Solistul piesei „Trăiască berea!” mai trage câte o dușcă, înainte de concertele rock: „Face bine la voce”. Cu ce băutură-medicament își drege vocea?

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Dan Helciug, solistul trupei „Spitalul de urgență”, este una dintre cele mai valoroase voci rock din România. Ne-a dezvăluit, exclusiv pentru Click!, micile sale trucuri, după o răceală puternică. Dar, artistul este și un bucătar priceput, rețeta lui preferată fiind, în Postul Crăciunului, păstrăvul mănăstiresc grecesc. 

Cum își păstrează vocea Dan Helciug: „Nu mănânc alune, nuci, semințe și ciocolată”

Dan Helciug are mare grijă ca vocea să nu-i joace feste, în spectacole. El știe deja de care anume alimente să se ferească: 

„Înainte de cântări, nu mănânc alune, nuci, semințe și nici ciocolată. Vorbitul excesiv, înainte de cântare, este interzis.

Și, chiar dacă răgușesc, cu ajutorul unor exerciții speciale, de tehnică vocală, pot să performez. Îmi face foarte bine la corzile vocale. Iar după spectacol, mănânc o înghețată, care nu mă răgușește niciodată!”.

Ce bea, înainte de concerte, după o răceală puternică? 

Dan Helciug, solistul piesei „Trăiască berea!”, recunoaște că, înainte de concertele sale, afară, când este foarte frig, sau în localuri, unde este fum de țigară, mai trage câte o dușcă, pentru a-și drege vocea: 

„Beau și un pic de cognac, înainte de concerte. Îmi face foarte bine la corzile vocale. E strict părerea mea subiectivă. Restul băuturilor afectează corzile vocale”, a mai menționat artistul, exclusiv pentru Click!

Rețetă delicioasă pentru zilele de dezlegare la pește, din Postul Crăciunului: „Păstrăv mănăstiresc grecesc”

Solistul Dan Helciug duce un stil de viață sănătos, fiind și un bun bucătar. El ne-a oferit o rețetă gustoasă, de pește, potrivită pentru Postul Crăciunului, care va fi perioada 15 noiembrie 2025 –24 decembrie 2025:

„Această rețetă, de păstrăv mănăstiresc grecesc, am învățat-o și eu, în vacanțele petrecute acolo, de la localnicii de lângă Muntele Athos. Este potrivită și pentru zilele cu dezlegare la pește, din Postul Crăciunului. Nu este deloc greu de preparat, chiar nu trebuie să fii expert în bucătărie, ca să-ți iasă bine acest fel de mâncare.

„Se servește cald, cu brânză tofu”

Într-un vas de ceramică, uns cu puțin ulei de măsline, puneți legumele, tăiate mai mărunt, adică morcov, cartof, țelină, fiecare ce mai dorește, peste care așezăm fileul de pește. Se mai adaugă, după preferință, sare, piper, busuioc și felii de lămâie.

Mulți îl mai prepară și cu sos de tomate. Vasul se bagă mai apoi la cuptor, la temperatură nu foarte înaltă, și, cam într-o oră, ar fi gata. Se servește cald, cu brânză tofu (n.r.- brânză făcută din laptele obținut din boabe de soia), este o bunătate!”, spune Dan Helciug, exclusiv pentru Click!

Cum prepară Dan Helciug salata de pește?

Dar, Dan Helciug ne-a oferit, pentru Click!, și rețeta de salată de pește, cu orez și cu ceapă roșie, la fel de ușor de preparat și de cei care nu sunt experți în bucătărie: 

„Se amestecă două căni de orez fiert, cu peștele mărunțit, indiferent de care aveți, la cutie, se găsește și în magazine, sau afumat. Peste pește și orezul fiert se pun, mai apoi, ceapa roșie și pătrunjelul verde, tocate mărunt, dar și puțin ulei de măsline. Pentru gust, adăugați sare și piper, dar și alte mirodenii, în funcție de preferințe. Este o rețetă foarte gustoasă, sănătoasă și sățioasă”.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA jpg
Alina Ceușan (1) jpg
Dana Rogoz, foto Instagram jpg
Banner Mariana Moculescu
banner dan negru png
Simona Halep (Facebook) jpg
image png
antonia instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net