Sonia Trifan, vise cu Catanga! ”Când a murit, a cantat cucuveaua la geam!”

Mai sunt doar două luni și se implinește un an de la tragica despărțire de Cornelia Catanga! Îndrăgita cântăreață de muzică lăutărească s-a stins din viață anul trecut, răpusă de noul coronavius. Sonia Trifan a presmițit moartea prietenei sale dragi, care îi apare mai mereu în vis. Creatoara de modă a decis să dea pomană rochiile pe care le-a purtat marea artistă în spectacolele sale.

Cornelia Catanga a fost îmbrăcată pe scenă de Sonia Trifan Sursa: Instagram
Cornelia Catanga a fost îmbrăcată pe scenă de Sonia Trifan Sursa: Instagram

Moartea Corneliei Catanga a căzut ce un trăznet peste lumea artistică de la noi. Cântăreața a fost răpusă de Covid la 63 de ani, ea refuzând să meargă la spital pentru a se trata, deși starea ei era gravă. S-a stins în dimineața zilei de 24 martie 2021, în urma unui stop cardiorespirator. Sonia Trifan nu-și poate reveni din șocul pe care i l-a cauzat moartea dragii sale prietene, pe care obișnuia s-o îmbrace în spectacole.

SoniaTrifan a presimțit moartea Corneliei Catanga șia avut un vis premonitoriu în dimineța zilei când solista a părăsit această lume.

„ În dimineața când a murit ea, eu m-am trezit fără niciun motiv, de la 4 dimineața. Cânta o cucuvea la geam la mine, încontinuu. Și nu am mai putut dormi. Apoi, când m-a luat din nou somnul, am visat-o pe ea. Când m-am trezit, eu am știut că ea era nu mai era în viață!”, a declarat Sonia Trifan, pentru click.ro.

„Cornelia a fost îngropată dezbrăcată!”

De atunci, creatoarea de modă o visează neîncetat pe marea solistă. Recent, Sonia a decis să dea de pomană rochiile pe care i le-a creat marii soliste pentru spectacolele sale. Asta cu atât mai mult cu cât Cornelia Catanga a fost îngropată dezbrăcată, într-un sac de plastic, după protocolul aplicat celor răpuși de Covid, de la acea vreme.

„Am visat-o înainte și de asta am decis să fac acest lucru. Simțeam nevoia să-i dau ceva de pomană pentru ea, având în vedere că ea nu a fost îmbrăcată într-o rochie la înmormântare. Cornelia a fost îngropată dezbrăcată! Probabil, a cerut sufletul ei!”, a mai spus Sonia Trifan, pentru click.ro.

Sonia Trifan a dat deja de pomană ultima rochie purată de Cornelia Catanga la ultimele sale apariții.

„Rochia a fost cadou din partea mea pentru că era creată de mine și a fost purtată de Cornelia în câteva emisiuni și la ultimele apariții ale ei. Am dat-o de pomană de sufletul Corneliei! Nu a costat nimic!”, a mai adăugat creatoarea de modă.

LA CINE A AJUNS ULTIMA ROCHIE DE SCENĂ A CATANGĂI?

Ultima rochie purtată de marea solistă a ajuns la o profesoară de limba română, care și-a dorit-o foarte mult și care era fanul Corneliei Catanga.

Regina a murit, traiască Regina! E minunat că ați dăruit rochia unei îndrăgostite de muzică și de poezie. Ciocârlia, Cornelia, s-a reînălțat și cântecele pe care spuneți, angelic, vă simt, cu inima zdrobită de dorul pierderii dânsei, că le poarta augusta creație în ea, vă sigur, vor răzbate într-un banchet de liceeni.

Sunt elevii mei, 39 la număr, absolvenți anul acesta, de la Colegiul Național Emil Racoviță. Neconfidențial vorbind, un profesor, în România, din rațiuni înțelese de guvernanți, nu și poate permite creații de vis decât în vis”, a declarat Elena Irina Onescu, profesor de limba și literatura română, în vârstă de 49 de ani.

Solista de muzică lăutărească Cornelia Catanga, în vârstă de 63 de ani, a murit vineri, 24 martie 2021, la Spitalul Universitar din Capitală, unde fusese internată, după ce a primit diagnosticul de Covid-19. Ea a fost înmormântată două zile mai târziu, după protocolul Covid de la aceea vreme, la Cimitirul Ghencea Civil din Bucureşti.

image
image
image
image
image
image
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net