Trupa A.S.I.A se reunește! Cum arată noua formulă și când are loc primul concert

Înfiinţată acum 24 de ani, trupa A.S.I.A. a fost una dintre cele mai îndrăgite din muzica românească a ultimelor decenii. Chiar dacă din 2006 activitatea le-a fost mult redusă în această formulă, de-a lungul timpului componentele şi-au dorit mereu să se întoarcă în faţa fanilor şi au şi făcut asta când li s-a oferit ocazia. După mai multe reveniri temporare, cea mai recentă fiind la finalul anului trecut, care s-a bucurat de un succes uriaş la public, managerul formaţiei anunţă că A.S.I.A. reia activitatea pe bune.

Foto: Click!
Foto: Click!

Anul 2023 începe în forţă pentru trupa A.S.I.A.! Nu mai este doar o revenire ocazională! Anca Neac­şu (44 de ani), Sorana Darclee Mohamad (40 de ani), Iana Novac (39 de ani) şi Anemona Niculescu (43 de ani) au promis în cadrul unei conferinţe de presă că se întorc împreună pe scenă cu numele care le-a consacrat în showbiz: A.S.I.A. şi reprezintă iniţialele prenumelor lor. Pentru a marca acest eveniment, fetele au anunţat deja primul mare concert, ce va avea loc la Sala Palatului din Capitală, la 6 martie, dată reprezentativă pentru ele, căci trupa s-a înfiinţat la 8 martie acum 25 de ani.

Citește și - Anca Neacșu din trupa A.S.I.A. a împlinit 41 de ani. Ce a făcut după ce a renunţat la muzică

Irina Nicolae lipsește din marea revenire

„Am făcut această conferinţă de presă ca să anunţăm revenirea formaţiei şi să anunţăm că pe 6 martie, la Sala Palatului, vom avea acest concert. Vreau să precizez că acesta nu este un eveniment în care sărbătorim numărul de ani de când s-a înfiinţat formaţia. Este un concert de revenire pe scenă a trupei! De asta ne-am adunat aici! Noi am pus biletele în vânzare, deja am fost sunat de foarte multe festivaluri mari pentru a continua, avem foarte multe cerinţe de concerte, aşa că sigur vom merge mai departe”, a precizat Florin Ionescu, managerul trupei, în cadrul conferinţei de presă care a anunţat revenirea fetelor pe scenă.

Imediat ce s-a anunţat acest concert, Irina Nicolae, cea care a fost „I”-ul din componenţa iniţială a trupei A.S.I.A., a anunţat, printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Instagram, că şi-a cumpărat deja bilet pentru spectacol, menţionând că îşi doreşte foarte mult să fie prezentă în sală.

„Vin, fetelor, la reuniune! Mi-am cumpărat bilet! Sunt în primul rând, lângă oamenii care m-au ajutat să am 25 de ani de carieră, PUBLICUL. Mulţumesc şi mă înclin în faţa lor!”, acesta a fost mesajul publicat de Irina Nicolae pe reţelele sociale. Ca dovadă pentru anunţul făcut, Irina a publicat şi biletul cumpărat.

Silvia și Alina Crișan, absente și ele

De aici s-a iscat un întreg iureş, căci mulţi au considerat că nu este elegant din partea fostelor colege că nu au invitat-o... La aceeaşi conferinţă de presă, managerul a explicat actuala componenţă a trupei şi faptul că „I”- ul din noul grup este Iana Novac, nu Irina Nicolae: „Am încercat să menţinem aceste iniţiale. Plecând de la faptul că Iana a înlocuit-o pe Irina în ultimii trei ani de activitate ai formaţiei, am decis să megem cumva în continuare pe această variantă. În ceea ce le priveşte pe Silvia şi pe Alina Crişan (care au făcut şi ele parte din trupă, n.r.), acestea nu au putut să vină, aşa că am mers cu varianta asta (Anca, Sorana, Iana şi Anemona, n.r.), pentru că Sorana oricum este cea care a mers din faşă. Ea este «Alfa şi Omega», aşa îi spunem noi, şi cumva am menţinut aceste iniţiale. Nu puteau fi doi de «I» şi nu avea nici un rost să facem lucrul ăsta. Sunt fete care au decis să plece, pur şi simplu. Noi nu sărbătorim, repet, o activitate a unei formaţii, ci o repunem pe scenă formaţia”.

Trupa s-a lansat în '99. Compusă din Anca Neacșu, Sorana Darclee, Irina Nicolae și Anemona Niculescu
Trupa s-a lansat în '99. Compusă din Anca Neacșu, Sorana Darclee, Irina Nicolae și Anemona Niculescu

„Noi pur şi simplu ne-am unit ca să continuăm cu A.S.I.A.! Ne vom implica în continuare în repetiţii şi înregistrări, într-o viaţă foarte agitată şi foarte aglomerată cum a avut A.S.I.A. încă din ’99”, a precizat şi Sorana.

Cel mai mult au lucrat la această revenire tenorul Octavian Dobrotă de la Distinto. El a avut iniţial această idee după ce, la concertul aniversar de 20 de ani de carieră al soţiei sale, Iana Novac, organizat anul trecut, la 24 octombrie, tot la Sala Palatului, unul dintre momentele îndelung aplaudate de public a fost apariţia colegelor din trupa A.S.I.A..

Toată sala a fost în delir atunci când s-au cântat refrenele melodiilor „Sună periculos”, „Dă-mi nopţile-napoi”, „Inima mea” şi ”O iubire de-o vară”... „Nu eu am fost cu ideea revenirii, a fost producătorul spectacolului meu, adică soţul meu, Octavian Dobrotă. El a venit cu această idee, «Hai să aducem A.S.I.A. în spectacolul tău aniversar, fiindcă A.S.I.A. a scris istorie şi tu practic ai cântat timp de trei ani alături de colegele tale, aşa că acest moment cu A.S.I.A. face parte din viaţa ta», mi-a spus.

„Nici măcar nu se discuta despre revenirea trupei”

Vreau să specific ceva foarte important. La spectacolul meu de la Sala Palatului, au fost invitate toate fetele din trupă. Şi Alina, şi Silvia, şi Irina. Sigur, nu eu am invitat-o personal, fiindcă nu o cunosc pe Irina, dar i-am trimis invitaţia prin colega mea, Anca, care a ţinut legătura cu ea. I-a spus: «Iana îşi doreşte să vii şi tu în spectacol», fiindcă eu chiar mi-am dorit să fim toate pe scenă. La vremea respectivă nici măcar nu se discuta despre revenirea trupei, ci doar despre o întâlnire frumoasă, plină de dragoste, de amintiri minunate. Şi Irina nu a acceptat acea invitaţie. Din păcate! Eu simt că această formulă este una divină! Fiindcă aşa a fost să fie, să ne întâlnim, să ne aleagă Dumnezeu!”, a mai spus Iana. 

„Anemona a răspuns imediat: «Da, vin cu toată dragostea!», Sorana nici nu mai vorbesc. Anca este parte din viaţa mea deja şi era lângă mine şi aşa a fost şi atunci, pe scena de la Sala Palatului. Văzând reacţia publicului şi iubirea pe care am primit-o în timpul minirecitalului cu A.S.I.A. din cadrul concertului meu, când toată sala era în picioare, în secunda aia am realizat că ar fi minunat să revenim. Trebuie să menţionez că Florin Ionescu (managerul, n.r.) era în spatele nostru, căci el este şi un mare muzician, toboşar, şi era cu noi pe scenă, aşa că a simţit la fel. Aşa a luat naştere ideea revenirii, nu a fost nici o secundă ideea de a exclude pe cineva, ci, mai degrabă, unele colege s-au exclus din acest proiect.

Trebuie să menţionez că pentru mine această reuniune este cu totul şi cu totul specială sufletului meu. Mi-a fost foarte dor de fete, sunt extrem de fericită că sunt alături de ele şi că reîncepem această călătorie minunată. De fapt, continuăm călătoria noastră, care s-a întrerupt pentru câţiva ani, şi acum ne-am regăsit mult mai mature, mai înţelepte. Ne dorim foarte mult să ne bucurăm una de alta şi să bucurăm  oamenii cu muzica pe care o facem!”, a mai completat Iana Novac.

Irina Nicolae are o viaţă de prinţesă în Ungaria

FOTO: ARHIVA PERSONALĂ
FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

După ce a părăsit trupa A.S.I.A., în 2005, Irina Nicolae (43 de ani) şi-a schimbat destul de mult stilul de viaţă. Şi look-ul. Bruneta cu codiţe din formaţie s-a transformat într-o femeie cochetă şi dedicată 100% familiei. S-a căsătorit în 2015 cu omul de afaceri Marius Vizer, cu care trăieşte deja de 20 de ani o poveste frumoasă de dragoste. În 2018 cei doi au devenit părinţii unei fetiţe, Scarlett Maria, pe care nu au expus-o deloc în mediul public.

De altfel, Irina este foarte rezervată în ceea ce priveşte oferirea informaţiilor despre viaţa personală. Nu a mai activat ca solistă, dar a păstrat muzica în suflet. Iar conexiunea cu publicul a a rămas datorită cărţilor pe care le-a scris pentru copii.

image

La sfârşitul anului 2008, a lansat primul volum dedicat celor mici, intitulat „În ţară lui Dovlecel”. A urmat, apoi, o adevărată colecţie: „Colorează cu Dovlecel”, „Dovlecel te învaţă să numeri”, „Dovlecel te învaţă alfabetul”, „Dovlecel te învaţă calendarul naturii” şi „Să învăţăm formele şi culorile cu Dovlecel”. De mai bine de opt ani locuieşte în Budapesta (Ungaria). 

Click! spune

Trupa A.S.I.A. înseamnă acum Anca Neacșu, Sorana Darclee Mohamad, Iana Novac și Anemona Niculescu. 2023 este anul revenirii oficiale pe scenă, marcat de concertul anunțat pentru 6 martie, ce va avea loc la Sala Palatului din Capitală. Biletele pentru acest spectacol s-au pus deja în vânzare, iar fetele speră să aibă din nou succes în această formulă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
banner dana nălbaru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net