Terină de porc în aluat, rețeta delicioasă a lui chef Nicolai Tand pentru masa de Crăciun! Care este ingredientul secret care face porcul să nu pice greu?
Porcul este regele de pe masa de Sărbători, mai ales de la cea de Crăciun. Deși carnea de porc se știe pică greu, chef Nicolai Tand vă propune o rețetă delicioasă: Terină de porc în aluat.
În ziua de Ajun, gospodinele se dau peste cap să gătească fel și fel de preparate cu care să-și surprindă invitații. Chef Nicolai Tand de la Antena 1 vine cu o rețetă cu care nu dați greș.
Preparatul propus de Nicolai Tand va satisface fără doar și poate pe deplin gusturile invitaților, care vor mai cere cu siguranță și a doua porție. Iată rețeta oferită, în exclusivitate pentru gospodinele Click!, chiar de vestitul chef de la Antena 1.
Ingrediente: carne de lucru de porc, carne tocată de porc, ficăței de pui, vin alb, 4,5 cepe galbene, usturoi, unt, făină, ouă, lapte, cimbru, salată verde, castraveți murați, sare, piper.
Mod de preparare: Se face un aluat din făină cu unt (la temperatura camerei), un vârf de sare și puțină apă, se frământă cu degetele până când se încorporează complet și devine omogen. Se pune aluatul într-o folie de plastic și se ține la frigider până sunt gata restul preparatelor din rețetă.
Ficățeii, tocați mărunt în cubulețe mici, se trag la tigaie cu puțină ceapă și vin alb. Restul cepei se trage și ea la tigaie, în unt, până devine transparentă.
Carnea tocată și cea de lucru se toacă mărunt și se trag de asemenea la tigaie. Apoi se amestecă într-un bol separat cu ceapa gătită, ficățeii gătiți, cimbrișorul, 2, 3 ouă bătute, lapte și se condimentează.
Aluatul se pune într-o formă de cozonac, întins frumos pe toate laturile formei, cu grosime de 5 mm. Se adaugă umplutura, se presează să nu rămână goluri de aer, se închide, se unge cu puțin gălbenuș de ou deasupra și apoi se pune la cuptor pentru 1h și jumătate, la 180 de grade.
Se servește rece, cu salată verde și castraveți murați, care taie greața.