Și vedetele dau la pește! Rețeta de vară a pescarilor Adrian Daminescu și Chef Sorin Bontea: „Merge cu vin alb rece”. Secretul gustului
Soliștii Dan Bittman, Adrian Daminescu și Tavi Colen au noroc la pescuit, dovadă stând și fotografiile cu uriașele capturi. În exclusivitate pentru Click!, celebrul prezentator de evenimente Octavian Ursulescu, pescar premiat, ne-a vorbit despre această mare pasiune. Vă prezentăm și rețetele delicioase ale lui Chef Sorin Bontea de ciorbă de pește și de pește cu legume la cuptor. Și Adrian Daminescu gătește excelent!












Octavian Ursulescu: „Mergeam des la crap și la caras, cu bunii mei prieteni Amza Pellea și Marin Moraru”
În timpul liber, Octavian Ursulescu merge la pescuit în Deltă. El ne-a vorbit despre această pasiune mai veche:
„Născut fiind în satul Câmpul Cetății din jud. Mureș, vestit pentru păstrăvăriile sale, probabil de acolo mi se trage! Am început pe meleagurile natale, cu undițe improvizate, cu mreană, păstrăv, clean, nu mai zic de ”capturile” de pe Valea Beicii, cu coșarca sub mal sau când se punea cânepa la topit, de se întorceau peștii cu burta în sus.
Înainte mergeam des la ”staționar”, la crap și caras, cu bunii mei prieteni Amza Pellea și Marin Moraru, dar în ultima vreme m-am cam nărăvit la răpitor, în special știucă, dar și la șalău, somn, avat, biban”, ne-a spus el, exclusiv pentru Click!
A pescuit și în Suedia: „Acolo am avut trofee la șalău și la biban”
Dar, Octavian Ursulescu a pescuit nu numai în România:
„Am pescuit și în străinătate, mai ales în Suedia, la bunul amic Marian Gheorghe (acolo am avut trofee la șalău și la biban), dar actualmente sunt... patriot, acordând atenție intensă peștilor din Deltă, unde particip la expediții de neuitat în fiecare an alături de bunii mei prieteni Dorin Irimia și Mitru Crișan.
„Nu-mi place peștele, spre bucuria celor cărora le aduc toată recolta”
Și dacă tot sunt la cârma festivalului internațional de muzică ușoară „George Grigoriu”, de la Brăila, încă de la lansarea acestuia, acum 21 de ani, Dunărea mă răsplătește în ultimii ani cu partide de excepție, sub oblăduirea experimentatului Dragoș Radu, care m-a învățat trucuri încununate de succes legate de pescuitul din barcă, pe Dunăre.
Vă dezamăgesc cumplit, la fel ca pe toți cei care mă chestionează: nu-mi place peștele, spre bucuria celor cărora le aduc toată recolta! Mănânc numai sardele, șprot afumat și icre de știucă, așa că de rețete nici nu poate fi vorba...”.
Rețeta de plachie de crap a solistului Adrian Daminescu
Iată însă și câteva rețete, de la vedete. Adrian Daminescu propune o rețetă de plachie de crap:
„Mai întâi trebuie să calculăm numărul de porții, în funcție de câți invitați avem la masă. Tăiem peștele, întâi capul, apoi restul se taie în felii late și se adaugă sare. Punem bucățile de pește într-o tavă, adăugăm uleiul, dar și puțin zahăr, îi va da un gust excelent!
Separat, feliem roșiile și le strecurăm printre bucățile de pește. Peste toate acestea se adaugă cei doi gogoșari și cele două cepe, tăiate feliuțe, piper măcinat, apă și vin. Nu uitați să puneți și câteva felii de lămâie. Tava se bagă la cuptor, la foc mic, în jur de 180 de grade. Nu trebuie ținută la cuptor mai mult de 50 de minute”.
Rețeta lui Chef Sorin Bontea de pește la cuptor cu legume
Chef Sorin Bontea ne învață cum să preparăm pește cu legume la cuptor, din cod alb. Aveți nevoie de: cod alb, doi căței de usturoi, ulei de măsline, ciuperci, porumb, sparanghel, mazăre chinezească, făină, sare și piper, după gust.
Mod de preparare:
Într-o tigaie se va pregăti peștele, iar în alta legumele. Mai întâi, se taie 2 căței de usturoi în rondele și se pun în tigaia încinsă, în prealabil, după care se adaugă puțin ulei de măsline.
Tot acolo se vor adăuga și ciupercile, porumbul, sparanghelul și mazărea chinezească. Se asezonează cu sare și piper după gust.În timp ce legumele se pregătesc în tigaie, puneți în cealaltă tigaie puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi.
În prealabil, codul se tăvălește prin făină, pentru a nu se desface în timpul prăjirii. Codul se lasă câte un minut și jumătate pe fiecare parte, la prăjit, apoi se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru încă alte 2 minute. La final, se așază legumele pe farfurie, iar deasupra lor peștele. Merge perfect cu un pahar de vin alb, rece!”, a explicat el, pe conturile sociale.
Rețeta lui Chef Sorin Bontea de ciorbă de pește
Iată cum prepară Chef Sorin Bontea și ciorba de pește.
Ingrediente: ceapă, ardei gras, roșii, cartofi, pește, oțet, leuștean, sare
Mod de preparare:
Pasul 1: Pune, apa la fiert cu puțină sare.
Pasul 2: Tăiem toate legumele mărunt și le lăsăm să fiarbă. După câteva minute, adăugăm cartofii tăiați în bucăți mai mari.
Pasul 3: După ce au fiert legumele, adăugăm peștele și oțetul și lăsăm să fiarbă 10 minute, la foc mic.
Pasul 4: Când este gata, adăugăm leușteanul. Poftă bună!



































