o emisiune-magazin, realizată și prezentată 100% de o echipă a școlii. Va fi în fiecare weekend, și sâmbătă, și duminică, de la 10.30 la 11.00. Intră imediat după deja celebrul „Happy News”, jurnalul Școlii de Televiziune Junior. În plus, eu vă aștept în fiecare joi la Adevărul Live, de la 14.00. Voi avea în fiecare ediție invitați cu care voi vorbi despre noutățile apărute în piața media și despre ce se întâmplă în piața de publicitate. Explicăm ce înseamnă online, care este viitorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Harry serios, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
oana pellea jpg
banner marina almasan jpg
image jpeg
image png
Elena Gheorghe Cornel Ene și copiii lor Nicholas și Amelie 2 jpg
irina loghin colaj facebook jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net