Selly face praf Jandarmeria, după amenda încasată de Gheboasă la Untold! „Un act penibil de cenzură și de discriminare!”

Ultima actualizare:

Selly nu a putut sta nici el departe de scandalul, iscat la Untold, în jurul trapperului Gheboasă. Celebrul vlogger a făcut o analiză dură și pertinentă a celor întâmplate pe scena festvalului de la Cluj. Conform acestuia, amenda dată de Jandarmeria Română lui Gheboasă este un act vădit de cenzură și de discriminare!

Andrei Șelaru, alias Selly, a luat atitudine după scandaul de proporții, creat în jurul trapperului Gheboasă, la Festivalul Untold. Vloggerul a postat pe canalul său de Youtube părearea sa francă despre mega scandalul creat în jurul lui Gheboasă, amic de-al său de altfel.

Selly a făcut o analiză amănunțită a celor întâmplate pe scena de la Cluj, criticând, în termeni cât se poate de duri, decizia Jandarmeriei Române de a-l amenda pe trapperul originar din Târgoviște.

Aici nu mai este vorba de Gheboasă, este vorba despre libertatea de exprimare! Din logica comunistă a Jandarmeriei la festivalul Beach Please trebuia ca ei să stea cu chitanțierul de amendă după fiecare artist!

Dar, ei l-au amendat doar pe Gheboasă! După mine, sunt niște penibili, pe care nu-i interesează să aplice legea echitabil, ci doar să dea bine pe Facebook. Asta nu e altceva decât un exercițiu penibil al Jandarmeriei Române”, a precizat Selly, într-un video postat pe Youtube.

 Selly:„Educația se face acasă și la școală, nu o face Gheboasă la Untold!”

Discursul lui Selly a fost, de departe, în apărarea lui Gheboasă, vloggerul precizând că nu traperii trebuie să facă educație copiilor, ci părinții acasă și profesorii la școală.

E adevărat că muzica trap are mesaje toxice, dar,  oare e rolul unui artist hip-hop să-ți educe ție copilul? Muzica nu trebuie să fie educativă, ci să te distreze, să te relaxeze. Nu e un instrument de educație. Educația se face acasă și la școală, nu pe Internet și nu la festivaluri gen Untold. Nu-ți educă Gheboasă copiii!

Ca să nu mai spunem că, la un festival de muzică, copiii între 14 și 18 ani nu pot intra decât cu hârtie scrisă de la părinți. Așa că, degeaba îi blamați pe organizatorii Untold sau pe Gheboasă.

Parintele decide dacă își trimite sau nu copilul acolo. E responsabilitatea ta ca părinte să te interesezi unde anume merge copilul tău, ce artiști cântă și ce versuri au. Eu nu cred nici pe departe că generația mea va fi una de ratați, cum s-a spus”, a adăugat acesta.

Selly consideră că amenda, dată de Jandarmerie, constituie un act de cenzură și, totodată, de discriminare la adresa lui Gheboasă, cântăreț de etnie romă.

Selly: „De ce atâta ură pentru Gheboasă?”

Atunci, vin și întreb: de ce atâta ură pentru Gheboasă? Sunt două motive: primul e rasismul ,pentru că Gheboasă este de etnie romă, și al doilea e că piesele lui tind spre manele. El face trapanele, adică trap combinat cu manele.

Aceasta amendă e un un act de cenzură și un act de discriminare, în același timp! Cât de penibil să fi să-i dai amendă doar lui Gheboasă, când pe scena aia au fost artiști cu versuri mult mai rele?!

Jandarmeriei ar trebui să-i fie rușine pentru că a pus pr-ul înaintea ideii că suntem toți egali în fața legii! Ei, care îl acuză pe Gheboasă de rasism, sunt de fapt rasiști! E un act penibil de cenzură!

Mai grav e că se creează un precedent. În curând, nu o să mai avem artiști hip hop sau trap pe scenă!”, a a mai spus revoltat, Selly.

Trapperul Gabriel Gavriș, alias Gheboasă (23 de ani), a susținut, în 4 august, un concert pe scena Alchemy, una dintre scenele secundare ale Festivalului Untold, desfășurat între 3 și 6 august la Cluj.

La concertul artistului din Târgoviște au asistat câteva mii de fani, majoritatea adolescenți, care au rezonat cu Gheboasă și au cântat, alături de el, versurile vulgare și cu tentă rasistă din piesa „Dă-i țiganca”. Mai mult, versurile pieselor lui Gheboasă au conținut și mesaje ce îndeamnau la consumul de droguri.

Ulterior, Jandarmeria Cluj Napoca l-a amendat pe artist cu 1000 lei, susținând că versurile pieselor acestuia sunt vulgare, rasiste și îi pot influența negativ pe tineri. Gheboasă a anunțat, la România TV, că nu va plăti amenda și că și-a luat avocat. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
beyonce mama tina instagram jpg
image png
image png
iulia albu si mike instagram jpg
gabriela cristea cozonaci jpg
oana roman isabela iubit 1 jpg
firicelsi celentano 768x511 jpeg
maia morgenstern jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net