Dan Helciug, specialist în zacuscă. Ce rețetă folosește cântărețul
Venirea toamnei îl găsește în bucătărie și pe muzicianul Dan Helciug (46 de ani), solistul trupei ”Spitalul de Urgență”. Ajutat de cei doi copii ai lui, Ruxandra (7 ani) și Luca (13 ani), artistul a preparat o zacuscă delicioasă, după o rețetă proprie.
Pentru un plus de aromă, el a adăugat și un plic de stafide. Helciug susține că timpul de preparare este de patru - cinci ore. ”Se coc și se curăță 6 kilograme de vinete și 12 kilograme de ardei, care se dau apoi prin mașina de tocat - sita mare”, ne îndrumă vedeta. “Într-un tuci se pune uleiul, în care călim 2 kilograme de ceapă, tăiată solzișori, adăugăm vinetele și le lăsăm 10 - 15 minute, apoi adăugăm ardeiul. Amestecăm din nou 10 - 15 minute, venim cu două borcane de bulion, de câte 600 de mililitri, și așteptăm să se ridice uleiul la suprafață. Acum se pun două borcane de ciuperci, un plic de stafide, piper și foi de dafin. Se lasă la fiert cam o oră și jumătate, timp în care amestecăm mereu cu o lingură de lemn. După ce s-a răcit, punem compoziția în 25 de borcane de câte 400 de grame, pe care le sterilizăm apoi 30 minute”, încheie Dan.