VIDEO Selly dă de pământ cu sistemul de educație din România în Parlamentul European. Discurs viral

Vloggerul Selly a susținut un discurs în Parlamentul European despre sistemul de educație din România și din Europa. Într-un discurs care a durat aproape 9 minute, el a afirmat că actulul sistem de învățământ nu se pliază deloc pe nevoile tinerilor. El a acuzat presiunea la care sunt supuși elevii venită atât din partea profesorilor cât și din partea societății, susținând că acest aspect contribuie foarte mult la apariția depresiei în rândul tinerilor și adolescenților.

image

„Elevii sunt adesea sub o presiune imensă de a se ridica la așteptările impuse de profesori. Accentul pus pe performanța școlară și pe conformism poate duce la un nivel ridicat de stres, anxietate și o explorare limitată a căilor alternative, iar acest lucru duce la un număr tot mai mic de tineri care își descoperă pasiunile.

O altă cauză a depresiei este sentimentul că tu, ca individ, nu ai însemnătate, că ceea ce faci nu contează“, a adăugat influencerul.

Presiunea sistemului școlar și standardele foarte înalte de preformanță, sunt alți factori care afetează sănătatea mintală, a ami susținut Selly în Parlamentul European.

„Un mediu educațional care acordă prioritate fericirii individuale”

„Pentru a putea face față presiunii, avem nevoie urgentă de un mediu educațional care acordă prioritate fericirii individuale, dezvoltării personale și care să sprijine talentele diverse ale fiecăruia dintre noi, acceptând căi alternative către succes.

Este esențial să se depășească cutumele școlare tradiționale și să încorporeze ateliere de lucru, consiliere vocațională și programe altenative de învățare.

Cu cât îți găsești mai repede pasiunea, drumul tău în viață, cu atât sunt mai mici șansele de a dezvolta astfel de probleme și nu doar atât, cred că vei trăi o viață fericită.

Astfel, dacă începi de la o vârstă foarte fragedă și îți găsesti pasiunea sau descoperi ce îți place să faci în viitor, lucrurile pot ieși foarte bine. De asemenea, cred că trebuie să ne axăm pe dezvoltarea gândirii critice, a creativității și a inteligenței emoționale mai mult în sistemul nostru de învățământ și de asemenea, pe experiențe practice, care pregătesc tinerii pentru provocările lumii moderne. Pentru a rezolva acest lucru e nevoie urgentă de un mediu educațional care acordă prioritate fericirii individuale și dezvoltării personale“, a mai spus Selly.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
image png
iulia albu si mike instagram jpg
gabriela cristea cozonaci jpg
oana roman isabela iubit 1 jpg
firicelsi celentano 768x511 jpeg
maia morgenstern jpg
banner Antonio passarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net