Cu ce boală gravă s-a confruntat Dan Helciug, în adolescență. Măsura numai 1,40 m: „În plină depresie cruntă, mă rugam plângând la Hristos”

#Exclusiv Click!

Dan Helciug este unul dintre cei mai înalți artiști din showbiz, măsurând 1,99 m. Datorită staturii impozante, a și fost distribuit, de altfel, în spectacolul „Shrek”, de la Opera Națională Română. E greu însă de crezut că, în adolescență, fusese diagnosticat cu o deficiență severă a hormonului de creștere. Exclusiv pentru Click!, solistul ne-a povestit despre cea mai neagră perioadă a vieții. 

Dan Helciug: „Am descoperit boala târziu”

Solistul Dan Helciug ( 50 de ani) ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre problemele de sănătate care i-au marcat adolescența, fiind diagnosticat atunci cu o deficiență a hormonului de creștere: 

„Am descoperit boala târziu. Șansele erau mici de vindecare. Am făcut tratament cu hormoni de creștere 10 zile si foarte mult sport, baschet, în perioada respectivă. Pe la 15-16 ani, măsuram numai 1,40 m, în condițiile în care cei de vârsta mea măsurau și cu 20 de centimentri mai mult. Atunci am și devenit credincios. Mă rugam plângând în fiecare noapte la singurul prieten care mă asculta...Iisus Hristos”. 

„A fost cea mai neagră perioadă a adolescenței mele”

Ne-a mai dezvăluit și cine l-a ajutat la acea vreme să treacă peste suferință:

„Vecina noastră era un fel de bonă, ea e cea care a insistat să o convingă telefonic pe mama, care stătea în alt oraș, ai mei fiind divorțați de când aveam 5 ani, să îmi facă analizele. Altfel, nu mai vorbeam acum despre asta.

Dumnezeu lucrează prin oameni și a permis ca minunea să se producă. A fost cea mai neagră perioadă a adolescenței mele, dar și cea mai frumoasă. În plină depresie cruntă, mi-am descoperit umorul salvator, muzica...actoria și pe Hristos”.

Îl interpretează pe uriașul Shrek, în spectacolul de la Opera Națională Română

Datorită înălțimii impozante, de 1,99 m, iată că Dan Helciug, solist, compozitor, actor și păpușar, a fost distribuit în rolul uriașului Shrek, spectacol care se joacă pe scena Operei Naționale Române:

„Costumația e cea mai grea parte a spectacolului pentru mine. Înainte, două ore de pregătire, plus aproape trei ore de spectacol, în care trebuie să îl port. Și transpir enorm. Am și o burtă artificială...Dacă la început îmi venea să tai cu o foarfecă absolut tot, acum m-am disciplinat, m-am vindecat de claustrofobie.

Chiar și după spectacol, corpul meu încă transpiră vreo două ore, în mod necontrolat. Problemă e că mă încinge cumplit. După spectacol sunt rupt! Dar, ce nu fac eu pentru Shrek? Măștile sunt făcute de o echipă excepțională condusă de Alina Bedeleanu. Vom avea reprezentații cu acest spectacol, la Operă, și pe 1, 2, 3 și 4 iunie 2025”, mai spune Dan Helciug, exclusiv pentru Click!

Pregătește un album aniversar, la 25 de ani de la debut

Însă artistul are și o altă surpriză pentru fanii săi:

„Pregătesc un album aniversar, care marchează cei 25 de ani de activitate, cu piese noi, dar și un videoclip special. Iar în toamnă vă invităm la spectacolul aniversar, unde vor urca pe scenă și alți artiști talentați”, a mai menționat Dan Helciug, pentru Click!

Importanța diagnosticării precoce a problemelor de creștere

Diagnosticarea acestei boli grave se poate face cu ajutorul unui set de investigații de laborator:

„Secreția hormonului de creștere poate fi afectată și de prezența altor patologii, cum ar fi afecțiuni ale rinichilor, a ficatului, de aceea, analiza generală a sângelui, analiza biochimică cu toate probele hepatice și renale este esențiale pentru a exclude alte cauze.

Urmează testele hormonale, testul screeningul pentru determinarea valorilor somatotropiei (hCG), care ne arată o secreție sumativă a hormonului de creștere.

Mai sunt necesare și probele funcționale, când încercăm să stimulăm producția hormonului de creștere în organism prin dozarea acestui hormon în anumite intervale de timp”, menționează medicul endocrinolog Adrian Chiriac, pe sante.md.

Deficiența de hormon de creștere poate duce la urmări foarte grave

„În lipsa secreției acestui hormon, statura finală a copilului, viitor adult, poate fi de 1,20-1,30 m. Aceasta este o statură finală foarte joasă și reprezintă o patologie foarte gravă”, mai explică doctorul Adrian Chiriac

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
oana radu colaj facebook jpg
baza stanga 1 jpg
banner tavi clonda png
Richard Chamberlain in 2017  Foto Profimedia jpg
Marina Almășan, sursă de inspiratie pentru bucătari jpg
Cum se simte Octavia Geamănu după vacanța din Egipt din care s-a întors cu viruși!
Dan Negru, foto Facebook jpg
banner bfw jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net